Investicne byvanie TT vs BA

Ahojte, priatelka uvazuje nad kupou nehnutelnosti ktora by aspon kym byvame spolu bola vyuzivana skor ako investicna. Kedze pracujeme v BA (a byvame v okoli) volba padla primarne na BA, ale budget je tam neajkych 180 000eur a za to v BA moc rozumnych moznosti nie je, takze sme sa zacali pozerat aj po TT. Vlakom je to v rozumnej vzdialenosti a mesto za mna vyzera solidne, no neviem ako je to s potencialom prenajmu. Fakt ale je, ze v budgete sa tam daju najst starsie, aj trojibove rekonstruovane byty, takze je to lakave. Riesil niekto nieco podobne, pripadne vie k tomu mat nejake rozumne pripomienky ? :) Vdaka
Odpovedať
Kupovat "investicnu" nehnutelnost mimo BA, je blbost ako traky ktoru neskor olutujes. V BA je to sice drahe, ale mas defakto 99 percentnu sancu, ze ten byt vzdy vytazis a bude konzistentne najblizsich 20 rokov obsadeny slusnymi ludmi ked vyberies dobru lokalitu. Vsetko mimo BA, je trapenie co sa tyka prenajimania a koledujes si o pruser s neplaticmi a inymi sockami. Za 180 tisic najdes skromnejsi 2izbak, alebo s prehladom 1 izbak v top lokalite. Ak ide cisto o vynos 1 a 2 izbaky su top. 3izbak to zas neviem komu chces prenajat, nejakej rodine bez penazi co zase smrdi pruserom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wheel:

Kupovat "investicnu" nehnutelnost mimo BA, je blb…
@wheel 3izbaky sa neprenajimaju rodinam bez penazi, ale studentom, pekne po jednej izbe s tym, ze ked niektory odide, tak je nizka sanca, ze mas stratu alebo nulu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@wheel 3izbaky sa neprenajimaju rodinam bez penaz…
@rapidek este ked sme byvali v podstate v centre BA, na Radlinskeho, tak pod nami bol takto v podnajme 3 izbak, vzdy tam byvali fakt mladi, zrejme vysokoskolaci z STUcky. Za tych cca 5rokov tam bola X krat policia, stale nejake staznosti od susedov, hadky na bytovych schodzach (vraj). Posledna particka skoncila tak, ze majitel vymenil zamky kym boli v skole (to bolo posledny krat co tam ta policia prisla). 20 rocni ludia, casto krat prvy krat mimo rodicovskeho bytu/domu, to je nieco co fakt nechces riesit vo svojej nehnutelnosti
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hockto:

@rapidek este ked sme byvali v podstate v centre …
@hockto tak ja ako prenajimatel chcem mat minimum problemov a preto nevezmem hned prveho studenta co sa dovali na pohovor /zvierata mam v zmluve zakazane 😃/. treba si vybrat profil studenta a potom ak niektory odide prijat takeho aby bol kompatibilny s ostatnymi. Domovy poriadok musia dodrzovat
Odpovedať
Ja som z toho tiez trochu nesvoj. Byt ktory sme pozerali ma navyse jednu izbu dost malu a neviem si predstavit, ze by sla prenajat ako samostatna, takze je to skor prenajom pre nejaku dvojclennu rodinu. Na druhej strane, v BA mi ani okolo 180k tie 1-2 izbaky ako ziadne terno nepridu, alebo su v blbej lokalite s blbou dostupnostou, alebo su pred rekonstrukciou.
Odpovedať
Trnava je super lokalita sám tu bývam zatiaľ. A viem že keby mám navyše peniaze určite ich investujem na investičný byt. Je tu mnoho študentov ktorým viete prenajať izby a tým pádom aj viac získať na prenájme ( väčšie riziko párty atď ) alebo nejakemu páru. Napríklad hneď za Trnavou máte 3iz bytyaj za 160k . Je to len na vás. Ale pointa mojej odpovede je že Trnava určite áno
Odpovedať

