Je platnosť povolenia na privedenie elektriny k pozemku časovo obmedzená?

Dobrý deň! Plánujeme stavať domček na jar roku 2021, momentálne sa nám kreslí projekt. Pred stavbou potrebujeme priviesť elektrinu a vodu na hranicu pozemku. Moja otázka je, má význam a je to vôbec možné vybavovať povolenia a všetku tu administratívu hoc aj v polročnom predstihu a bez hotového projektu alebo sa to dá, až keď bude hotový projekt? Je platnosť povolenia na privedenie elektriny k pozemku časovo obmedzená? ĎAKUJEM Viete mi niekto poradiť?
Odpovedať
Platnost vyjadrenia elektrarni k ele. Pripojke je vzdy 1 rok, mozno sa da predlzit my sme si to nevsimli tak som im potom poslal znova tu istu ziadost aj s projektom k pripojke len som zmenil datum a dali my znova nove povolenie s platnostou zasa 1 rok. Poplatok tam sa mi zda nebol ziaden lebo som nerobil novh projekt a polplatok pride az ked ta zapoja.
Odpovedať
Profilova fotka
Platnosť žiadosti o pripojenie alebo vydanie stanoviska sú 2 roky (v ZSD), ale nepredpokladám, že to VSD má nejak inak nastavené. Ak teraz požiadate na základe projektovej dokumentácie k inžinierskym sieťam o vyjadrenie, a distribučná spoločnosť Vám to schváli a pridelí Vám maximálnu rezervovanú kapacitu, toto vyjadrenie má platnosť 2 roky.
Odpovedať
@jarkapet aj mne sa vidí, že platnosť je 1 rok a ak to nestihneš, tak musíš znovu požiadať
Odpovedať
Platnost vyjadrenia je tam urcite napisana, viem ze pri kanali a plyne je to 12 mesiacov od vyjadrenia k projektu (BVS nepredlzuje, SPP-d iba raz o 12 mesiacov). Ja som elektrinu zapojil este pred stavebnym povolenim, dokonca uz som tusim mal elektriku este kym som cakal na ine vyjadrenia. Kedze mam stlp rovno pri brane, tak som ani nic neohlasoval, elektrikar mi zapojil skrinu a potom mi to jeden den prisli zapojit (tusim v sobotu rano) a zrazu bola elektrika.
Odpovedať
Opravujem sa, som si isty, ze to bolo 24 mesiacov.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za reakcie 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?