Ahojte, potrebovala by som poradiť ako postupovať pri prekládke telefónneho vedenia a telefónneho stĺpa. Kúpili sme domček, a ideme meniť strechu, len nám vedie priamo cez štít kábel k pevnej linke k susedom. Volala som už na info linku T-Comu a tí ma stále len odkazujú zaslať žiadosť (problém je v tom, že jedny mi povedia do BA a druhý do ZA). Linka u nás je nevyužívaná, ale prípojku by sme si chceli ponechať. Ďalší problém je v tom, že priamo pred domom, kde máme vchod stojí stĺp s telefónnym vedením, taktiež by sme ho chceli nechať preložiť. Máte niekto s tým skúsenosti? Hlavne koľko nás to bude stáť? (nikde na stránke t-comu som nenašla cenník). Ďakujem.
@kirspy viac. Ale nam dokonca nakazali spojit sa so susedom a prelozit aj dalsie 2 pozemky medzi nami. Takze sme dvaja prekladali 4 pozemky. Inak by to nepovolili.
Dobry den ma niekto skusenosti s prekladkou metalickeho a optickeho kabla vedenych cez pozemok v zemi? Daval niemto prekladat? Aky usek? Priblizne cena na aku sa treba pripravit? Za kazdy skusenost a info dakujem
Zdravím, mam takýto problém s ktorým si neviem rady. Sused plánuje prekládku stĺpa, ktorý ma zapísaný na svojom pozemku, kvôli oploteniu, privolaný technik povedal, že keďže som momentálne jediný užívateľ prelozia stĺp cez cestu na môj pozemok a ak sa mi to nepáči že ma odstrihnú.... Aj keď som hľadal, či pýtal na tcome nikde som nenašiel že kam a za akých podmienok je možne preložiť telekomunikačný stĺp, prosím ak niekto čo to o tom vie dajte vedieť....(technik je z dediny odkiaľ pochádza sused a verte že to oznamoval mojej žene nie veľmi vyberavým spôsobom, keďže ja pracujem v zahraničí ...))
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť, či pri výmene spadnutého stĺpa môžu pracovníci svojvoľne posunúť nový priamo pred múrik plota, resp. pred stĺpik, na ktorom je zavesená brána. Bude zasahovať nejakými cm aj do brány a sťaží výhľad z jednej strany pri vychádzaní auta na cestu. Pracovníci, ktorí boli vybrať zlomený stĺp to zdôvodnili tým, že by to bolo pre nich jednoduchšie, lebo doterajší bol pred susedovým pozemkom, ktorý ma priestor pred domom a aj okolo pôvodného stĺpa vyložený zámkovou dlažbou, takže práca naviac. Jednoduchšie vykopať jamu do hliny a zabetónovať (povedal pán). Oznámila som im s príslušným zdôvodnením, že s tým nesúhlasím, ale môže sa stať, že nový osadia v čase našej neprítomnosti. Môžem tomu nejako zabrániť alebo majú na to právo. Ďakujem za reakcie.