BVS - neskore nahlasenie zmeny trvaleho pobytu a pokuta

Dobry den, poprosila by som o radu,ako by bolo mozne vyhnut sa poplatku/pokute za neskore nahlasenie zmeny trvaleho pobytu v BVS. Povinnost sme mali do 45 dni,co sme nedodrzali a pokutu platit nechceme. Je nutne zmenit u BVS adresu TP? Korespondencnu adresu mame nahlasenu na nasu novu adresu, cize vsetka posta od nich nam normalne chodi. Co v pripade, ze zmenu TP vobec nenahlasime? Stretli ste sa s tym niekto? Poradite? :) Vdaka!
Odpovedať
Co ma BVS ...teda predpokladam vodaren... s TP ? Aka lehota ? Take som nikdy nepocula @brazil13
Odpovedať
Profilova fotka
@brazil13 pokutu vam nedaju podla mna zaplatit. Ak mate nahlasene odberne miesto a platite vcas, posta vam chodi na soravnu adresu, tak je to v pohode.
Odpovedať
@zuzka60 ano Bratislavska vodarenska... dnes som tam volala ohladne zmeny TP a povedali mi ohladne toho poplatku - ja to chapem ako pokutu (a neskor som to nasla aj na ich stranke). Pre mna je to cele nepochopitelne, akoze akym pravom ma idu za to pokutovat? Elektrarne s tym problem nemali, nahlasila som to uplne bez problemov telefonicky a poslala mail s kopiou OP, ale BVS spekuluje. Pri zmene TP som myslela hlavne na socialku a zdravotnu poistovnu, za to viem,ze su pokuty, ale toto fakt nechapem. Este by som pochopila nejaku takuto "pokutu" okolo 10 € za nesplnenie si povinnosti, ale co je vela, to je moc. Toto je z ich cennika: Zmeny a dodatky zmlúv existujúcich odberateľov ohlásených do 45 dní vrátane - zdarma Poplatok za zmenu údajov odberateľa ohlásených viac ako 45 dní po uvedenej zmene - 49,72 € @janka279 no praveze mi dnes na infolinke povedali, ze nam to zaplatit daju :( Nahlasene to mame, vsetko platime vcas.
Odpovedať
Profilova fotka
@brazil13 hm, tak to je fakt blbe. 😔 toto je buzeracia.
Odpovedať
@brazil13 no, a otazka: odberne miesto je rodinny dom, alebo bytovka ?
Odpovedať
@janka279 no ved tiez si myslim, ze to je buzeracia a hlavne nechapem za co si to akoze pytaju? ze zmenia ten udaj vo svojom systeme? ved to je chore, ten ukon moze trvat asi 15 sekund, za to im mame dat skoro 50 €? preto sa snazim zistit, co by sa stalo, ak by som tu zmenu TP nenahlasila vobec, kedze pisomnosti nam od nich chodia, oni nemaju moznost zistit,ze sme menili obciansky.
Odpovedať
@zuzka60 odberne miesto je rodinny dom, ale TP je uplne inde a v bytovke, je to podstatne?
Odpovedať
@brazil13 no lebo rodinny by som chapala, ze si sami nahlasujete. Ale bytovku, odber resp. Dodavku vody riesi spravca v ramci sluzieb. Nikdy sme nenahlasovali zmenu TP vodarnam a to mam cely zivot BVS. Preto sa tak divim a snazim sa hladat suvis. Ako ste vlastne dosli na to, ze im mate hlasit zmenu TP ? ?..ja tomu stale nerozumiem :) Normalne na to kasli a neries ;)
Odpovedať
@zuzka60 prihlasovali sme sa sami, kupili sme RD a museli sme sa prehlasit ako odberatel z toho povodneho odberatela. manzel mal TP v inom meste povodne. no a ide o to,ze nam prisla nejaka posta od nich na adresu povodneho trvaleho pobytu. ja som to potom zmenila telefonicky, nahlasila som novu korespondencnu adresu. no a pri tej prilezitosti mi povedali, ze ak budeme chciet nahlasit zmenu TP, tak cim skor, lebo je to spoplatnene. samozrejme sme to presvihli... no a presne ako pises - rozmyslam,ze ak to nebudeme riesit, tak na to nemaju ako prist a nebudu nas moct pokutovat, adresu pre korespondenciu mame ok, tak snad sa nestane,ze nam nieco budu posielat na tu povodnu adresu. mozno tam skusime brnknut a inkognito zistit, co nam "hrozi" ak to nenahlasime :) a v byte sme to tiez nemuseli riesit, tam to bolo sucastou najomneho :)
Odpovedať
Profilova fotka
pravidla boli jasne, porusili ste ich .. este vam aj oni povedali, ze cim skor, lebo zaplatite neviem co riesis
Odpovedať
@dulius o tom,ze to treba nahlasit do 45 dni sme sa dozvedeli az ked uz bolo neskoro. a dakujem za takuto "radu"
Odpovedať
ja ked som menil trvaly pobyt, nahlasil som mimo ineho zmenu aj BVS, zda sa mi to normalne... ved s nimi mam trvaly zmluvny vztah.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@brazil13 stale tu na sk narazame na "trvaly pobyt". ty si ho nemusis zmenit. nikde to nie je podmienka, okrem davok, ze musis mat TP na uzemi SK. Takze kludne mozes mat dom a TP na uplne inej adrese. Len ked ju zrusis je dobre na to nezabudnut :D
Odpovedať
fuha tak to som ani netusil ;-) takze mam dva roky po termine a asi teda este zopar rokov po termine budem, kedze toto vypalne nechcem platit. faktury mi chodia mailom, takze mi ani nepadlo nieco nahlasovat.
