Aká môže byť maximálná dĺžka vodovodnej prípojky ?

Od čoho to závisí ? Je to subjektívne a záleží len od miestneho verejného vodovodu ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lori0023 pokiaľ to ide na Vaše náklady, v podstate neobmedzená. Prietok sa dá riešiť zmenou priemeru, problém by len bol pri veľkom odpore a poklese tlaku,ale aj to sa dá riešiť
Odpovedať
To by som netvrdil že neobmedzená. Každá vodárenská spoločnosť ma svoje normy. PVPS ma predpis, že vodomerná šachta ma byť umiestnená do 3 m za plotom a max 10 m od potrubia. Ako ďaleko si potiahneš potrubie od vodomeru je už na tebe.
Odpovedať
A čo sa dá robiť keď náš pozemok je vzdialenejšia od verejného vodovodu ako 10 m ? V tom prípade treba umiestniť vodomernú šachtu na cudzí pozemok ktorý je bližšie od verejného vodovodu ?
Odpovedať
Presne toto som riesil. Mne povedali ze moze byt max 4 metre od hlavneho potrubia. Sa muselo riesit umiesnenie sachty na obecny pozemok a potom taham vodu dalsich 50m. Teda sachna na zaciatku ulice a dom na konci.... Je to komplikovane... drzim palce
Odpovedať
Čo ste museli vybaviť aby Vám dovolili stavať vodomernú šachtu na obecný pozemok ?
Odpovedať
Starostka musela zvolat zastupitelstvo ty to museli schvalit. Dat vecne bremeno a potvrdenie vodarnam ze suhlasia s umiestnenim.
Odpovedať
@lori0023 Ja som mal ten isty problem ako ty. Vodomerna šachta 75 m od potrubia. K žiadosťi som dal projekt kde bola zakreslena šachta tam kde som ju chcal mať ja. Preberaci technik sa vyjadril, že keď mi to podpiše spravca tak bude po mojom. Spravca začal citovať vyhlašku ako som už uviedol 3 a 10 m, tak som mu položil otazku, ja mam plot 75 m od potrubia ako dodržime vyhlašku. Keď bude po vašom nedodržime 3 m za plotom, keď bude po mojom nebude 10 m od potrubia. Trocho ho to zaskočilo, argumentova, že nemôže zaručiť kvalitu vody na tu vzdialenosť, tak som sa ho opital aky bude rozdiel v kvalite keď bude merana na jednom konci alebo na druhom. Nakoniec to podpisal a šachtu mam tam kde som chcel ja. Ta že netreba to hneď vzdať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?