Cenové rozdiely v ponuke na pretláčanie cesty

Ak tu raz bude anketa o stavebnú bloncku roka, som horúci favorit, no ale ako sa vraví, lína huba - hotový neštestí, takže sa idem pýtať. Riešim pretláčanie cesty kvôli prípojkam (voda, kanál, plyn). Jedna firma mi dala cenu 18€ za meter, druhá 40€ a tretia 87€. Podmienky rovnaké, ja si vykopem diery na oboch koncoch, oni pretlačia, chráničky (netuším, čo to je ale tuším, že niečo, v čom niečo pôjde) sú zanedbateľné položky, vraj ečko až tri za meter...tak prečo, dopekla, takéto cenové rozdiely?
Odpovedať
@lavazzake lebo trh, lebo rôzna technológia podvrtávky... ťažko povedať. Tých 18€ mi príde málo (super cena ak je konečná). Aj 40 na komplet je OK.
Odpovedať
@slavoslav mne sa tiež zdá veľmi nízka oproti tým ďalším... Ti chalani co chcú 40 sú z Humenného, tých 18 je z KE a nepasuje mi to, keby to bolo naopak, to by som skôr chápala, lebo Humenné...
Odpovedať
@slavoslav Cena 40 je OK a 18 zasa malo??? uff... ja som platil 10e/m - tak to potom robili asi zadarmo :-D 8-)
Odpovedať
@mayo7 čiže 18 eciek by malo byt OK? Zdalo sa mi to "podozrivo" malo keďže ta tretia firma pýta 87€ za pretlačenie kanálovej prípojky ci co to je...
Odpovedať
@lavazzake tak v tomto pripade ber najlacnejsiu ponuku. Co sa da na pretlacke urobit zle? to neni stierka, fasada, elektrika, kurenie, pokladka dlazby... tam treba vybrat kvalitnu robotu.. pretlacanie je proste len diera popod cestu..
Odpovedať
len tak mimochodom,na pretlacani je myslim ze dost co pokazit.. ale zas teba ako objednavatela to trapit asi nemusi.
Odpovedať
co sa da na pretlacani pokazit... spytaj sa tych troch z Presova co sedia vo vazbe 😄
Odpovedať
@dent co sa môže podrbat? Fakt beriem každý názor, každú radu, odkedy som sa do tej stavby pustila, hľadám nosnú stenu v byte o ktorú si občas otrieskam hlavu, žena-stavba-totálne iná profesia než technicka/stavebna je smrteľná kombinácia a nemám sa s kým poradiť...
Odpovedať
@dent Tiež mi treba pretláčať kanalizáciu. Potrebujem tam urcity spád. Mam obavu, že pre pretlačaní narazí raketa o nejaký velký kamen a spraví protispád/odklon. Co potom? Je potrebné robiť nový vykop ?
Odpovedať
@lavazzake na to som myslel co aj marekjahoda. ale tak musim povedat, ze ja som mal pana niekde od bardejova, a myslim ze sa v tom dobre vyznal. Ale ked si to tak zoberiem, ja by som to nerobil, za par korun a dnes nevies co je pod tou zemou,pomaly budes rad ked tam nieco, nejake vedenie rozvod atd nenajdes.a zodpovedny je stale ten pracovnik, ty si iba nevinny pozorovatel.
Odpovedať
@dent @lavazzake aj ja som mal od Bardejova krt vrt a bolo vsetko v pohode. Siel som 2,4 m pod uroven aj s velkou rezervou. Prave pozeram do knihy stalo to 170eur. Dlzka okolo 10 m cca.
Odpovedať
@adidasko1 to mozno sme mali rovnakeho pana, uz si nepsominam na meno, je tomu viac nez2r, siel som tak na meter a pol, pripojka vody, plast 32 mm v odpadovej rure Ht 50. tiez vsetko hladko nastastie. cca 6-7m, tusim za 120.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lavazzake to mas ako ked ta ide chlap pretlacit, jeden pride pretlaci a odide, druhy ta odvezie na kavu , pretlaci a zavezie naspet, treti ta aj odvezie, kupi veceru a pretlaci a zavezie. Praca ta ista a cena rozdielna. 😁😁 Ja, ked som zhanal firmu na pretlacenie plynu pod cestu, tak aj vychyrene firmy dali nohy na plecia a utiekli, co sa toho zlakli, lebo nevedia robit, potom som ledva zohnal jedneho machra a ten to pretlacil a povedal, ze to su vsetko fuseri co nemaju ani sajnu ako sa to ma robit, ale vypytat € si vedia.
