DSL internet - prechod od Orange k Telekomu nie je možný ???

Máme DSL internet od Orangu a končí viazanosť. Tak som sa informoval v Telekome, ako to spraviť aby sme nezostali bez internetu, ked vypoviem zmluvu Orangu. Pán z Telekomu s ktorým som volal, povedal že to nie je možné, že nemajú kapacitu v ústredni. Ja že už máme internet od Orangu, však len budeme platiť im, však už sme tam pripojený. A on že nemajú voľnú zásuvku, kam by nás pripojili. Je to pravda? Stretol sa niekto tiež s týmto pri DSL internete? Čiže nemôžem zmeniť dodávateľa DSL pripojenia na akého chcem? A som vydaní na milosť a nemilosť Orange, alebo byť úplne bez internetu? Wifi poskytovateľ v obci nie je, a 3G internet cez mobil, nie je tiež riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim Áno, na byte máme Magio a to som si chcel preniesť na budúci dom. (ta istá obec) Ale že to nieje možne lebo ta lokalita je napojená na inú, slabšiu centrálu ;-(
Odpovedať
Este aspon na urcitu dobu pozri od 4ky LTE. Mozno trosku zaujimave to moze byt.
Odpovedať
Ano, je to pravda. Vysvetlim ako osoba priamo zainteresovaná. Linka je aktualne v prenájme u ORANGE. Lenže na pozadí je XY ďalších "čakateľov" v danom regióne na pripojenie k xDSL sieti, kvázi nejaký poradovník. Kapacita DSLamu na ktorý sa pripájajú účastníci je obmedzená a sú lokality kde naozaj je všetko obsadené. Ak zrušíte DSL u Orange, zruší sa nájom, uvolní sa port a linku zriadia ďalšiemu záujemcovi z čakateľov, pretože on o pripojenie k Telekomu mohol požiadať napr. pred 3 mesiacmi.
Odpovedať
@stastnyjim Ahoj, ja som riešil tiež DSL na novom dome. Som na konci ulice a z Telekomu mi povedali že ma nepripoja že nie je volná kapacita už. Tak som internet nakoniec vyriešil cez 4-ku mobilný internet. "4G INTERNET v2.0" Stojí 10€ mesačne, je tam síce dátové obmedzenie 100gb/mesiac, pootm klesne rýchlosť, ale sťahujem a aj pozerám online, a aj youtube a zatiaľ sa mi nepodarilo prekročiť limit. Rýchlosť je 50/10mbit/s, mne to chodí tak 26/5 mbit/s Som spokojný. Mám modem zapojený do wifi routeru. Občas vypadne internet ale predpokladám že to je spôsobené lacným routerom.
Odpovedať
@miguelx Ďakujem za vysvetlenie. No ale my sme pripojený už vyše 4 rokov. Nie je možné že Orange sa zruší nájom, a my pokračujeme v Telekome. Nikto nič nemusí fyzicky odpájať ani pripájať nového účastníka, nie? @logo22 u nás v obci je len jedna ústredňa. @mirom87 @kajo873 Swan som pozeral. Ale naša obec nie je v zozname. To máš signál v Trakoviciach, lebo tú tiež nemajú v zozname? Resp. som pozeral aj mapu ich pokrytia, tú modrú. A tam neviem presne určiť kde sa nachádzam, či ešte je signál. Skúsim sa opýtať v Swane, či by mi nepožičali mobil a ich kartu, prípadne či by neprišiel niekto od nich s ich sim a mobilom, či je tu signál a v akej kvalite.
Odpovedať
@stastnyjim toto chapem, ze to mate cele roky a zrazu sa neda.. ono sa to ale berie ako 2 operacie zrusenie + nova aktivacia. a pri tom "nova aktivacia" sa ide podla zoznamu, neriesi sa ze to je aj ten isty ucastnik. dokonca sa ani neriesi ci chce dsl od telekomu ci orange. Proste Vase zrusenie vygeneruje na technika aktivitu na odpojenie od portu a aktivitu na nove pripojenie ineho ucastnickeho paru vedenia. Tam kde je dostatocna kapacita na ustredni je to tak ako pisete, netreba nic odpajat / prepajat. Tam kde je plno sa odpoji stary a pripoji novy z poradovnika .. zial :-(
Odpovedať
@kajo873 mozes mi napisat aky to mas internet od 4ky? Lebo co pozeram ich ponuku tak za 10€ je 10GB dat a nie 100GB.
Odpovedať
@miguelx ďakujem za odpoved. Som sklamaný, myslel som že keď už som raz pripojený, tak stále mám na výber sa slobodne rozhodnúť, kto bude môj dodávateľ/poskytovateľ DSL internetu. Lebo mňa ako zákazníka nemusia zaujímať obchodné vzťahy medzi majiteľom ústredne/káblov a poskytovateľmi internetu. Čiže ak ja ukončím vzťah z Orange, tak sa port uvoľní, tak zostane voľný ale rezervovaný pre Orange, alebo pre hociktorého z poskytovateľov. Alebo keď pôjde technik (ten bude z Telekomu) odpájaťod portu, tak zároveň povedia technikovi nech tam rovno nejakého zákazníka od Telekomu pripojí? No nič skúsim sa ešte informovať u Telekomu, že podľa čoho postupujú. Ak je to podľa ich interných smerníc, tak sa musí dať dohodnúť, že ja prechádzam k nim, a nemusia nič pripájať ani odpájať. Lebo sa mi nezdá že toto je košér buď podľa spotrebiteľského práva, alebo iných zákonov, noriem, alebo smerníc EÚ.
