Fotovoltika a EL.Kotol Protherm 18KW

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či má niekto podobnú konfiguráciu alebo by vedel niečo poradiť. Bude mi inštalovaná fotovoltika s výkonom 10 kW: 1× hybridný menič DEYE SUN-10K-SG04LP3-EU 22× fotovoltický panel CanadianSolar CS6.2-48TD-460W mono (460 W, čierny rám) 1× batéria DEYE RW-M6.1-B, 6.1 kWh, nízkonapäťová Aktuálne mám elektrokotol: PROTHERM RAY 18KE, závesný elektrokotol s výkonom 18 kW k tomu bojler 120 l, ktorý má zvrchu prípravu na montáž špirály. Z toho, čo som si naštudoval, kotol pri ohreve TÚV ide vždy na plný výkon. Moja idea (a zároveň odporúčanie od firmy, ktorá bude FVE inštalovať) je: znižiť výkon kotla, a inštalovať elektrickú špirálu do bojlera, ktorá by bola napájaná z prebytkov fotovoltiky cez menič. Chápem, že v zime to nebude úplne efektívne, ale cieľom je využiť prebytky počas slnečných dní. Otázka znie: Je tento návrh v poriadku, alebo sa to dá spraviť ešte lepšie? Kotol plánujem do budúcna nahradiť tepelným čerpadlom. Ak chýbajú nejaké technické parametre, rád doplním. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od kkristian:

@zacik november DS 169 FVE 270 december DS 227 FV…
@kkristian zaujimave (=nizke) cisla, to je len tepelko alebo cela domacnost? Mne len tepelko k bazenu minulo 450kWh v maji a dalsich 300kWh cerpadlo k filtracii.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

@kkristian zaujimave (=nizke) cisla, to je len te…
@zacik cela domacnost. v lete mam ovela vyssiu spotrebu, ale chladim cely dom aj s garazou, kde je fve technologia + bazen. V dec-februar pouzivam FVE len na dobijanie manzelkinho auta+TUV, od marca idem off grid.
Odpovedať
Dakujem za rady, postrehy a diskusiu.... skusim si z toho nieco zobrat :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?