Som tu nová - emilu

Ahoj všetci, hlásim sa ako čerstvý nováčik :-D a budeme sa stretávať pod menom emilu. Chystám sa na prerábku staršieho kamenného domu a dúfam, že sa mi podarí z Vašich rád načerpať to najlepšie pre jeho rekonštrukciu. Chcela by som začať v budúcom roku - mám predstavu čo chcem, ale nemám predstavu kde začať. Domík je cca z roku 1937 - má svoj zaujímavý ráz, ktorý sa čiastočne zmení rekonštrukciou. A mám tu prekrásnu južne orientovanú záhradu, na ktorú sa teším. Sčasti ju už využívam, ale úpravy na nej začnem robiť, až po spojazdnení domu. Domík nemá izolácie, obvodový kamený múr (80cm) by sa mal rekonštrukciou čiastočne dostať do interiéru. Bude to chcieť novú strechu - ale nejakú dobu to ešte vydrží a nové stropy. Zatiaľ je tam strop z dosiek a štuky. Omietky s trstinou, pôjdu zrejme tiež dolu. A teraz "babo raď" ;-). Keďže domík je pomerne plošne rozsiahly, tak momentálne sa sústreďujeme na to, ako lacno a kvalitne spojazdniť základnú obytnú zónu. Ak mi niekto viete poradiť niekoho lacného na búracie práce v takom prevedení, aby mi ten domík úplne nespadol, tak sa mi prosím ozvite. To isté aj pre realizáciu podrezania domčeka, aby sme si zaistili sucho vo vnútri. A predbežne by som Vás všetkých ešte požiadala o radu, čo sa kúrenia týka - predsa len kamenný objekt v kombinácii s novodobým materiálom - no uvidíme. Ďakujem a teším sa na spoluprácu! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@emilu Vitaj na Modrej streche. Je radost vidiet tolko nadsenia, to urcite bude domov ako sa patri. Pohladaj, opytaj sa vo fore, myslim, ze urcite najdes co budes potrebovat vediet.
Odpovedať
ďakujem, hlavne dúfam, že mi to nadšenie vydrží dostatočne dlho :-D , pridávam náš domík pred začatím čohokoľvek - aj keď je to foto trochu staršie.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj emilu, kludne si sprav fotoblog, daj fotky, predstavy ake mas, realitu a pod.... a v roznych temach najdes odpovede na otazky snad uplne na vsetko :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?