Odpovedať
@stastnyjim To je internet 4G nie LTE, ale rýchlosť je postačujúca. A pokrytie LTE ani nemám u nás. A toto 4G prišiel kamarát ktorý má v mobile internet od swanu a vyskúšal, išlo to tak som to kúpil. @originalx no majú to tam zašité ani sa nedá preklikať ku tej ponuke nejako. Pôvodne som sa tam dostal cez stránku www.swan.sk a tam bol pekne v ponuke internet v 1.0 za 5€ a od začiatku roku prešli na internet v 2.0 a platím už 10€ a majú to nejak zašité že to už nemôžem nájsť. Asi to bol opre nich dosť nevýhodné za tú cenu a miesto toho dali tie TO internety... Ale tu je nejaký dokument https://www.4ka.sk/media/docs/Info_pr... tu je stránka ale je prázdna https://www.4ka.sk/cenniky-a-dokument... toto je pôvodný internet v 1.0 https://www.4ka.sk/media/docs/4G_inte... najlepšie bude sa behnúť pozrieť do predajne a popýtať sa. Sám som zvedavý prečo to nemajú v ponuke. Asi nechceli odstaviť zákazníkov ktorý mali v1.0 ale už to nechcú dalej ponúkať
Odpovedať
Riesil som podobnu situaciu. Chcel som zmenit providera DSL internetu. Najprv v Orange prijali objednavku. Po par dnoch mi prisla informacia ze objednavku zrusili pretoze uz na tej linke mame ineho prividera. Pritom som to slecne v call centre vysvetloval - ze mame momentalne ineho poskytovatela a chceme prejst k nim. Potom som skusil rovnaky postup v Telekome. Tam mi uz priamo povedali, ze kym je na linke iny poskytovatel, oni nemozu ani len zadat objednavku do systemu. Skoncilo to tak, ze som zrusil zmluvu u stareho poskytovatela a az potom som spravil objednavku u noveho. Mali sme stastie ze nas port na ustredni nedali niekomu dalsiemu. Mozno v nasej oblasti nieje taky velky zaujem. Trvalo to cca 2-3 tyzdne co sme boli bez DSL. Na ten cas som si spravil LTE router. Zial, bezdrotove siete asi nikdy nedosiahnu spolahlivost kabla. Obcas sa to LTE proste seklo a neslo. Latencia tiez casto skocila na 1 sekundu a viac.
Odpovedať
@miguelx Aka ironia, ze Orange marketuje, ze prejdite k nam po skonceni viazanosti v Telekome.. Znamena to, ze zavadzaju? Ze ak je situacia ze je tam cakatel na port, tak neumoznia takyto plynuly prechod? Alebo maju nejake specialne zmluvy, ze pri prechode Telekom -> Orange sa ten port podrzi zakaznikovi?
Odpovedať
@stastnyjim Máš pravdu. Máš slobodnú voľbu výberu. No ak sa nedá, tak nie je nikoho povinnosť pripojiť ťa. Ber to z druhej strany. Tvoj sused chce DSL a povedia mu čakaj, veď niekto raz zruší alebo odpoja neplatiča. Tvoj sused nemá DSL a čaká, čaká a potom niekto si povie nechcem už Orange, idem k inému... a majú ho len tak prepájať? To je vlastne zrušenie služby, to na čo čakal ten sused... Ten čo takto mení - neznamená že má prednostné právo na pripojenie či port k inému ISP (nehrá rolu ku komu). @cache Nezavadzaju. Prejdeš ak sa da. Tu netreba zabúdať na jednu krásnu vec, regulácia uradom. Proste určítý počet musí byť vyhradený povinne pre alternatívneho ISP.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stastnyjim - doporucujem zostat u Orange, pretoze ked linku zrusis/obnovis o Orange, tak stary modem ti uz na nej nepojde, pretoze vsetky nove instalacie robia len s IPv6 modemom od nich (ZYXEL). Ziadny domaci ipv6 modem sa zatial nikomu z nas v orange rozchodit nepodarilo ( a to sme reverzne inzinierovali asi mesiac).
Odpovedať
@mgx Dobre vediet, zrejme to spravili preto, ze k nim ludia prechadzaju z Telekomu a donesu si vlastny router a teda neplatia za prenajom routera mesacne vypalne..
Odpovedať
@mgx ja som chcel prejsť z Orange k Telekomu, pretože Telekom má oveľa nižšie ceny ako Orange a vyššie rýchlosti ako Orange pri rovnakej FUP,
Odpovedať
Profilova fotka
@cache @stastnyjim - nie, dovod je prosty, IPv4 adries je malo a orange by za ne musel platit (co sa samozrejme da zaplatit si fixnu ipv4 za 99e jednorazovy poplatok), ipv6 je dost (+ bonus za prenajom modemu, kedze vlastny nerozchodis lebo orange specifikaciu vonku nedalo - teda dalo ale len stylom RFC xxx-yyy). co my mame DSL pripojenia po slovensku tak som si nevsimol ze by orange chodil pomalsie ako t-com. Skor zavisi od rozdelenia ludi na DSLAM-e a v ktorej agregacnej skupine skoncis. pri firemnych je to 1:1, navyse orange ma lepsie riesene SLA
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?