Dobry den,
chcel by som Vas poprosit o radu/nazor, ako spravit/zvysit podlahu v kuchyni, ktora je nad pivnicou.
Kuchyna ma rozmery 3,60 x 3 m. Aktualna podlaha je betonova. V kuchyni je kondenz. kotol + 1x radiator.
Chystam sa zvysit podlahu o cca 10cm a neplanujem tam kvoli zatazeniu davat poter.
Taktiez sa nechcem dostat do situacie, ze by som "zadusil" pivnicu a zacala by vlhnut. (ak sa to moze stat)
Planoval som na aktualnu betonovu podlahu dat:
- hranoly 8x5cm (vyska x sirka)
- rozostup hranolov 25cm
- do rozostupov dat tvrdeny polystyren 5cm + 3cm (ktory mi ostal)
- na hranoly dat OSB dosku 1cm pripadne 1,5cm?
- na OSB dosku dat nejaku laminatovu podlahu (asi nejaku odolnejsiu, kedze sa tam bude chodit aj v topankach, ...) alebo lino?
Je toto riesenie podla Vas ok, alebo by som si mal dat na nieco pozor.
Dakujem pekne.
@wolodymyr : Som bol za to, ze ked rozostupy 8cm hranolov vyplnim 8cm tvrdeneho polystyrenu (150S) tak sa OSB nema kam prehybat. S pouzitim 2 cm OSB aj suhlasim.
Pouzit 2cm OSB v 2 vrstvach mi uz navysi podlahu na viac ako 12cm (8+2+2+vyska laminatovej podlahy), ale to by som zas vedel vyriesit vyskou hranolov iba 6 cm. (Kde bude iba 5 cm polystyrenu v rozostupoch.) To este zvazim.
Planoval som to spajat skrutkami. Je v tomto pripade lepsie lepenie ako pisete?
Nie celoplosne, ale iba pod hranoly planujem dat izolaciu (IPU) a od stien este dilataciu (tenky polystyren).
@11pepe lepit spolu bodovo na mamut napriklad a zaroven aj skrutkovat k sebe.
Osobna skusenost s jednou vrstvou bola taka ze dal som na to kuchynsku linku vyladil k dokonalosti a ked som sa vzdialil ze odfotim vsetko sa rozladilo... mojich vtedajsich 70kil tomu chybalo. Ked som pristupil blizsie zas bolo vsetko OK.