Elektrická prípojka do záhradného domčeka

Je mozne pripojit elektricku pripojku do zahradneho domceka priamo od elektromera, alebo musi ist od hlavneho rozvadzaca v dome? Pytam sa preto, lebo viest kabel 5x6 z domoveho rozvadzaca je momentalne obtiaznejsie ako to napojit rovno od skrine elektromera na plote.
Odpovedať
@stavkluc je to možné ale... Musíte splniť istenie dimenziu káblu ako aj ďalšie požiadavky. Elektromerovy rozvádzač má aj neplombovanu časť a tam sa dá spraviť aj nový vývod.
Odpovedať
@stavkluc môže, akurát musíš zabezpečiť istenie kábla od EM a môžeš mať len 4 žilový pre potrebný výkon a rozdeliť až v rozvádzači v záhrad. dome,
Odpovedať
@duzu OK, preco len 4 zilovy? Potrebujem 3f+N+PE, 400/230V, TN-S
Odpovedať
Profilova fotka
@stavkluc duzu sa bezne vyjadruje aj k veciam, o ktorych nema ani potuchy. Zo siete TN-S za elmerom uz nemozes urobit znovu TN-C, aj ked obcas sa o to niekto snazi.
Odpovedať
@mgx kde píše že má bod rozdelenia už pri EM?, robí sa len vtedy ak chce mať i na skrinke EM zásuvky, potuchy nemáš ty čo píše
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu a kde pise ze tam ten bod nema? A ked uz, je urcite jednoduchsie urobit TN-S od skrine, ako ju robit niekde v zahradnom domceku a bod rozdelenia prizemnovat.
Odpovedať
@mgx všetke otázky sú bezpredmetné , ked nepoznáme aktuálny a požadovaný stav, hlavne vzdialenosť a požadovaný výkon,celkový určuje HL. istič, o uzemnenie po EM sa musí postarať distribútor a to ďaľšie si môže vylepšiť podľa projektu, ja mám pripojenie až do domu 4 žilovou hlinou,
Odpovedať
@stavkluc Sprav fotku rozvádzača s hodinami, ideálne s odkrytou neplombovanou časťou. V princípe sa ale dá napojiť priamo od hodín.
Odpovedať
fotky nemam, je to uz zaplombovane, ale do domu ide cez 32A istic 5-zilovy kabel a dolezite info pre mna je, ze i do domceka to moze ist od rozvadzaca. Jeden elektrikar mi tvrdil, ze vsetko musi byt napajane z domu nakolko tam su bleskoistky. Domcek bude mat vlastnu skrinku, kde budu bleskoistky taktiez nainstalovane.
Odpovedať
@stavkluc ked to už nemáš otvorené môžeš len hádať , máš niekde projekt?, pravdepodobne je už bod rozdelenia pri EM ked ide 5 žilový kábel a domček môžeš napojiť od tiaľ pridaj paralelne druhý istič ktorý bude istiť vedenie pre potrebný výkon domčeka, k ochrane proti blesku , je okolo toho celá veda študuje sa v 2 semestroch takže pár slov nestačí ,akurát potvrdenie o inštalácii musíš mať od revízneho ktorý má k tomu kvalifikáciu a oprávnenie, aby si mal kryté škody pre poisťovňu,
Odpovedať
@duzu vdaka za info a ano bod rozdelenia je uz v rozvadzaci
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?