Je počuť podlahové kúrenie?

Dobrý deň, prosím Vás, chcela by som sa spýtať či je podlahové kúrenie počuť. My máme teplovodné v novom dome, na okolí je úplne ticho a doma počujem niečo ako nízkofrekvenčný zvuk, meniaci intenzitu ale prakticky ide stále. Dom mame vykúrený na 24 st. deň aj noc. Elektrinu som vypla celú takže žiaden spotrebič to nie je. Prosím Vás počuje to aj niekto z Vás? Ja mam totiž velmi citlivé uši a počujem všetko a neviem to odfiltrovať. Vopred ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Môj muž je tiež ako netopier, počuje všetko doslova aj padnúť vlas na zem 😆🙃 ale na podlahové kúrenie sa ešte teda nesťažoval. Tiež máme teplovodné podlahové kúrenie.
Odpovedať
Ked je elektrina vypnuta, tak co tlaci vodu do kurenia? Mozno je to tinnitus.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede, tiež som tak uvažovala, ale stale som sa spoliehala na to, že tak je ešte nejaky tlak alebo niečo rezonuje. Tak ja už naozaj neviem lebo jediná firma je od nás vzdušnou čiarou vzdialená 1,5 km, tam sa spracovávajú semená atď. Ešte ma napadlo či sused nema v studni čerpadlo pustené, ale to je nepravdepodobne, že by mu bežalo stále.
Odpovedať
@vykricnik viem, že mam tinnitus už asi 9 rokov som používala štuple, ale takýto zvuk som doposiaľ nepočula odkedy mám ten problém. Manžel to počuje tiež, ten nenosil nikdy štuple.
Odpovedať
Môže to byť odplašovač krtkov,alebo niekto má odplašovač v aute na kuny.Toto počuť fest,niekto počuje niekto nie...
Odpovedať
U nas pocujem v noci rozdelovac. Zretelne pocujem kedy zopne obehove cerpadlo podlahovky a kedy vypne. Moja manzelka to nepocuje, iba ja. Pytal som sa vodara co by sa s tym dalo robit a vraj uz nic, kedze vsetko je v podlahe. Problem bol ze inde som rozdelovac dat nemohol ako do skrini v spalni. Takze ano, podlahovku je mozne pocut 🙂
Odpovedať
@matabmb aké prietoky sú nastavené na jednotlivé vetvy?
Odpovedať
@matabmb my mame podlahovku mam sluch veľmi dobrý pracujem ako huslista v orchestri no nikdy som nič takéto nepočul. Kurit na 24 je za prvé nezdravé za druhé neekonimicke a za tretie by som skúsil znížiť prietoky. Možno naozaj ak to ide na plné kotly to kurenie tak cosi mozno pocut..
Odpovedať
@matabmb ja som počul v noci v obývačke šum. Nevedel som prečo to šumí. Až som raz zistil ako odvzdušním systém. Dovtedy som sa spoliehal na automatické odvzdušňováky. Odvtedy počujem len blízko technickej miestnosti obehové čerpadlo.
Odpovedať
@megdesign majú rovnaký prietok, posielam fotky, nemame regulaciu pre každú izbu, všade ide rovnako.
Odpovedať
@tao_tao ďakujem za info, ja počujem niečo ako bzučanie, ale také tiché, v noci mi to neda spat absolútne lebo sa na to zameriavam. Ked si spomínate na neonky keď boli zapnuté vydávali také bzučanie, tak toto mi to pripomína.
Odpovedať
@martinak15 skúsime trocha znížiť, uvidime čo to spraví, ja počujem nízkofrekvenčný zvuk, veľa ľudí ho dokáže jednoducho odfiltrovať, ja nie. Štuple odfiltruju basy, ale nie nízkofrekvenčný zvuk, skor keď si dám štuple tak je to počuť ešte silnejšie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martin0907 toto by ma nenapadlo, skusim nejak zistiť, myslíte že z auta by to bolo počuť až k nám do domu? Sice NFZ sa šíri ďaleko a aj cez hmotu 😥
Odpovedať
@matabmb basy sú nizke frekvencie, zožeň si generátor alebo rovno k ušnému a porovnaj podľa frekvencie čo to vlastne môžeš počuť, mne občas píska dlhší čas a všetko vypnuté
Odpovedať
@matabmb Pokial je to akoby bzucivy zvuk tak to kurenie nebude, je to skor sumivy zvuk. Proste ako ked tecie voda cez rurku. Taktiez je otazka od kedy to pocujete? ak to zacalo s vykurovacou sezonou tak by som skusil proste v noci na chvilu vypnut kurenie (staci vypnut cerpadlo) a zistite ci to vydava ono alebo nie
Odpovedať
@andreus aj ja si myslím, že to nie je to kúrenie, kúrenie je skôr šum, ale to bzučanie je tak otravné a nedá sa mi s tým existovať. My sme sa sem nasťahovali tak dva mesiace dozadu, počujeme to odkedy sme tu, uz vtedy sme začali kúriť lebo nám bola zima. Myslíte čerpadlo v šachte?
Odpovedať
@duzu bola som a sluch mám stopercentný, ach radšej by som bola tolerantnejšia a nahluchlá .. toto je take bzučanie meniace intenzitu, chvilku je vyššie chvíľku nižšie.
Odpovedať
@matabmb Vyhod hlavny istic vonku a budes si aspon naisto ci to je u vas alebo nie 🙂
Odpovedať
@matabmb prajem ti aby si stále vynikajúco počula, lebo ked máš menej citlivý nerv,prestal som počuť na jedno ucho zo dňa na deň, málo citlivý nerv, počuješ silno len rôzne ruchy napr. premávku na ceste,tá má rôzne frekvenčné spektrum, no reč veľmi slabo, načúvací je najlepší len na počúvanie reči,naladí sa na frekvenciu do 3,5 kHz no musí byť úplne ticho, tak na sledovanie TV či počúvanie rádia, hudbu počuješ vždy s rôznou intenzitou podľa frekvencie, ak chceš počuť dobre musíš si zosilniť signál ,preto je najlepšie na sluchátka, no vtedy nevnímaš zas okolie
Odpovedať
@andreus vyhodené a čiastočne to tu je stále 😥
Odpovedať
@matabmb je ešte niekoľko iných možností-napríklad jemný prievan a pod
Odpovedať
@matabmb tak potom mi uz napadne len ist pocuvat odkial to moze ist, co pri vibraciach moze byt extremne tazke urcit povod. V noci vyhst von a zapocuvat sa ci nieco pocut.. poskusat miestnosti ci v niektorich to je vic alebo menej..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?