Ako riesit pretlak

Modro-strechaci. Konecne kupeny pozemok. Riesim pripojenie IS /elektrina/. Na fotke je situacia. Od elektrarni vyjadrenie je - pod cestou nic od nich nieje. Plynari boli vytycit trasu aj hlbku. Ako by som mal co najjednoduchsie riesit pretlak? Startovaciu jamu az tam, kde bude RE? Dik za napady.
Odpovedať
Profilova fotka
k vode a plynu sa musíte dokopať, kanalizácia určuje hľbku pretláčania.Elektrina sa prisôsobí.
Odpovedať
@megdesign ako pise @jan45 startovaciu kamkolvek, hlavne treba obist ostatne profesie, ak to vyda, tak pred RE, ak nie, tak co najblizsie, zbytok uz dokopes rucne, ale najma budes uz na druhej strane. Pod cestu nezabudnut 40ku kopoflexku
Odpovedať
Profilova fotka
osobne by som pretlacal tak, aby som tu vodu a hlavne plyn mal na ociach ked pojde tadial pretlacacia hlava :)
Odpovedať
Momentalne idem riesit ele, nakolko v nasej obci su na kanalizaciu len rury zakopane - nieje funkcna. Cize bude zumpa. Ale mozno dakedy v buducnosti bude, tak zvazujem, ci nedam pretlacit aj kanalizaciu a zatial zaslepit ruru... V pohlade zvrchu to vychadza tak, ze na jednom kraji domu by bol pretlak kanalizacie /koli vyusteniu z domu a najnizsiemu bodu/ a na druhom kraji /sirka domu 9 metrov/ vychadza el. koli RD a stlpu /kratsia trasa k stlpu/.... Teraz dilema.... Ozeliet "par" metrov NAYY-J 4x16 a dat dva pretlaky tesne vedla seba /kan. + ele./, alebo kopat jamy dvojmo.... @majkoj jasne, siete musia byt odkryte. Bez toho pretlak nespravia.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign urcite ozeliet par metrov kabla, pretoze druhy pretlak mimo bude drahsi :)
Odpovedať
len poznamka, zemna pripojka sa robi kablom 4x25. aspon VSD ma taketo standardy
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield ja mam pri SSE tiez 4x16 hlinik do skrine...
Odpovedať
@majkoj na taký malí odber čo máš ty je aj 4-ka veľa, stačí 1 vodič 16-ka, také asi nerobia
Odpovedať
Ako budes pripajat vodu a plyn? Ak je v ceste tak ju rozkopes tak ci tak... Tak porozmyslaj ci nie je vhodne riesit rovno vodu , plyn a prekopavku elektriny naraz. Alebo aspon riesit startovacku tak, aby si ich mal odsondovane. Cesta je nova predpkladam. Obecna. Lebo ak ti dal podmienku samospravny kraj sprava ciest tak si ju poriadne precitaj. Teleso cesty je aj cestna priekopa. To len tak moja uvaha.
Odpovedať
Profilova fotka
na kanalizáciu stačí 125mm potrubie, do 200 pretláčania sa zmestí aj kábel.
Odpovedať
@majkoj je mozne ze SSE ma ine standardy
Odpovedať
@topfield V zmluve o pripojeni mam NAYY-J 4x16 /hlinik/ @fuso Voda je na mojej strane. Plyn nebude. Je to vsetko vedla cesty, v zelenom pase, na mojej strane. Kanalizacia tiez v zelenom z druhej strany. Cesta je z roku pana - stara. V sprave obce. Cestnou priekopou myslis ten odvodnovaci rygol? Ten je na hranici mojho pozemku... @majkoj Pretlak mi spravi fy. za 150€ sakum-prask /pridu, pustia raketu, osadia ruru, odidu/. Odomna chcu len vytycit siete /spravene/ a vykop startovacej a cielovej jamy /ohlasku drobnej stavby dam, ked mi pride zmluva o kupe pozemku - je na pozemkovom a lesnom - vynatie pody - stvrtok/ Ale asi dam len jeden pretlak. Aj v pripade poruhy sa bude lepsie dohladavat. Az mi teda budu vediet spravit 200 pretlak...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@megdesign jasne, ale teba vykop a zasyp tych dalsich jam nieco stat bude, nehovoriac o komplikaciach ak tam nedajboze bude spodna voda (nam to zalialo cele).
Odpovedať
@majkoj No bude. Vlastne krize ;-) Spodna voda je 2,5m dole.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign to chces kopat rucne ? Ehm :) tak to ti teda ani 100m kabla navyse za to nestoji :) . Ta jama musi byt pomerne velka http://www.modrastrecha.sk/blog/majko... .
Odpovedať
@majkoj Startovacia? 1.8 metra dlha, hlboka 90 cm, siroka 50 cm... to je velka? :-D Ty ju mas teda ale obrovsku. To naco taku velku si kopal?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign to si kopali oni, isli 2 pretlaky vedla seba a potrebovali sa tam hybat. Tu otazku ti polozim znova ked ju naozaj vykopes :-D
Odpovedať
@majkoj tak uz som sa co to vykopov nakopal. Robim elektroinstalacie na novostavbach. Ale este som neriesil nikdy pretlak. Az na svojej :-D
Odpovedať
Kanal minimum 160tka, urcite pod plyn minimalne pol metra v zmysle priestorovej normy. Aby si neostal prekvapeny ked koli nn trhnes v tejto hlbke vodu nedajboze plyn sk nemas sondu. Voda by mala byt metr dvadsat ale aj ju aj plyn som uz videl na sestdesiatich :) daj vediet ako si dopadol.
Odpovedať
@fuso Co myslis tym, ze "nemas sondu"? Plynari boli vytycit trasu aj hlbku...
Odpovedať
no ručne odkopať plyn a vodu :) istota je istota :) investor a stavebník si ty :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?