Elektrina DD2 ci DD3

Profilova fotka
Ktoru sadzbu si mam vybrat k rod domu,spotreba el. bude snad standart+bude bojler asi 150l na ohrev vody.ak to spravne chapem to DD3 ma akoze 12 hod nocny prud?
Odpovedať
1
2
asi by bolo lepsie dd3 ale tarifa je ovladaná hodinami ale aj hdo t o znamená ze nt je aj o 13 poobede podla toho ako elektrarne riadia zataz siete
Odpovedať
@pepe16 spotreba elektriny bude štandard... to musíte mať vopred vypočítané!!! Koľko miniete na kúrenie? Kuk výpočet. Ak ste bývali už v byte, pozrite, koľko TUV ste míňali, aj kuk faktúra, koľko elektriny. V dome to bude už len viac... :-) Predpokladám, že DD3 sa vám oplatí viac než DD2. Blokovanie sa u DD3 nevyžaduje, ale potom narastá spotreba vo VT, ktorá je drahšia, tak bacha na to. Vo vlastnom záujme by som si blokovala EK a bojler počas VT. Popis tarifu, podmienky si naštudujte u dodávateľa.
Odpovedať
Podľa mňa DD3 je jedna z najhorších sadzieb z pohľadu komfortu. Ak budem mať nočný prúd (napr. od 22.00) a bude blokovaný, tak ak sa od 19 do 21 osprchujú/okúpu 3 osoby, voda je fuč a ďalší v poradí má proste smolu. My máme ZSE, ročne cca 8500kWh, bojler, kábl, cez leto klíma, bazén e a DD2 ako vyšitá. Nič nás neobmedzuje. @pepe16 @blacksr
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 so spotrebou do 10.000kW ročne nič nerieš a nechaj si DD2. Ak by si mal vyššiu spotrebu, tak potom už skôr DD5 ako DD3. Pokiaľ si u ZSE... (SSE a VSE nemám naštudované)
Odpovedať
@roberto1923 len čo platí u ZSE distribúcii ,neplatí pri SSE a už vôbec nie pri VSE, v tomto máme kocúrkovo ktorému diriguje honelník, ktorý tvrdí ,že je to pre členitosť terénu, ale pe VVN to vraj neplatí ,to ide asi vzduchom
Odpovedať
@duzu Súhlasím, schválne píšem ZSE ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
zdravim oplati sa tarifa DD3 v SSE ??? spotrebice el. bojler 125l , pracka moznost nastavenia odlozeneho startu cize by mohla ist v NT + samozrejme klasicke spotrebice... mame aj el. kotol ale je to len zaloha ak by nieco... alebo ist do DD2 ????
Odpovedať
Ja ked som to ratal, tak do cca. 6000kWh by som ostal pri DD2, nad 6000 by som uz isiel do DD5. Nad DD3 som ani neuvazoval.
Odpovedať
@jarosujo pokusam sa dostat do dd8 mam akumulacku cize teoreticky by mi ju mohli dat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, poradite aj mne? Momentalne mame tarif DD3 od zse. Rocna spotreba minulý rok 4038 kwh NT-2002 kwh,VT-2036 kwh. Na ohrev vody pouzivame el.bojler ktory je samozrejme blokovany stykacom. Oplati sa mi prechod na DD2?
Odpovedať
Profilova fotka
@bandolero Okamzite,bez dalsich komentarov :-)
Odpovedať
To len tak? :D budu menit aj hodiny? Pripadne nejake poplatky?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bandolero Netusim a nepytal si sa,co je s tym spojene,ale odpovedal som na vyhodnost DD2 pri tvojej mini spotrebe s max komfortom,bez dalsich obmedzeni.
Odpovedať
Tak vraj je to bez poplatku :)
Odpovedať
@bandolero a ak nie si viazaný, tak rovno zmeň aj dodávateľa. Lebo ZSE je najdrahší na Západnom Slovensku. Pri tej minuloročnej spotrebe, keď prejdeš na D2 tak ušetríš 30 EUR ročne. A ak zmeníš dodávateľa tak to bude 60 EUR ročne.
Odpovedať
No neviem, co som pozeral uz len na poplatku za odberne miesto by bola uspora cca 42 €...
Odpovedať
@bandolero poplatok za odberne miesto bude samozrejme nizsi, ale cena za enerigiu vyssia... ved to je zmysel tych tarif. Cenniky mas, nie je to raketova veda si vypocitat, kolko by si platil v tarife DD2.
