Vyvysene potery v rohoch

Ahojte, chystame sa kupovat byt(zaplatena zaloha - caka sa na kolaudaciu potom sa podpise kupna zmluva), mame uz kluce a tak mozme pomaly zacat s pracami na byte - zatial drobnosti ak by nastal problem, stahovanie nam neponahla. Chceli sme zacat s malovanim no rozhodol som sa najprv pozriet ako rovny je poter, pobehal som to s 1m dlhou vodovahou a v niektorych izbach su rohy cca 1-3mm vyssie nez zvysok, inak je to OK. Dava zmysel toto nechat prebrusit aby to bolo rovne, resp bude to robit velke problemy pri pokladke podlahy? Podlaha bude laminat 2mm podlozka + 8/10mm podlaha(klik+lepidlo) s nizkym tepelnym odporom kvoli podlahovke. Ide toto prebrusit aj svojpomocne alebo s malou oscilacnou bruskou akurat pridem o nervy? Dakujem
Odpovedať
@huzomir pokiaľ je v potery podlahové kúrenie a minimálne som nebol pri jeho realizácii resp. realizácii potery tak by som si netrúfol brúsiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@huzomir na take veci sa pouziva nivelacka a nie bruska
Odpovedať
@profistavbari pri realizacii sme boli takze sa nebojime ze by sme trafili podlahovku, to je najmensi problem, ako vravim ide o max 3mm, podlahovka je min 2cm hlboko @muska414 myslis ze dava zmysel nivelovat 93m2 o 3mm aby sme dorovnali rohy? Nebude to nakladnejsie a pracnejsie?
Odpovedať
@huzomir zdravim, zalezi kedy bola realizacia, vacsinou to tak byva, ze rohy su pri cementovom potery vyssie, casom to padne, ale 1-3mm su pri laminate zanedbatelne a netreba to riesit
Odpovedať
@huzomir podľa toho čo budeš v tých rohoch mať, 3 mm určite zbadas, ale bežné v rohoch nikto nechodí. Brúsiť už len karboskou a kotucom na betón. S tým že prach bude všade, alebo požičať mašinu s odsávanim.
Odpovedať
@huzomir Pri lamináte to nie je problém. Niečo vyrovná podložka a zvyšok sa zarovná laminátom. Keby si dával vinyl, tam to problém je, lebo aj 5 mm vinyl kopíruje všetky nerovnosti podkladu. A tiež je otázne, či tá nerovnosť je prudký skok, alebo len pozvoľné prevýšenie. Ak je to skok, alebo nejaký hrboľ, tak to sa dá zbrúsiť. Ak to je prevýšenie na metri - dvoch, tak to netreba riešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyvýšené rohy poteru naznačujú, že mohlo dôjsť k jeho vyklenutiu z dôvodu nerovnomerného vysychania. Do pôvodného stavu sa určite nedostane, len ak by došlo k odlomeniu zdvihnutých rohov, a to už by asi bol naozaj problém.
Odpovedať
@huzomir nerieš to
Odpovedať
@tomcok; @chrobak7; @peterpb dakujem za vstupy, skocim tam dnes a skusim to pofotit, ale pre predstavu je to postupne pridvihnute na cca 20cm od rohu, vyzera to aj podla struktury akoby tam proste nezasli s tou takou vecickou ktorou sa finisuje poter vid https://www.istavebnictvo.sk/images/r... nachadza sa tam aj zopar hrbolkov pri pene ktora deli poter od omietky ale tie nie je problem zbrusit
Odpovedať
@huzomir mne rohy tiež dvihlo. Počas roka vidím ako to pracuje hore dole...
Odpovedať
@huzomir na akej dĺžke resp. Ploché sú namerané 3mm? Ak je to len 20cm od rohu a skutočne máte istotu že podlahové kúrenie nieje pod povrchom tak by som to zabrusil.
Odpovedať
Je to len na par cm od rohu, a zopar miestach po bokoch. Pojdem kupit uhlovu brusku a dam to dole, diki za rady.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Uhlova bruska ano, ale aspon 1500W ( na <1000W lacaky zabudni) , 125 kotuc na beton, s nadstavcom na odsavanie, idealne aj s regulaciou otacok + priemyselny vysavac. Brusil som tak znacnu plochu poterov. Na taku prkotinu vyjde lacnejsie pozicovna - mala 125 bruska na beton. Nejake 2 cm v rohu bud odseknes alebo sa potrapis s oscilacnou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od huzomir:

Je to len na par cm od rohu, a zopar miestach po …
@huzomir Zdravim ako vidno na obrázku ,tak je obvodový dilatačný pás tenký zrejme 5 mm a to je pre cem.poter málo,cement.poter sa zmrštuje, ale trochu aj naťahuje pri vysychaní a pri ochladzovaní a znovunahrievaní.Pre cem.potery su lepšie obvod.dilatácie 10 mm hrubé.Taktiež závisií ako boli riešené dilatácie v miestnosti resp.na ploche,resp.aj to mohlo spôsobiť zdvihnutie poteru v rohoch .Pri betonáži treba dodržiavať správne zásady ošetrovania betónu/ poteru a nenechávať dlho presychať potery,existujú nátery/penetrácie, ktoré eliminujú takéto riziká...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?