Zmena vo výške podlahy - ako ju zvýšiť o 2cm?

Ahojte, potrebovala by som radu ohľadom skladby podlahy v novostavbe-drevodom. Aktuálne podľa PP je zloženie 220mm (fólia, podlahovy polystyren 2x80mm, vodná podlahovka, poter 50mm a dlažba 10mm). Ibaže dnes pri vymerani okien nastal problém s výškou. Vraj treba skladbu podlahy znížiť alebo zvýšiť. Menej nechcem už dávať, takže moja otázka znie, ako zvýšiť podlahu o 2 cm aby mala celkovo 24? Vraj poter 50mm+chýbajúcich 20 sa nemôže robiť, jedine v hrúbke 60mm. A ak zvýšim podlahu, na čo všetko okrem okien a dverí to bude mať vplyv?
Odpovedať
pridaj 2cm polystyrenu.
Odpovedať
@slabak a poter normálne ako je v projekte 50mm? Bude mať pridanie 2cm polystyren vplyv ešte na niečo iné v dome?
Odpovedať
Poter 50 ako v projekte.Okrem prahov mozno este na vyvody kanalizacie ale to sa da poriesit.
Odpovedať
@catriiine Malý vplyv to bude mať aj na napojenie batérií - vývody vody, ak už to máš hotové. Ak nie, tak vývody spravíš o trochu vyššie. A ešte na WC, ak máš podomietkové. Ono sa to nezdá, ale 2 cm spravia veľa pri sedení. My sme všetky WC dvíhali o 3 cm, aby to bolo pohodlnejšie.
Odpovedať
@chrobak7 nemám hotovú kanalizáciu, trčia iba vývody zo základovej dosky. Taktiež ani batérie a podomietkove WC nie je nainštalované. Čiže všetko sa jednoducho prispôsobí novej výške podlahy...ale čo také zárubne s dverami? Sú v typizovanej výške?
Odpovedať
@catriiine Ak máš otvory na dvere urobené podľa projektu, tak tie 2 cm by to ešte malo zvládnuť. Nanajvýš pri osádzaní dverí budú musieť montéri z dverí 1-2 cm urezať (aj zo zárubní). Ale neboj, dvere sú na to prispôsobené, nie je to nič nezvyčajného. Štandardné dvere majú na spodku vo vnútri 5 cm dosku, takže ich je možné skrátiť až o nejaké 4 cm. Len budeš mať pocit, že tie kľučky sú "proklatě" nízko. Ale zvykneš si.
Odpovedať
@catriiine Ešte rada - pri liatí poteru som prikázal majstrom, aby zohľadnili výšku finálnej podlahovej krytiny. T.j. v miestnostiach, kde bude dlažba (1 cm hrúbka), nech urobia poter o 0,5 cm nižší, než inde, kde bude vinylová podlaha 5 mm. Tak som vlastne prechody dostal do takmer rovnakej výšky, aj keď boli rôzne povrchy.
Odpovedať
Môže to mať vplyv na kopec vecí a možno aj na nič !? (Výšky WC, umývadiel, kuchynskú dosku, obkladačky, výška digestoru .... ak nejakého máš tak dizajnér by mohol aj exitnúť :-) ) Osobne nechápem prečo je problém práve s oknami, ktoré ak ešte len merali sú vyrábané vždy na mieru a práve u nich by 2cm nemali hrať žiadnu rolu. Zvlášť ak je to tak v projekte a nič si oproti nemu nemenila. Ale ako píšu iní najľahšie sa dá upraviť výška pomocou EPS S. Buď menej, alebo viac. Ja osobne by som skôr o 20 mm podlahu znížil. Načo si znižovať svetlú výšku. Či máš 200, alebo 220 v podlahe je v súčte tepelných strát šul nul. Pridaj si pre pokoj duše tých 20mm do zateplenia strechy a získaš násobok.
Odpovedať
@pripad001 ja tomu tiež nerozumiem ale pôvodne mi bolo navrhnuté ohoblovat prahové hranoly(jedna sa o drevodom) o tie dva cm, čo som odmietla :-) Tak potom je možnosť už len navýšiť o dva 2 cm. Osobne tiež nechápem že prečo...
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem za radu, dám si na to pozor
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?