Kedy si dat zaviest elektrinu na stavebny pozemok?

Mame kupeny pozemok a momentalne sme vo faze realizacie projektu. Niekedy v 07/2016-08-2016 zacneme s vykopami a betonovanim zakladov.... Kedy mam zabiest elektricku energiu (DAT SI SPRAVIT HODINY, kedze kabel mame uz na pozemku)? Mam to riesit hned (a platit hned) alebo mi realne elektrinu bude treba v 08/2016 alebo dokonca neskor? Ps: miesacku nebudeme pouzivat... Vdaka za podnety ;)
Odpovedať
@ivantausk Jasne ze spravit. Cim skor, tym lepsie. Pocitaj s tym, ze len papierovacky pokial to vybavis su v tom lepsom pripade 2 mesiace :). Odporucam Rozvadzac uz zakupit riadny, ktory aj zostane a istic taktiez taky aky bude uz pre dom. Umiestnenie si zvol take, aby vyhovovalo. Co sa tyka platenia, tak pokial elektrinu nebudes odoberat nemyslim si, ze 2-3 eura mesacne ta zrujnuju :). Teraz mas na to cas. Pocas stavby casu bude menej ;-)
Odpovedať
To je pravda. Hodiny a spotreba budu tak max 10€/mesiac, takze to nieje nejaka strasna polozka. A ak nahodou budu problemy, tak aspon bude cas ich riesit. Oki, idem vyplnat formular ;). Vdaka a caf. Ivan
Odpovedať
ja mam elektrinu od decembra a začínam stavať v lete, zatial budeš platiť iba za hodinu to je na mesiac cca1 euro a za spotrebovanu elektrinu , počítaj s tým že cele zapojenie ti bude trvať minimálne mesiac a daj si praviť hned do rozvodnej skrine zásuvku, ja som si tam napojil metrovi kábel na ktorom mám zásuvku na 380a 220, tato zásuvk amá samozrejme samostatnu ochranu
Odpovedať
@ivantausk ja som spravil tak, ze som vyplnil ziadost o pripojenie, ktore tak ci tak potrebujes ku stavebnemu konaniu, zaplatil pripojovaci poplatok, ale samotne pripojenie a RE budem riesit až ked bude zakladova doska hotova. Miesacku tiez nebudem pouzivat. To skor potrebujes vodu na polievanie tej dosky. Rovnako na mury nepotrebujes elektrinu, ak budeš lepit na PU penu ;-)
Odpovedať
@megdesign jasne...prvy rad tehal sa sice dava na maltu ale tu si tiez vies namiesat vo furiku motykou...
Odpovedať
Profilova fotka
:-D vy co tu riesite desat euro? :-D dom ta vide sto litrov a trasete sa za drobne. len za ten den co sa budes smatlat okolo bagra pri vykopoch, vypijete z bagristom pivo za desat euro :-D vela stastia so stavbou chalani :-) ja som prave kupil pozemok, uvidim ako to pojde dalej :-)
Odpovedať
@pipulkoo ja som postavil hrubu stavbu bez pripojok, takze sa s tym nemusi ponahlat. To ma ani nenapadlo ci usetrim, alebo nie, proste nebolo kedy riesit pripojky.
Odpovedať
@pipulkoo reakcia hodna mena ;). Ono je to skor o tom, kde a ako vybudovat skrinku pre dane hodiny... Ci docasnu ci uz finalnu... Kedy bude treba elektrinu a ako dlho to trva vybavit....
Odpovedať
Tiez si chceme dat instalovat elektromer (na pozemku mame dotiahnuty kabel) a pripojit elektriku na pozemok. Nemame ale zatial dokonceny project. Do ziadosti o pripojenie noveho Odberneho miesta pozaduju vyplnit informacie o Pocte Faz, Vyske Istica a Tarifikaciu. Jedine co zatial viem je ze chcem zasuvku aj 380 aj 220V. Viete poradit ako zistim zvysne info do ziadosti?
Odpovedať
Počet fáz 3, a zvyšok napriklad podľa toho, aké budete mať vykurovanie.
Odpovedať
vykurovanie bude podlahove na elektriku - infra vykurovanie Caleo
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz mas stavebne schvalene este minuly rok?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj nie nemam, budeme ho davit schvalovat tento rok
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz potom je pomerne nepravdepodobne, ze budes kurit elektrinou :). Jedine ak planujes takmer pasivny dom...
Odpovedať
@majkoj ma ist o drevodom - nizkoenergeticky. a je v nom riesena rekuperacia ktora ma zabezpecovat pozadovanu triedu. Ale neviem k comu presne referujes - ci ide o nejaku novu vyhlasku. V tejto teme nie som uplne doma.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz od 1.1.2016 plati nova pozadovana hodnota pre primarnu energiu 108kWh/m2/rok a tu NED dom s elektrickym kurenim s vysokou pravdepodobnostou nesplni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?