Elektrokotol

Profilova fotka
Ahojte chcem sa sa spytat ohladne spotreby a nakladov v poschodovom dome...152m² Aspon priblizne ked niekto pouziva...vykurovanie podlahovym kurenim...a na ohrev vody...dakujem
Odpovedať
@evka_verebova to je málo údajov spotreba môže byť od 5-15MWh i viac, záleží od tepelnej straty, počet dní vykurovania je všade iný a množstve ohriatia vody
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj My máme el kúrenie odporové káble a bojler na ohrev vody Dom zatepleny v podlahe 20 cm, strop 40 cm steny sú keramický liopor a plus minerálna vlna 130 cm . Platíme 170 eur mesačne celú elektrinu . Dom je 147 m2 . Okrem toho platíme len vodu 15 eur a vývoz žumpy 30 eur, lebo nemáme kanalizáciu. Celkovo nás vyjde bývanie ca 215 eur Záleží ako často vyvážame žumpu. Ja viem , že mohli sme dať vodnú podlahovku a TČ a pod. A asi by sme za elektrinu tolko neplatili. Máme aj krb Ale v ňom kúrime len príležitostne . Veľké okná máme otočené na juh a v zime slnko vyhreje obyvačku aspoň trochu. V panelaku sme platili za byt 280 eur Tak ludia, čo tu majú pasívne domy a pod sa asi chytajú za hlavu. Ale my sme spokojný . Koľko budete mať náklady na bývanie vy , koľko z toho bude elektrina ak s ňou budete kúriť plus ohrev vody záleží aj od toho ako bude dom zateplený, ako je umiestnený na pozemku - či využijete slnečné zisky v zime .Za rok máme spotrebu 12MVh. Záleží aj kde budete bývať. Či na orave alebo južnom slovensku je rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte doplním Energetický certifikát nám vyšiel A1 . Stavať sme začali v 2018. Nie som si istá , či od 2020 netreba ku kolaudácii energetický certifikát 0 . Treba pozrieť aj aké sú podmienky teraz. Dom čisto na elektrinu neskolaudujete. Treba minimálne krb ako náhradný zdroj tepla A po novom od 2020 neviem či aj to stačí. Určite napíšu ľudia, čo začali stavať , resp. stavebné povolenie dostali až v r 2020.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame stavebne z roku 2018este...pomaly staviame...neponahlame sa...len teraz riesime elektrokotol...mama z ytongu kvadre 45cm..nezateplujeme uz...ale dakujem...chcem vediet aspon tak priblizne ako sa plati...😉
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 Akoze ma nepusti...
Odpovedať
Profilova fotka
@evka_verebova - najjednoduchsie je opisovat elektromer kazdy mesiac a podla toho nastavit zalohove platby. Ina spotreba je ked niekto kuri na 19c, ina ked niekto kuri na 25c, ina ked ste doma 2ja a ina ked mas doma aquamanov co sa kupu kazdy den 3x. Ina spotreba v komarne, ina v oravskej lesnej alebo javorine. Zalohovka +-100e mesacne a nastavit/zmenit podla mesacnych odpisov.
Odpovedať
@evka_verebova nepustí lebo kúriť len elektrickou nemôžeš zo zákona. A kúriť elektrikou s a stavať z nezateplenej steny to už ani nekomentuje stále to iste dookola.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell To mi prosim vysvetli... A1 sa da splnit aj s domom (len) na elektrinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 - citaj, stavebne ma z roku 2018. kedze stava ako stava, kuri elektrinou a je nezateplena, bude platit. ale to ona vie, nemusis to riesit.pyta sa jednoduchu otazku, kolko dat zalohovu platbu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?