Odpovedať
Tak my sme platii cca 600E za pretláčanie, ale obidve jamy a aj pretláčanie si robila firma sama, aj materiál dala, my sme len museli dať označiť, kde sú vedienia - plyn, elektrika, optický kýbel (aby niečo nepreťali). Širka cesty cca 7m. My sme z druhej strany ťahali len plyn.
Odpovedať
@adidasko1 no presne krt vrt je ten chlapík co chce 18 eciek, takže to bolo v pohode? To by mi pomohlo, veľká úspora by to bola...
Odpovedať
@btus hmmm..celkom dost.ked si pomyslim ze som vykopanim 2 dier usetril 500e
Odpovedať
@lavazzake ano slo to hladko a musim povedat, ze pan bol velmi zodpovedny a dal si velmi zalezat aby sme to spravili dobre a na nic sme nenarazili. Ked chces ist podla zakona mal by si na urade poziadat o zvlastne uzivanie komunikacie a tam musi byt firma ktora na to ma potrebne opravnenie a ten an ma. Ale tie povolenia aspon u nas stali vela penazi uz by som si to druhy krat rozmyslel ci idem touto cestou lebo aom kopal jamu u seba na pozemku a u suseda na pozemku a obci som platil 🤔
Odpovedať
@adidasko1 tie potvrdenia už vybavujem, potocili ma riadne na OR PZ, ale už to mám, minulý týždeň som žiadala obec o stanovisko... Ja viem, že Marienka s poctivosťou len po kraj lesa došla, ale chcem mať všetko tak ako má byť keďže sa s tým sama naťahujem.
Odpovedať
@lavazzake jasne robil som to tak isto len zo skusenosti pisem ... papuerov pri stavbe este bude... nechcel by som zas zacinat ale raz staci
Odpovedať
@adidasko1 ja som na úrady a papiere z prace zvyknutá, ale toto je fakt zahul, k jednemu papieru k stavebku potrebujem ďalšie štyri a s takými plynarnami, vodarnami si už začínam myslieť, že sme kamoši po toľkých listoch co som už všetko od nich žiadala... Najhoršie je, že ako žena sa prd rozumiem do technickych veci. Zas na druhej strane, je to výhoda lebo si stavbári len vzdychnu a vysvetlia 😂.
Odpovedať
@dent no nviem, to si za pretlak platil len 100 e aj s materiálom? za cca 10m?
Odpovedať
pri Ba v dedine si chlapik vypytal cca 80e (3m cesta ?) aj s matrosom diery sme si kopali sami
Odpovedať
@shadowmilan my musíme okolo 12m pretlacat, diery sú tiež v našej réžii, verím, že nájdem v dzedzine niekoho s bagrom
Odpovedať
@lavazzake ja som mal podmienku kopat rucne, ziadny bager, myslim ze sa to vzthuje vseobecne pre vsetky pripojky. U nas sa stalo 2x co viem, kopali pripojky bagrom a poskodili kable telekomunistom a dalsi vodovod. Opravu im dali samozrejme zaplatit. Zameranie sieti v zemi nieje 100% presne, moja odchylka na plyne bola napr. 30 cm. Kazdy normalny bagrista by to mal odmietnut.
Odpovedať
@lavazzake ano, podvrt raketou je najlacnejší, keď to robia ako fušku tak tých 18 môže zapýtať a ako vidíš dokážu aj menej, oficiálne to firma za tú cenu nespraví. Potom existuje riadený podvrt, a ten je drahší (drahá mašina).
Odpovedať
@dent tak material bol asi tak 6x metrove rury 50 HT-. Ruru na vodovod 32 ldpe hradili vodarne az vodomer.120 bolo cena nakomplet-podvrtavka+chranicka.
Odpovedať
@tzar aha, ďakujem za pripomienku, zas niečo, čo som nevedela...
Odpovedať
@lavazzake viem o com pises haha a urcite je vyhoda ze si zena. Ja som vsetky tie papiete ohladne vytycenia posielal e mailom alebo postou nikam som osobne nebol a prichadzalo to zhruba narovnako vsetko. Vela papierovaciek treba to je fakt
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Nahodou niekoho co by robil pretlak popod cestu v ZA nepoznáte? Nejaké odporúčania
Odpovedať
my sme za pretláčanie tento rok platili dokopy 62€ (koľko to bolo m2 neviem môžem zistiť) z jednej strany cesty na druhú k domu. jamy sme si kopali sami. ale riešili sme len elektrinu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?