Čov v pivnici

Profilova fotka
Zdravim vás. Chcem sa opýtať má niekto čov v suteréne alebo v interiéri? Ako to máte realizované? Treba osalovat a obetonovat?alebo nejaké samonosne čov ktoré dokážu voľne stať? Rovno napíšem že vonku máme veľmi obmedzené možnosti osadenia, pozemok do svahu, vedľa domu stĺp, predzáhradka o šírke 3 metrov atď. Ďakujem pekne za názory.
Odpovedať
Obavam sa, ze toto ti neprejde. V cisticke sa uvolnuje aj metan aj CO2 (a kto vie co este), toto do interieru pustat nemozes
Odpovedať
@gabriel_b Sialeny napad, sialenejsie mam uz iba ja.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 prečo do interiéru? Neodvetrava sa to odtokovym potrubím?
Odpovedať
@gabriel_b Más predstavu ake ma COV pre 4-6 ludi rozmery? to by si zapustil do podlahy? Vrchnak nie je vzduchotesny, ledaže by si ho modifikoval, ale aj tak treba raz za čas otvorit skontrolovať, vystriekať, vytahať, ako cez okienko? . Ak mas odvetranie na streche tak sa vzduch vytaha, najmä ked je veterno. Nevravim že sa to neda, ale priestor by bol pre kvoli cov nevyužitelný, aj ked pracuje správne po otvorení poklopu to nie je prave Chanel č.5 . To nemas na pozemku fakt kde dať ?
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel_b v suteréne je to z hygienického hľadiska nemožné, detaily vynechajme, ale na plochej streche to možné je.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za názory, postrehy. Mal som za to že ten poklop je vzduchotesny. Pravdou je že ma nenapadlo to čistenie a vyberanie. Pivnica je dosť vlhká, z nízkym stropom. Neplánujem ju využívať v budúcnosti. Ak by aj áno má dve miestnosti. Zpredu domu mám na šírku 5 metrov odkopanu zeminu kde je vjazd autom a pol domu je tiež odkopany terén na 50cm kde je parkovisko. Potom ostáva 6 metrov predzáhradky ktorá je široká 3 metre. A na konci je stĺp el vedenia. Odneho môžem kopať na 4 metre. To znamená v mieste parkoviska. To je nižšie ako je vyústenie potrubia ktoré má odvádzať vodu z čov. Celý dom je osadený do svahu. Ak by som chcel dať za dom čov tak by musela byť vyššie tým pádom pred dom zbernu nádobu a tlakovou tlačiť do čov okolo domu a z čov naspet dopredu vyčistená voda. Chcel som sa vyhnúť tlakovej kanalizácií, v predu buď budem bližšie k stĺpu čo v prípade nejakej poruchy stĺpu by bol asi problém alebo v mieste parkoviska tlakovou kanalizáciou. Okrem toho vpredu ak by som osadzal musím ísť blízko domu, maximálne meter. Dom je starý z kamenným základom a všade na pozemku je vysoká spodná voda. Preto sa bojím ju zakopavat pred domom aby sa neporušili základy alebo aby si nesadol celý dom. Je mi jasné že kdekoľvek bude musím ju obetonovat. Preto som uvažoval či by sa nedalo osadiť do pivnice. Ale aj toto riesenie je nevhodné. Máte pravdu. Ďakujem ešte raz.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?