Koľko vás vyšlo ťahanie prípojok 30m?

Profilova fotka
ťahal niekto komplet prípojky asi 30 m k domu? Chcela by som vedieť, koľko to asi bude stáť a ako si mám prichystať peňaženku :-( . Všetko by to išlo po mojom vlastnom pozemku. Vďaka za odpovede ;-)
Odpovedať
My sme ťahali asi 50 m. Robili sme si to sami, nakúpili sme materiál, dali si vykopať bágrom ryhu a potom nám to iba dotyčný, čo s tým robí napojil. Potom prišiel báger a zasypal ryhu. Stálo to cca 28 tis. Sk. (r. 2009). Máme plyn, elektrinu a vodu. Ak by to robila firma, je to dosť drahé, firmy si to nechajú dobre zaplatiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@michmikl my by sme si to chceli tiež urobiť svojpomocne, len som chcela vedieť s asi akou sumou mám rátať. :-) inak vdaka za reakciu :-)
Odpovedať
my sme si tahali elektrinu z VSE stlpu na vlastny stlp (nejakych 30m vzdilenost) a potom z vlastneho stlpa ktory je v rohu pozemku krizom cez dvor (nejakych 50m) nam vykopal bager a nasledne zasypal. ten kabel zo stlpa na stlp stal cca 100€, plus skrinka 100€, plus kabel zo stlpa k domu dalsich cca 100€ a este istic (ci ako sa to vola) v skrinke stal nejakych 17€... a este cervena chranicka na kabel do zeme 50m stala cca 50€. znamy elektrikar z VSE nam to prisiel pozapajat zadara, teda za flasu :-) a stlp sme si zohnali taky tak :-) plus dovoz stlpa a vykopnie bagrom spolu nejakych 80 €. cize vsetko spolu 450 €. vodu sme kopali v inej ryhe ako elektrinu cize opat sme dali par € za bager plus pripojka za 1€ s tym ze sme sa zavizali platit 13€ po dobu 5 rokov co vychadza 90kubikov rocne.len sprosti sme si kupili vlastny kabel co sme nemuseli kedze je v cene tej akcie, ale to nam vodari samozrejme povedali az potom... a este 20€ si zaratali za kilometre a nejake vecicky ktore sa museli pouzit navyse ..tie spojky a podobne...ale aj tak nas to vyslo cele len na par eur... este ostava vykopat odpad ktory chceme mat tiez v inej ryhe... to nas caka asi buduci tyzden... nuz a plyn zatial nedavame kedze tie ceny su teraz neskutocne a navyse si clovek musi zaplatit sam plynarov, ved do jula to bolo v cene... a aj tak chceme kurit prevazne hlavne drevom a byvat sa tuto zimu este nechystame cize dat nejakych 2500€ za plynovu pripojku sa mi zda neskutocne prehnane, tak uvidime co a ako...
Odpovedať
Profilova fotka
2500€ za plynovú prípojku? to je iba za tú skrinku alebo komplet ťahanie k domu? lebo všetky ceny boli celkom v pohode, ale ten plyn? ;-(
Odpovedať
ja neviem, mozno ze v kazdom okrese su nejke rozdiely alebo co, ale znami co si nedavno dvali plynovu pripojku tvrdili ze ich to stalo vyse 2000€... radsej si to este lepsie pozistuj...
Odpovedať
Tie ceny, čo som písala boli čisto za vykopanie, zakopanie rýh, za materiál (5 žilový kábel na elektrinu (myslím), trubky na vodu a plyn) a cena za napojenie, aby to bolo funkčné. Potom k tomu treba prirátať ostatné poplatky, ktoré si však nepamätám už. Ale to sú už štandardné poplatky, ktoré si musí každý zaplatiť. Myslím tým dodanie hodín, odovzdanie elektro a plyno skriňe, napojenie od stĺpa na ulici...neviem, či som spomenula všetko.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Co všetko - svojpomocne - musíme spraviť, pred podaním žiadosti o elektickú prípojku? Musíme už mať skrinku na el. stĺpe a potiahnutý kábel, spracovanú revíznu správu? Alebo aký je postup?
Odpovedať
@livika1978 Komu chcete podavat tu ziadost? Pripojku musite mat schvalenu v stavebnom povoleni alebo ak sa robi zvlast, je na nu treba povolenie k drobnej stavbe. K tomu treba vyjadrenie z elektrarni - k nim treba zaniest projekt pripojky. Po vyjadreni a schvaleni na stavebnom urade (v mieste bydliska-obec) mozte zacat pracovat. Trebalo by mat aj vyjadrenia dotknutych sieti - telekom, SPP atd. a to najma v pripade, ze je potrebny podtlak pod cestu (plus rozkopavkove povolenie-obec). A tomuto vsetko samozrejme predchadza ziadost o pripojenie k odberneu miestu v elektrarnach - toto je podstatny bod, nakolko tu Vam urcia, z ktoreho podperneho bodu (stlpu) sa mozte napojit a ci Vam schvalia vami pozadovany odber - 1 - 3 fazy, 10-13-16-20-25-32 Amperov. Ked to vsetko mate, mozte pracovat. Budete potrebovat elektromerovy rozvadzac - adekvatny projektu, kabel AYKY a CYKY (dla projektu), chranicku kopoflex, a mnoho inych veci...Ak si netrufate, napis mi SS, mozme sadohodnut :-)
Odpovedať
@catscan Vďaka za vysvetlenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?