Odpoveď na príspevok od kejsix:
A mas podlahovku, alebo radiatory? Pretoze pri po… @kejsix mam radiatory. Ale k prietokacu treba aj cerpadlo a z fve ide modifikovany sinus cize iba odporova zataz.Odpoveď na príspevok od mduro19:
@kejsix mam radiatory. Ale k prietokacu treba aj … @mduro19 No tak tých 20-30W pustíš zo siete.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@mduro19 No tak tých 20-30W pustíš zo siete. @kejsix to cerpadlo by mi muselo bezat vkuse keby bola vyroba na sekundari. nehovoriac o tom ze pri vypadku prudu bezat do technickej a vypinat radiatorovu tyc. UPS k tomu neplanujem to uz by bolo financne mimo mojich planov. dakujem za napad kazdopadne.Odpoveď na príspevok od mduro19:
@kejsix to cerpadlo by mi muselo bezat vkuse keby… @mduro19 Treba tyc s integrovanym termostatom a nemusis sa bat zastavenia cerpadla. Samotne cerpadlo mozes tiez ovladat termostatom. Nevidim jediny problem.Odpoveď na príspevok od mduro19:
@kejsix to cerpadlo by mi muselo bezat vkuse keby… @mduro19 Dá sa to vyšolíchať aj bez prídavného čerpadla (využiť kotlove), ale to už musíš vedieť, čo a ako.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@mduro19 Dá sa to vyšolíchať aj bez prídavného če… @kejsix to by bolo naidealnejsie, nech kotol toci vodu ked spirala zohrieva ale bez horaku. Horak iba ak by to prisiel povel z termostatu.. ale to netusim ako na to...Odpoveď na príspevok od mduro19:
@kejsix to by bolo naidealnejsie, nech kotol toci… @mduro19 Púšťať fázu do čerpadla prepinacim rele. Cievku by si napájal z privodu pre špirálu. Cievke by nevadilo, že ju nekŕmi čistý sínus. Čiže vždy, keď bude napatie na špirále, pôjde kotlové čerpadlo zo siete. Ak vypadne elektrina, termostat v tyči odstaví ohrev.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@mduro19 Púšťať fázu do čerpadla prepinacim rele.… @kejsix ale co na to elektronika kotla? Nezosomarim ho tym?Odpoveď na príspevok od mduro19:
@kejsix ale co na to elektronika kotla? Nezosomar… @mduro19 Neviem, ake tam mas cerpadlo.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@mduro19 Neviem, ake tam mas cerpadlo. @kejsix wilo, kotol je vaillant ecotec plusOdpoveď na príspevok od mduro19:
@kejsix wilo, kotol je vaillant ecotec plus @mduro19 Ok, ale model. Či kotol sníma aj otáčky čerpadla, alebo ho "len" riadi.