Odpovedať
@rivasvk no ved ja som na tom podobne... tiez zvazujem tu moznost to vobec nenahlasit, nemaju na to ako prist a naozaj mi to pride ako vypalne... ostatni dodavadelia to zmenia bez mihnutia oka aj telefonicky a samozrejme bezplatne, ale tito si musia uctovat takuto ciastku, ktora mi zaplati na pol roka vodu v dome :-D
Odpovedať
som šokovaná, za čo všetko už pýtajú poplatky a dávajú pokuty... úplne ma prekvapilo, keď po mne chceli na bytovom družstve zaplatiť, že nemám dlhy ]-( čiže zaplatiť si za to, že platím včas ]-( ďalšie čo ma totálne vytočilo (medzičasom to vláda bankám zatrhla) bol poplatok za vedenie úverového účtu ]-( lebo nestačí že ťa skásnu na úrokoch a poplatkoch za vedenie bežného účtu, ktorým podmieňujú hypo, treba ešte ďalší vyrúbiť ]-( @brazil13 ale späť k veci - neviem, či ti to nejako pomôže, no napr. ja trvalé pobyty moc neriešim, keďže my sa dosť často sťahujeme. napr. mala som trvalý pobyt "A", presťahovala som sa na "B" - tento som prehlásila kde mi napadlo, ale kde mi nenapadlo, tak tam zostalo zahlásené "A", potom som sa presťahovala na "C" a prehlásila som z A rovno na C 8-) neviem, či som to napísala zrozumiteľne, ale možno inšpirácia aj pre druhých :-N p.s. trvalý pobyt predsa nie je povinnosť prehlasovať... ja vlastním viac nehnuteľností a nemám všade TP, ja dokonca mám TP v nehnuteľnosti, ktorú ani nevlastním ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@brazil13 taka konstrukcia - nevyslo by Ta lacnejsie zmenit si teraz TP niekde, napriklad k rodicom, a o par tyzdnov zas na ten, co je dnes? Termin bude spravny, dodrzis lehotu... a stare zmeny TP snad neriesia?
Odpovedať
@margarita no rozmyslali sme aj nad variantou, ze vodu prehlasime z manzela na mna - ja uz mam na OP novy TP...cize by bola nova zmluva s novym OP, mozno aj to by bolo riesenie. budeme tam volat, tak uvidime,co nam povedia :)
Odpovedať
@brazil13 nevolaj, kasli na to ;) cim viac sa budes pripominat, tym ta skor skasnu. Skor je to na TIP do NC :X
Odpovedať
@zuzanka.zuzu ano, s bankami mam tiez rovnake skusenosti, chvalabohu uz ten poplatok za vedenie uveroveho uctu zrusili :) a na bytovom druzstve platit za to,ze daju potvrdenie,ze platite? :-p ved to je uplna hlupost, uz fakt nevedia, za co peniaze pytat. mne je pri tomto BVS akurat zvlastne, ze si vobec za to uctuju,a este aku sumu, ale tak je pravda,ze keby sme si riadne precitali zmluvu, tak sa to tam dozvieme, nasa chyba. no nemienim im len tak teraz dat 50 €, takze to fakt radsej vobec nenahlasime, nemaju na to ako prist a pisomnosti nam chodia na spravnu adresu :) celkovo to prehlasovanie TP je uplne na hlavu padnute podla mna :-N
Odpovedať
@zuzka60 ved volat chceme z neznameho cisla a nepredstavime sa, jasne ze im nepoviem,co planujeme...a mozno by sme sa na to mali naozaj vykaslat a nechat to proste tak :)
Odpovedať
@margarita a vybavovat 2x OP je teda naozaj prechadzka rajskou zahradou :D to radsej zaplatim tych 50E :D @brazil13 no este sa chystam doma pozriet poriadne zmluvu, ci tam take cosi je, ale obavam sa, ze tam bude iba nejaka formulka, ze suhlasim s poplatkami, ktore su v prilohe xy... :(
Odpovedať
@brazil13 Ako ste nakoniec dopadli ?
Odpovedať
ako to budú riešiť BVS ked budem mať 5 domov akú trvalú adresu vtedy zadám?
Odpovedať
@duzu predsa TRVALU precitaj si v OP.
Odpovedať
@duzu co ty este nemas obciansky, ze nevies taketo zakladne veci? :)
Odpovedať
@gashtaan ty si nepochopil čo som myslel, trvalý pobyt môžeš mať kde chceš , nie len v dome kde aktuálne bývaš, čo je vodární do toho kto kde býva, vymysleli si absurdný poplatok
Odpovedať
@duzu zeby kvoli aktualnosti zmluvy? Ked nahlasis zmenu trvaleho pobytu, podpisuju sa nove...
Odpovedať
@gashtaan ale to mali zadávateľke témy oznámiť , že im nestači kontaktná adresa
Odpovedať
Profilova fotka
@brazil13 By ma zaujímalo, ako by Ti vodárne dokazovali, že s dátumom presťahovania sa, prípadne nahlásenia trvalého pobytu si vodu aj odberala. By som sa zahral na sprostého a tvrdil by som, že síce som sa presťahoval, aj pobyt som si zmenil, ale vodu som neodoberal. To starý majiteľ - nie ja... By ma zaujímalo, ako by Ti dokazovali, že to nieje pravda. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?