Kedy riešiť prípojky (voda, elektrika, plyn)?

Zdravím chcel by som poprosiť o radu. Kúpil som pozemok a chystám sa stavať za neaký rok a pol. Moja otázka znie či je dobré riešiť prípojky(voda, elektrika,plyn) jednotlivo teda teraz skorej alebo potom rovno s projektom na dom. Som v tomto lajk tak preto sa pýtam vďaka. +čo k tomu budem všetko potrebovať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bull261 Tak ak chceš začať stavať za rok to je najvyšší čas aby si začal vybavovať trvá to totiž to strašne dlho je tam kopa vyjadrení na ktoré majú všetky úrady čas, kamarát teraz vybavoval elektriku a povedal že ak to niekto vybaví aspoň za trištvrte roka bez známosti tak je veľký frajer. Tak určite by som si dal urobiť projekty na prípojky išiel na stavebný úrad a tam ti povedia čo ďalej. Dúfam že takú informáciu či tam vôbec je možné stavať si si už zistil. Určite pri prípojkách nezabudni na prístupovú cestu ak to je niekde ďalej od už existujúcej cesty, niekde len neskolauduješ ak nieje skolaudovaná aj cesta u nás napríklad nedostaneš ani stavené povolenie. A nakoniec keď budeš mať toto všetko a už aj nejaký projekt, ak je daný pozemok lúka a lebo orná pôda bude potrebovať vyňatie z pôdneho fondu ( aspoň pozemku pod domom ) a to sú ďalšie mesiace vybavovania, kým vôbec požiadaš o stavebné povolenie.
Odpovedať
uz teraz moze byt neskoro ;-) cim skor tym lepsie,napr elektr. ta podla ich pravidiel musia zapojit do 3r od zaplatenia pripojovacieho poplatku.ak si na samote realny cas :-)
Odpovedať
@martosko no vďaka preto som si dal taký odstup počítam tak 2 roky nwm prečo som napísal len rok a pol 😀
Odpovedať
@slabak no elektrický stĺp mám na hranici pozemku tak hádam to nebude tak dlho
Odpovedať
@bull261 Napaja sa z rozvodnej skrine a nie zo stlpa,ma skrina na ulici dostatocnu kapacitu? Vela toho treba ale si v dobrom casovom predstihu vsetko poriesit.Uz by som zacal ja projekt a stavebne riesit,pokial nemate privetivy SU a budu chciet napr potvrdenie od ornitologa ci tam nehniezda vtaciky a pod....moze to byt dlho
Odpovedať
Profilova fotka
@bull261 Tak prípojka môže byť urobená za deň ale kým to všetko vybavíš a kým sa im uráči prísť ti založiť hodiny to je doba.
Odpovedať
@slabak aha no dobre vedieť čas sa rozhýbať. Lebo som tak plánoval že za tie dva roky si poriešiť prípojky aby boli nachystané povolenia všetky a tak. 😁
Odpovedať
Profilova fotka
zas az take strasne to nemusi byt. my sme este v auguste 2016 nevedeli, ze nejaky dom budeme stavat. a pravdepodobne v auguste toho roku uz budeme v nom byvat. pripojky sme mali cca 20 m od domu, len plyn sme netahali. ale maju pravdu, ries to radsej uz teraz, pre istotu 😊
Odpovedať
@kamilka22381 aj ja si myslím radšej skorej s kľudom ako potom sa nahlit
Odpovedať
Profilova fotka
@bull261 no nám na eletriku bolo treba cca 4 mesiace :-N Našťastie výkon trafa na vetvu čo sme sa napájali mal dostatočnú kapacitu. Stĺp máme na hranici pozemku. Plin nechceme. Voda a kanalizáciu ešte nemáme ale stím by nebál byt problém.
Odpovedať
mne trvalo všetko približne rok - nájdi si projektanta ktorý ti urobí komplet projekt čiže okrem domu aj projekty prípojok alebo teda ak kúpis hotový projekt domu tak si daj urobit projekty prípojok zvlášt - ked budes mat projekt musís si na stavebnom zistit ci tam nieco take schvália postavit ja som potreboval aj uzemné rozhodnutie, - potom zasles projekty prípojok vsetkým sietarom spolu so ziadostami o vyjadrenie, (to od koho vsetkeho budes potrebovat vyjadrenia ti povedia tiez na stavebnom urade.) - ked budes mat všetky vyjadrenia podáš ziadost o stavebné povolenie a budes cakat minimálne mesiac ale väčšinou to trvá dlhšie (snaž sa mať všetko čo stavebný urad chce lebo ti konanie preruší a natiahne sa to) - ked bude vydané stavebné povolenie mozes zacat stavat či už dom alebo prípojky ja staviam najprv dom bez prípojok az ked bude hrubá stavba urobím všetky prípojky, ale praktickejšie je to opačne lebo tazko sa robí bez vody a elektriny ale u mne su na to dôvody. - kazdopadne už začni riešiť projekty to tiež dlho trvá kým sa rozhodnete aký dom chcete- maš najvyšší čas @bull261
Odpovedať
@peto2 vdaka toto si skopirujem a odložim určite mi to bude velmi nápomocne. projekt už mám ako tak vybratý už len sa dohodnuť na malých úpravach s tým kto mi to bude kresliť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?