Kupovat "investicnu" nehnutelnost mimo BA, je blb…
@wheel prenajimam mimo BA a nič z toho co popisujes sa nedeje. Roman Kruzliak ma vyše 50 bytov a v BA ma zopár. Zvyšok ZA a inde. Aši by skrachoval a nekúpil ich toľko ak by to fungovalo iba v BA.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcos33:

@wheel prenajimam mimo BA a nič z toho co popisuj…
@marcos33 Ja nepochybujem o tom, ze funguju prenajmy aj v Ziline, Trnave atd..Len tu bola tema BA vs TT a tam asi nemusime diskutovat o tom, ze BA je BA. Trnava je mesto pri Bratislave. To hovori za vsetko.
Odpovedať
Akoze samozrejme aj my vieme, ze BA je z tohto pohladu najlepsia. Len tu situaciu s dostupnostou bytov vidime trochu inak a proste s tym budgetom v BA fakt nevidime nic z coho by sme mali dobry pocit, preto sa pozerame po alternativach.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcos33:

@wheel prenajimam mimo BA a nič z toho co popisuj…
@marcos33 ja som videl nejake video s tym chlapikovi ktoreho spominas, a svietili mi tam kontrolky. Som si isty, ze nerobi vsetko tak ako podava, resp. nepovie podstatne detaily... a mozno neskor aj skrachuje, kto vie...
Odpovedať
Bratislava je istota ale treba vedieť kedy kupovať. Doba na nákup v BA bola tak 2 roky späť. Nájmy nerastú spolu s cenami. Pred 2 rokmi sa dali kúpiť garsónky za 100 000 tisíc kúsok od centra, absolútne super na prenájom, dnes rovnaké stoja 130-140. Čo je dosť podstatný rozdiel. Ak chceš pozitívny cash flow, tak treba dať veľa vlastných zdrojov a to potom posiela výnosové percento niekam do preč.. Roman Kružliak rozhodne špekulant nie je. Stačí pozrieť od kedy to robí a to hovorí za všetko.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od johnnnyk:

Akoze samozrejme aj my vieme, ze BA je z tohto po…
@johnnnyk Nemyslím že je najlepšia. Stabilne sa dá prenajímať aj inde. Dôležité vedieť za koľko a komu.
Odpovedať
Treba si povedat ci tam chces len ulozit peniaze alebo chces natom aj realne zarabat. Na ulozenie penazi ba super likvidita vysoka ak bude treba peniaze. Vynos bieda a hlad. Na vynos bude lepsie Trencin , Nove Mesto nad Vahom mozno aj ta Trnava. Vsetko co je na dialnici. Byty garzonka 1 izbak max 2 izbak. Cim menej stvorcov tym lepsie. Ziadne velkometrazne 2 izbaky za drahe peniaze. Ale za momentalne ceny treba strasne hladat aby to malo zmysel.
Odpovedať
Ja si myslim, ze z dlhodobeho hladiska to bude mat zmysel vzdy. Kazdy byt ked som kupoval, vzdy vsetci hikali, ake je to drahe a ake to bolo lacne pred 2,5,10 rokmi.Dnesne ceny su nezmysel. A hadajte co, dnes stoja tie byty 2.5-3x tolko ako som to kupoval. A to sa bavime o dobe pred 12 a 9 rokmi. O 10 rokov sa zas budeme bavit o tom, ze dnesne ceny boli smiesne ked dnesny 1izbak za 150 000 zrazu stoji 270 000. Ak ma clovek volne peniaze, dobry prijem a nevie nic lepsie s nimi vymysliet je to stale v pohode.
Odpovedať
Slovensko má najmenej dostupné bývanie, ja tam nevidím priestor na pokračujúci rast cien + katastrofálna kúpyschopnosť + za 10-20 rokov sa začne prejavovať demografia a to dosť výrazne https://www.trend.sk/ekonomika/slovak...
Odpovedať

Ja si myslim, ze z dlhodobeho hladiska to bude ma…
@wheel Volame to inflacia.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Slovensko má najmenej dostupné bývanie, ja tam ne…
@roman_x ak nie je dostupné bývanie = tak logicky tam bude tlak na vyššie ceny nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?