Inžinierske siete - prípojky všetky možné

Profilova fotka
milí strecháči :) nemám ani predstavu o tom, koľko môžu stáž všetky IS. Totiž, zamýšľam sa nad tým, že či sa pustiť do niečoho takého, ťahať všetky siete cca 200 metrov. Ak by sme dostali povolenie stavať na pozemku, kde je rodičovský dom a rodičia majú dlhý pozemok ale samozrejme nič na ňom nie je. ide o lokalitu v okolí Nitry. Čo by nás taká kompletná sranda vyšla? Veľmi budem vďačná za nejaký ten komentár a odhad.
Odpovedať
Dobrý deň. niečo je aj tu http://www.modrastrecha.sk/forum/prip... Cena elektriky projekt 80€ cena revízie cca 30 kábel Vás bude stáť cca do 900€ najlepšie ayky4x50 plus chranicky cca 1m/€ zásyp najlepšie piesok. RE do 150 € ...pripojovací poplatok za 3x25A cca 200€ potrebný materiál ... plus robota... Toľko ku elektrike.
Odpovedať
Ahoj tak ja ti to napisem celkom presne .... Sme v takej istej situacii, nasi maju dom a dlhy pozemok. Staviame na tomto pozemku, ale pristupova cesta je aj z druhej strany. Z druhej strany je, ale pozemok statneho pozemkoveho fondu. Na prechod a prejazd sme dostali papier, ale IS by boli cez ich pozemok komplikovane co nam potvrdila aj pani na urade, tak sme tahali elektriku (plyn nie, studnu kopeme) cez pozemok rodicov az ku nam asi 150 m.....Cena: projekt: 50 material, robota, vykop, zakop, poplatok za pripojenie 2001 euro:) Len elektrika :/ Kopali sme v decembri, okolie TN....
Odpovedať
@rain77 zalezi na tom, ci to budete robit svojpomocne, alebo to date niekomu spravit cele na kluc. osobne odporucam prvu moznost, je to vyrazne lacnejsie. 200m vykop nebude uplne lacna zalezitost, potom je to o cene materialu. Najlacnejsia je asi voda, potom kanalizacia a EL. Plyn pri hentakej vzdialenosti bude asi palka, osobne by som sa na to vykaslal. Ja idem riesit vodu a EL na cca 200m v kopcovitom terene svojpomocne a rozpocet mam tak do 6000 EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin272 @bubu11111 @benco veľmi pekne Vám ďakujem aspom troška mám prehľad, absolútne som nevedela koľko to môže stáť. a @benco myslíte, že existovať len na EL. bez plynu je v pohode? Nebudú potom pálky za spotrebu, kúrenie a tak?
Odpovedať
@rain77 iste, dodavatelia EL maju vacsinou specialne zvyhodnene tarify pre zakaznikov, ktori kuria a ohrievaju TUV elektrinou. Treba dostatocne zaizolovat dom a bude to OK. Pripadne mozte zvazit kurenie a ohrev vody drevom, ale to uz nie je take pohodlne ako EL alebo plyn. Kazdopadne bez plynu sa da v pohode zit.
Odpovedať
@rain77 Keď budete potrebovať pomoc napíšte. Keď nemáte projektanta alebo elektrikára ..... Pekný deň prajem.
Odpovedať
@benco Dobry den, toto pocujem prvy krat, ze su zvyhodnene tarify pre zakaznikov, ktori kuria elektrikou. My sme plyn netahali, bolo by to cez 150 m cize naklady na dotiahnutie privysoke a navratnost do buducna nulova. Co treba dolozit elekrarnam, alebo aku ziadost treba na to napisat ?? Dakujem
Odpovedať
@bubu11111 treba pozriet na stranke distributora, napr sadzba D11 od ZSE http://www.elektrickaenergia.sk/tarif...
Odpovedať
@benco Dakujem pekne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte dali sme si včera žiadosť o plynovú pripojku. Majú nato 30,dní. Má niekdo skúseností či sa skôr vyjadria ? D
Odpovedať
@salichat22 nám poslali návrh zmluvy do 10 dní... a to som bola dost prekvapená
Odpovedať
@salichat22 oni na ziadost zareaguju poslanim zmluvy...nie vyjadrenim. Tu poslu o nejaky tyzden. Ale potom im bude treba podpisanu zmluvu dorucit, zaplatit poplatok...potom dorucit projektovu dokumentaciu a az potom sa vyjadria. Vacsinou to trva aspon mesiac. Ak nie su komplikacie.... @quellin navrh zmluvy poslu dost rychlo...ale s vyjadrenim na ucely stavebneho sa uz moc neponahlaju.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Môžem sa spitat môžme si spraviť pripojku elektriny zmluvy sme podpísali aj poplatok zaplatili. Či máme ešte na niečo čakať tak isto aj s vodovodnou pripojkou. Ako ste postupovali ? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
A ako začať riešiť prípojky? Elektrinu máme, vodu, kanalizáciu a plyn ideme riešiť. Na úrade mi kazali priniesť vyjadrenia. Nestačia vyjadrenia zo stavebného povolenia? Sú nejaké tlačivá čo mám do plynární a vodární poslať? Kde začať? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
A ako začať riešiť prípojky? Elektrinu máme, vodu, kanalizáciu a plyn ideme riešiť. Na úrade mi kazali priniesť vyjadrenia. Nestačia vyjadrenia zo stavebného povolenia? Sú nejaké tlačivá čo mám do plynární a vodární poslať? Kde začať? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@netswan pri stavebnom povolení máte vyjadrenia k prítomnosti sietí, pri zhotovení treba vlastníka o ktorom už viete, že tam sieť má, požiadať o vytýčenie. Ale to úrad nepotrebuje. Ak máte SP, čo ešte máte s úradom?
Odpovedať
Dobrý deň, sme v situácii kedy na pozemku stojí existujúci dom, ktorý má všetky prípojky. Plánujeme stavať v zadnej časti pozemku, kde by sme dotiahnutie týchto sietí priamo k domu museli ťahať cca 50m. Nemal niekto podobný prípad, koľko to približne vyšlo?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?