HDPE hadica 32mm na vodu: hrúbka a odporúčania

Ahojte, idem sme naštartovaný, robili sme vodovodnú prípojku hadicu máme vyvedenú von už sa len čaká kým sa spravia základy anatiahne sa do domu. Vodári nám povedali HDPE 32, tak sme to kúpili. Teraz mi niekto ide hovoriť, že ak je tenkostenná, tak ju treba vymeniť, ale aká tenkostenná? Veď ak by vodár videl, že je to hadica nespprávna ani by ma nezapojil predpokladám. Je pravda, že od navrtavacieho pásu k šachte dávali hadicu oni, lebo je to ich, a my sme dávali hadicu od šachty ďalej, ale napojili ju, čiže je tam nejaký rozdiel alebo odporúčaná hrubka steny hadice na vodu do zeme na pitnú vodu od prípojky do domu? Ďakujem,
Odpovedať
Síce sa nevyjadrím k téme, ale mne stav. dozor odporučil dotiahnuť do domu ešte jednu rezervnú hadicu na vodu. Je to lacné a človek nikdy nevie, na čo sa môže hodiť - napr. na vodu zo studne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Ahojte, idem sme naštartovaný, robili sme vodovo…
@fero1821 No šak a čo máš na hadici napísané?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Ahojte, idem sme naštartovaný, robili sme vodovo…
@fero1821 Rozdiel je HDPE, LDPE Hadica. HDPE je pevnejšia. AKú ste kúpili? Taktiež závidí aj od SDR = pomer vonkajšieho priemeru ( Ø ) potrubia a jeho hrúbky steny ( s ) HDPE Hadica má Štandard: SDR11 (PN16), SDR 17 (PN10) - prípadne aj PN6. PN udáva tlak v baroch 6, 10, 16 bar. Tiež sa udáva typ materiálu PE100, PE80, PE40 ... PE 100 je pevnejší, takže na rovnaký tlak stačí tenšia stena rúry ako u PE80. Tieto všetky údaje by mali byť na rúre vytlačené. Neviem akú majú požiadavku vaši vodári. Toto skúste preveriť. Podstatný je údaj tlaku na aký má byť dimenzovaná rúra nie jej hrúbka. presnejšie údaje o priemerocha tlakoch sú napr tu: https://www.campri.sk/storage/file/19...
Odpovedať
Heh tieto (pre mna) vtipne ocakavania typu - ved ked by videl ze je daco zle/inak/whatever tak to nezapoji/povie mi/spyta sa/pocka... Veduci - on je tam, lebo je v robote. Zapojil by tam trubku od toaletneho papiera keby si ho tam mal nachystany. On potrebuje preckat do fajrontu s co najmenej robotou. (U mna majstri z vodarenskej odstrihli kratku trubku medzi ich vodomerom a navrtavacim pasom. Nechcelo sa im ju vytahovat a strkat do sachty naspat dlhsiu, nehovoriac o tom, ze by im zostal odstrihnuty kusok - tak tam dali 2 uhlove spojky - priame nemali. A este mi ich nechali aj zaplatit. Toz tak.)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@fero1821 Rozdiel je HDPE, LDPE Hadica. HDPE je p…
@kajo873 sa zobud, tvoja AI teoria ma veelmi daleko od praxe. HDPE ma vyssi prijatelny tlak i vyssi teoreticky prietok, ale realita je taka, ze tensia hrubka steny robi problemy s realizaciou, pricom sa uvolnuje z fittingov, koli nedostatocnej hrubke steny !!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekjahoda:

Heh tieto (pre mna) vtipne ocakavania typu - ved …
@marekjahoda a pteto som pritomny pri kazdom "profesionalovi" aby som ho mohol kontrolovat a uviest na spravnu cestu!!! Ak to neurobi, ako u seba doma nech ani nechodi!!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@marekjahoda a pteto som pritomny pri kazdom "pro…
@rkorba takychto ako ty by som naratal do tuctu... chod, a povedz im - zbalia sa, nezapoja ta, este ti aj nauctuju zbytocny vyjazd. Dovodov ti najdu 10 - nezapazeny vykop, nespravne usadena sachta... a ty by si predsa vodu rad :) Ruru kanalizacnu PE do kameniny strcili ale beton uz so sebou nemali... co by si im na to povedal? Ci akoze budes kontrolovat aj to, ci nefusuju priamo robotu na svojej vlastnej stoke? Ktoru budu takym sposobom o par mesiacov sami krtkovat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@kajo873 sa zobud, tvoja AI teoria ma veelmi dale…
@rkorba inteligent... na základe čoho usudzuješ že je to AI? myslíš že každý je teký retardko ako ty že všetko rieši cez AI?? Snažil som sa napísať autorovi aké sú možnosti vypichnúť nejakú teóriu od výrobcu (proložil som aj odkaz na výrobcu PDF). Autor nenapísal presný typ trubky, tak som mu napísal aké existujú aby pochopil že to nie je len že "mám HDPE", ale že sú rôzne HDPE. Nechápem prečo hned útočíš. Snaží sa tu niekto niečo poradiť a hned tu zhadzuješ..blbeček... A robil som s rôznymi HDPE aj LDPE ked to robíš dobre a máš dobré tvarovky nie je problém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?