Akú kabeláž natiahnuť do studne z domu?

Ahoj, viete mi niekto poradit, aku kabelaz - cerpadlo, frekv. menic, tlakovy snimac (zily, priemery) natiahnut do studne z domu? V studnovej sachte nech je vsetko, co nemusi byt doma, teda expanzka, tlakovy snimac. Vnutri bude iba frekv, menic. Cerpadlo na 230V Plan mam natiahnut od FM smerom do studne 5*2,5 a dvojlinku tienenu 0,5. Ake priemery? Kolko zil je naozaj nutnych? Pretoze v chranicke uz nie je moc miesta, 4zilovy kabel sa bude prepchavat lepsie ako 5 zilovy. A samozrejme mensi priemer je lepsi :) CYKY? Lanko? Dakujem za kazdu radu
Odpovedať
No takto co mate v projekte? Dalsia vec preco si nezavolate elektrikara? K veci. Pisete z domu kabel do studne ako ten kabel je isteny? Urcite tahajte 5x volaco ked mi napisete aky istic bude na to Vam poviem aky kabel. Ked budete tahat 4x musite podla normy dodrzat min prierez PEN vodica a to je 10 takze neviem si predstavit 4x10 tahat:d. Urcite potiahnite aj Zž 4na pripadne pospojovanie. Dalsia vec ta zasuvka kde pokde cerpadlo.musi byt cez prudovy chranic. Atd. Nechcete aby sme vam tu projekt vypracovali zadarmo? Urcite by a to riesil inak, elegantnejsie;)
Odpovedať
@patriky :-D Zž na pospojovanie mimo objektu nemusi byt nahodou 6mm2? Ja by som dal cya10, ak to ma zatahovat do chranicky... 8-)
Odpovedať
@kejsix sak cim vacsi prierez tym lepsie. Ale ja to chapem tak ze pokial ide z ekvipotencialnej svorkovnice na druhu ekvi, alebo do rozvadzaca tak vtedy 6, pokial je to na pospojovanie, ze priamo na trubky ma byt chranena 2,5 nechranena 4. Priznam sa mozes mat pravdu, musel by som to pozriet
Odpovedať
@pavol_12 meviem co tu riesia ja mam z domu 3x2,5mm v sachte je chranic s isticom nevidim problem
Odpovedať
@pavol_12 - kolko kW cerpadlo to bude a aka bude vzdialenost od cerpadla po FM?
Odpovedať
@mirec1 http://www.daes.sk/domaca-vodaren-s-f... vzdialenost od menica po vrt do cca 25-30m este dotaz - tlakovy snimac bude v sachte pri vrte, tento snimac ma byt spojeny s menicom dvojlinkou, pisu ze tienenou. tam idu len take male napatia, ze postaci tienena dvojlinka napr 0,75, resp. 1mm2?
Odpovedať
Profilova fotka
3x2.5 mám na a nie je problem
Odpovedať
@pavol_12 - tieto menice sa podla tejto tabulky: http://www.aquacentrum.sk/media/wysiw... distribuuju s motorom 3x230V, takze na 30m daj kabel 4x1,5 to musi stacit. Co sa tyka toho snimaca nemas moznost ho dat niekde pri menic? ja to mam doma tiez tak zapojene ze cerpadlo mam od menica asi 20m a v technickej miestnosti kde je menic som dal odbocku s potrubia kde je nadoba a za nou dalsia na cidlo - to uz ma 5m kabel v sebe. Ked budes potrebovat dofukat vzduch v nadobe nemusis sa valat pri sachte :-) Alebo zavolaj jednoducho do tej firmy a oni ti povedia ;-)
Odpovedať
Napisem ti, ako by som to robil ja na tvojom mieste. Podla odkazu, ktory si sem dal, mas jednofazovy elmotor, takze 3x2,5CYKY (3x1,5 by som ja osobne nedal kvoli vzdialenosti, ale moze byt v podstate aj tento kabel). Co sa dvojlinky tyka, prerez sa voli podla prudu, nie napatia, 0,75 bude urcite stacit. mirec1 mal velmi dobru poznamku o umiestneni snimaca aj nadrze - v sachte mas vlhko, plus rocne obdobia, nerobi to dobre ziadnemu zariadeniu. Neodporuca sa umiestnenie, ako si navrhol ty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?