Branenie vo vybudovane El.pripojky.

Dobry den, mame takyto problem. Dostali sme stavebne povolenie na stavbu domu a vybudovanie inz.sieti,. Cize aj el.pripojky. Domcek je uz postaveny, voda zapojena, no nastal problem s elektrikou. Projekt pripojky mame hotovy, a aj orazeny stavebnym uradom, dostali sme to spolu so SP. Chceli sme ist na obecny urad poziadat o rozkopavkove povolenie cesty. Starosta nam vsak tvrdi, ze potrebujeme suhlasy vsetkych vlastnikov tej cesty....no na katastri nieje ziadny list vlastnictva na tuto parcelu.(cestu). Ale on ma vraj na stole nejaky ROEP a tam su ti vlastnici uvedeny. Nevieme si dat celkom rady s touto situaciou..ako mame postupovat dalej?
Odpovedať
Na dedine (pokial sa nemusi robit pretlak pod cestou) by som to s vytycovanim tak tragicky nevidel. Chcel som byt uvedomely obcan, tiez som ziadal o rozkopavkove povolenie, za ktore som musel zaplatit 80€ - podotykam slo o jednodnovu akciu, tak som si povedal, ze ked budem kopat na plyn (napojenie 80cm od hranice pozemku), nedostane zomna za jednu A4ku nikto ani cent. V meste to moze byt problem...
Odpovedať
@catscan cize vykopat, polozit, zakopat a hotovo?
Odpovedať
Lešenárska rúra, ťažké kladivo a chránička je do dvoch hodín pod cestou... 6m...len treba vedieť, kadial idú ostatné siete...
Odpovedať
@dedo758 a tu 6m ruru jak das ? to musis dalsich 6m vykopat od cesty, alebo ju nadpajas? lebo buchat velkym kladivom v 110cm hlbke neni bohvie co..
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 @originalx dá sa aj nadpájať, valcovaným nátrubkom, a dá sa aj tlačiť zdvihákom na nákl. auto (10t) @lenka_1989 V katastri sú vlastníci uvedení, cesta je buď obecná alebo štátna, tú spravuje Okresná správa ciest asi v Nitre. A keby starosta nebol trpák, tak by Vám to všetko povedal. Nabudúce si zvoľte iného.
Odpovedať
@jan45 bohuzial pan starosta sa nam snazi zo vsetkych sil zabranit v tej pripojke, a urobit zlotu. my sme len ,, pristahovalci,,
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_1989 Zaujímavé je, že ten súhlas nepýtal stav. úrad už pred vydaním SP na prípojku. My sme to tiež tak museli robiť, ale našťastie sú k parcelám LV 1. Ak je tam ROEP tak treba požiadať Pozemkový fond o poskytnutie údajov o vlastníkoch (Oni reálne asi existujú,len nemajú vydané LV. Možno o tej parcele ani nevedia, že im patrí.) 2.A čo tak spýtať sa Distribútora elektriny, či sa to nedá ťahať vo vzduchu na stĺpoch alebo inak?
Odpovedať
@ve_ki otazku tahania vo vzduchu a na stlpe mame davno vyriesenu. Neda sa to.
Odpovedať
@originalx Áno, buď máš k dispozícii ďalších 6 metrov, alebo nadpájaš @jan45 máme také podložie, že to kladivo si s ním poradilo lepšie... v mäkkej hline je to so zdvihákom za chvíľu... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka_1989 Škoda :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?