Odpoveď na príspevok od ruzovaceruzka:
Ahojte stavbári. Dával si niekto vytvárať cenové … @ruzovaceruzka cpus je co? Nejde len o cenu ale aj o siet instalacnych partnerov, dostupnost nahradnych dielov atd. Loxone je profi system cpus nepoznam. Odporucam vybrat nejake systemy ktore su zname na trhu a maju rozsiahle moznosti integracie s inymi zariadeniami ako je napriklad klimatizacia, tepelne cerpadlo, alarm a podobne. Odporucam pozriet Loxone, TapHome (kablove riesenia), FIBARO, Atom Homey (bezdrotove) pripadne aj Loxone ma aj bezdrotove riesenie. Pripadne ak by ste chceli nejake riesenie ktore je otvorene a dokaze integrovat toho vela je Home Assistant. Ak chcete ale profi riesenie tak hore popisane systemi su urcite dobra volba. Osobne mam skusenosti s TapHome (mam ho doma), ale aj Loxone ci FIBARO a ficia jak vino :)Odpoveď na príspevok od neutrino:
@ruzovaceruzka cpus je co? Nejde len o cenu ale a… @neutrino https://www.enode.sk/ myslím že je dosť známy.Odpoveď na príspevok od ruzovaceruzka:
@neutrino https://www.enode.sk/ myslím že je dos… @ruzovaceruzka pisali ste cpus a nie enode. No a tento system som si raz pozeral aj skusal... Oproti loxone je to detska hracka. Instalacnych partnerov maju strasne malo a aj ti instaluju aj ine systemy ako enode. Jedna jednoducha rada. Stiahnite si tu apku eNode a pohrajte sa s nou na mobile. Uvidite ako sa s tym pracuje. Potom si stiahnite apku loxone a cez demoucet si ju vyskusajte tu. Porovnajte si pohodlnost ovladania atd. Osobne technicky je lepsi loxone a ovela. Kolko ma na slovensku instalacii eNode? Je to rozhodnutie na dlho. Skusajte hrajte sa a hlavne si nechajte vsetko ukazat a vysvetlit. Loxone ma paradny showroom.Odpoveď na príspevok od ruzovaceruzka:
@neutrino https://www.enode.sk/ myslím že je dos… @ruzovaceruzka skuste si pozriet aj ine alternativy napriklad aj ten TapHome. Tiez je to slovensky vyrobok. Ale loxone a cpus (ci enode) je neporovnatelneOdpoveď na príspevok od neutrino:
@ruzovaceruzka pisali ste cpus a nie enode. No a … @neutrino Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Vôbec sa v tom nevyznám a sú to pre mňa dosť komplikované veci 😀 Testovali sme takto HomeAsistent alebo tak nejak sa to volá. Ak viete čo myslím aký máte na to názor prosím vás? V porovnaní s Loxon.Odpoveď na príspevok od ruzovaceruzka:
@neutrino Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Vôbec … @ruzovaceruzka Home Assistant je fajn ale on nema vlastne vyrobky (vstupne moduly, vystupne moduly, senzori atd. ) vsetko len integruje. Urcite najdete niekoho kto vam to nasadi ale to bude taka vseho chut. Mozno tam bude zigbee mozno nieco zwave mozno dalsie veci modbus a podobne... To nie je konkretny produkt to je hlavne SW, ktory podporuje rozne rozsirenie. Kdezto Loxone alebo sj TapHome maju vlastne vyrobky a samozrejme to mozete rozsirit o dalsie veci. Cize porovnavame neporovnatelne. Skuste popisat co vlastne s tym chcete ovladat a potom sa da pozriet na to a poradit ktory system by bol vhodny. Mozte napisat napriklad aj to ci mate nejaku kablovu pripravu lebo ak nie tak TapHome nepripada v uvahu. Loxone ma aj svoje air (bezdrotove) rozhranie. Kludne sa pytajte ;)