Zatuchnutá podlaha v starej bytovke

Dobrý deň, hľadám niekoho kto by mi poradil ohľadom podlahy. Pred rokom sme sa presťahovali do 4-bytovky postavenej po 2.svetovej. Bola rekonštruovaná ale my sme si ešte prerábali po svojom /voda, elektrina, kúrenie/. Je to byt na prízemí, pod nami je pivnica. Menili sme aj plávajúcu podlahu a pri ťahaní nových rozvodov na kúrenie sme zistili, že podlaha je zo štrku na ktorom je drevená doska, fólia a plávajúca podlaha. Kvôli nedostatku času sme to už nechali tak a položili novú plávajúcu. Teraz v zime sme si však všimli, že väčšina vecí, ktoré sú tesne nad tou podlahou /gauč, komoda/ sú zatuchnuté. Podlaha pod gaučom je úplne vlhká a spodný šuflík komody bol úplne splesnivený. Za lištami a kúsok nad nimi sa na niektorých miestach tvoria malé plesnivé fľaky, ktoré teda neustále stieram a striekam. Chceli by sme cez leto podlahu prerobiť ale nevieme čo by bolo najlepšie, pretože sa do toho až tak nevyznáme. Chceli by sme sa toho štrku úplne zbaviť, pretože tá zatuchlina ide pravdepodobne z toho. Ale nevieme čo dať miesto neho, lebo je to určite dobre hrubá vrstva. Či tam dať nejaký tvrdený polystyrén alebo niečo podobné. Jedná sa o dve veľké izby, v ostatných častiach je betónová podlaha bez toho štrku. Inak je dom je relatívne suchý, je to tehla a keď sme hocičo vŕtali tak sa z toho sypalo, čiže vlhké to nebolo. Chcela by som zachrániť aj väčšinu podlahy keď to budeme riešiť, takže by som rada keby nás to finančne nezruinovalo :) Ďakujem za akékoľvek odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucc88 Podla toho co pisete su tam dva problemy preco sa Vam to deje. Prva je ta ze na drevene dosky bola polozena folia, tym padom podklad nedycha a zraza sa Vam tam vlhkost, druhy problem je ze ste na uz polozenu plavajucu podlahu polozili dalsiu podlahu. Odkial ste?
Odpovedať
Nie nie, my sme staru plavajucu dali dole a miesto nej sme polozili novu.. A myslite si ze by sme podlahu mohli polozit aj bez folie priamo na tu drevenu dosku?
Odpovedať
@mega_parket sme z Nových Zámkov
Odpovedať
Profilova fotka
@lucc88 Ok, keby ste mali cestu do BA zastavte sa u nás, osobne sa to lepšie vysvetluje. Pokiaľ máte drevené parkety alebo staré drevené dosky ako podklad a chcete na ne položiť novú laminátovú podlahu tak sa fólia nepoužíva. Fólia je igelit ktorá slúži ako parozábrana. Používa sa iba podložka 2mm a viac. Pokiaľ chcete zamedziť vrźganiu a prehybaniu sa novej podlahy na taktomto podklade je najlepšie použiť podložku Hobru http://www.kupsipodlahu.sk/8mm-podloz... a naňu položiť hrubú laminátovú podlahu napr. http://www.kupsipodlahu.sk/solid-plus... tým že je hrubá spevní a zjednotí Vám podlahu viď druhé video http://www.kupsipodlahu.sk/alsafloor
Odpovedať
@mega_parket aha pardon musim sa opravit, nemame tam foliu ale prave tu podlozku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?