Odpovedať
To je mi jasné, len stastnyjim pisal rozdiel -30€ u iného dodávateľa. Ak by som ostal u zse usetril by som len na tom poplatku 42€ a ked som si preratal aj spotrebu tam bol este rozdiel - 25€. Zmenu dodavatela neplanujem kedze v mojom okolí mali viacerí problem napríklad pri vymene hodin ( cvakali si vsetko sami) a podobne...
Odpovedať
Profilova fotka
@bandolero: ak mas plyn od SPP a das si od nich "jedna energia" ci ako to nazyvaju, usetris este cosi....
Odpovedať
@y2k 10% zlava za elektrinu, no len prvy rok, ak to stoji za tu 24 mesacnu viazanost.
Odpovedať
Plyn mam tiez od zse...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan: stale musim dakomu platit, takze vo viazanosti problem nevidim...ale ano, zo zasady som tiez proti viazanostiam :-)
Odpovedať
@y2k ja po mojich skusenostiach s elektrinou z EC o viazanosti nechcem uz ani pocut :)
Odpovedať
Este dodatocna otazka... bude lepsie nechat bojler zohrievat podla vlastneho termostatu alebo ho spinat casovym spinacom?
Odpovedať
najskôr k výberu najvhodnejšieho dodávateľa použi kalkulačku: https://totalmoney.sk/index.php?optio... dodávateľ silovej energie sa nestará o nič iné len dodáva energiu o dodávku a servis sa stará vždy len distribúcia, takže je úplne jedno od koho energiu odoberáš o elektromer sa stará distribúcia , takže so zmenou dodávateľa nemôže byť nikdy problém teplotu vody v bojleri udržuj len termostatom pri sadzbe DD2 pri iných sadzbách je blokovaný distribúciou
Odpovedať
Ja som chcel vediet ci je lepsie pre bojler aby spinal svojim termostatom alebo ho budem radsej spinat casovym rele... ale dakujem. A blokovany distribuciou nemusi byt ani pri DD3 sadzbe.
Odpovedať
@bandolero tak ako písal @gashtaan nie je to raketová veda. Tvoje údaje: 4038 kwh NT-2002 kwh,VT-2036 kwh Takže pri dnešných cenách D3 ZSE Energia 582,43 EUR D2 ZSE Energia 553,02 EUR rozdiel 29,41 EUR D2 najlacnejší dodávateľ 522,54 EUR rozdiel oproti ZSE ďalších 30,48 EUR
Odpovedať
@bandolero tak ideš meniť sadzbu a potom napíšeš že je to bez poplatku. Pri zmene sadzby ti samozrejme budú meniť aj hodiny, dostaneš jednotarifné a tie tvoje dvojtarifné si zoberú. A potom tvrdíš že pri zmene dodávateľa cvakali viacerí. Za zmenu dodávateľa sa neplatí nič. A taktiež sa nemenia hodiny pri zmene dodávateľa. Pred 2, či 3 rokmi sme menili sadzbu z D3 na D2. Prišli z distribučnej spoločnosti a zobrali dvojtarifné hodiny a dali nám jednotarifné. Vtedy to bolo bez poplatku. Dodávateľa sme menili už 3 krát, je to jednoduchšie ako niečo vybaviť napríklad v takej banke. Stačí telefonát, prípadne mail, nový dodávateľ ti pošle papiere, ti prečítaš, podpíšeš, pošleš späť. A potom keď má nastať zmena, tak prídu odpísať stav elektromera, aby ti starý dodávateľ mohol poslať vyúčtovaciu faktúru. U nás vždy maník nám zavolal, a nadiktovali sme mu stav elektromeru, lebo sa mu to nechcelo hladať, lebo mi tu máme čísla domov všelijak.
Odpovedať
@bandolero k čomu je ti časové relé?máš ho niekde na chalupe ? nepotrebuješ stále rovnako teplú vodu? na to súži termostat aby si mal vodu o požadovanej teplote stále pri DD3 je istotne blokovaný odber vo VT nehreje ostatné platí ako popisuje @stastnyjim stále je všetko bez poplatku, elektromer je majetkom distribúcie, platíš mesačne za prenájom za OM podľa tarify. ročne je úspora oproti tradičnému predajcovi silovej od 30Eur podľa sporeby
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@doors454 ako ste sa rozhodli? to iste akurat riesime,ci prejst na DD2 alebo na DD3 v SSE
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?