Cerpadlo do studne. Zle odporucenie studniara?

Ahojte, vyvrtali sme studnu a studniar, ktorý nam ju robil nam rovno predal aj cerpadlo. Ide o vodoley 0,32-80U. Studna je hlboka 60 metrov s tym, že cerpadlo sa umiestnuje 4 metre nad dnom a má 45 metrov vodný stlpec, cize este nejakych 40 metrov nad cerpadlom je voda. Otázka znie, napriek tomu, že mi studniar tvrdi, že to čerpadlo je pre tu studňu ideálne, tak v parametroch ma hlbku ponoru max 20 metrov. Keď som mu to povedal, hovoril, že to ma otestované a že to je v poriadku. Mam o tom vážne pochybnosti. Viete mi poradiť ako to teda naozaj je?
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko naozaj to je tak ze si vedel o parametroch cerpadla ale si uveril studniarovi... co chces viac pocut?
Odpovedať
@feriicko ak tlak v tej hlbke nevydrzi, hadam prdne skor ako ti skonci zaruka.
Odpovedať
feriicko - na stitkoch sa max. hlbka ponoru bezne udava ina ako v katalogu. Ide o to ze podla normy EU by cerpadlo co moze byt pod vodou aj 80m muselo mat automaticky 83m kabel, co je kravina kedze ty mozno potrebujes iba 20m kabel. Ak je v katalogu vyrobcu 20m tak to moze byt problem. Druha vec je ze cerpadlo vodolej je skor taka ukrajinska sranda ako normalne cerpadlo :)
Odpovedať
@mirec1 jasne, beriem to tak, ze je to prve cerpadlo na vycistenie studne, kym tam bude a vydrzi kym sa postavi dom, tak to bude dobre :)
Odpovedať
@feriicko Ktora znacka cerpadiel je inak lepsia? Co povies na teketo nieco? https://www.prodoshop.sk/katalog-vyro...
Odpovedať
@feriicko Prosim Vas len zo zaujimavosti, preco mate studnu hlboku 60 m ked hladinu spodnej vody podla toho co pisete mate uz 15 m pod povrchom? Dakujem.
Odpovedať
@feriicko - parametre vyzeraju lepsie ale Omnigena nie je vyrobca, je to len polsky priekupnik. Ja osobne sa snazim ist vzdy po veciach kde je vyrobca znama firma a kde budu aj po rokoch nahradne diely dostupne.U cerpadiel teda Ebara (tu mam ja), Pedrollo, Calpeda, ZDS alebo zname a kvalitne aj ked podla mna zbytocne drahe znacky typu Wilo, Grundfos.
Odpovedať
@jordyl je to uzsi vrt 125mm a v tejto oblasti kde sme robili studnu nie su studne az tak vydatne. Aj teraz mame po navrtani takejto hlbky, asi tri pramene, ktore davaju spolu vydatnost asi nieco cez 0.5l/s . Studnu budu vyuzivat dva domy, takze preto sme chceli mat trochu hlbsiu aby aj v casoch sucha bola dobre zasobena vodou.
Odpovedať
@mirec1 Diki mirec za rady, ked odite vodoley, poobhliadnem sa po tychto znackach :)
Odpovedať
@feriicko @feriicko pozri si stránku aquamonts.sk majú kopu všelijakých čerpadiel v ponuke aj ti vedia poradiť.
Odpovedať
@1gugu Diki, urcite ich budem kontaktovat :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?