Vysoky prechod medzi dlazbou a parketou

Zdravim, boli nam polozene parkety ale nastal problem v ich vyske polozenia. Oproti dlazbe v chodbe alebo kupelni je “schod” priblizne 1cm. Rozhodli sme sa sa, ze parkety v kazdej izbe musime vybrat a niecim ich podlozit:/. Ake by ste to riesili ? Vyliat nivelaciu vo vyske 1cm (je to vobec mozne?). Naniest nejaky poter alebo zvolit nejaku vysoku podlozku? Mame elektricke podlahove kurenie preto nam dost zalezi na co mozno najlepsom prestupe tepla. Aka moze byt priblizna cena rieseni? Dakujem vopred za kazdu odpoved.
Odpovedať
Prechodovu listu,a hotovo.My sme mali do kupelky vysku asi 2cm,ale muz robil novu dlazbu v kupelke a teraz to mame zase opacne,ze v kupelke je to vyssie ako plavacka v obyvacke,tak sa tam da prechodova lista.
Odpovedať
@emilia25 liste by som sa rad vyvaroval nakolko je ten prechod vysoky. Ked sa osadia dvere, nebude to vyzerat uplne dobre podla mna. Samozrejme je to prva moznost nad ktorou som uvazoval. Dakujem za odpoved
Odpovedať
@emilia25 to nie je moc dobré riešenie. 1 centimeter je dosť veľa. pre chodcov v pohode (aj keď estetika nula bodov). Ja mám rozdiel cca 5mm - 13mm drevená podlaha vs. 8mm dlažba (riešené klasicky lištou), a je to vidieť aj cítiť. Zvlášť, keď dieťa sa vozí na detskej kolobežke, tak pri nesprávnej konštelácii hviezd (a zle umiestnenom ťažisku) aj pri nízkej rýchlosti dokáže tá lišta kolobežku zastaviť a dieťa preletí cez riadítka ani nevie, ako.
Odpovedať
@jakubach Prechodové lišty v pohode stačia na výškové rozdiely do 18 mm. https://www.parkettstore.sk/shop/prec... dokonca aj viac: https://www.ipodlahy.com/narazeci-elo... https://www.mall.sk/prechodove-listy/... Ja mám medzi kúpeľňou a chodbou tiež asi 1 cm. Dal som tam takú lištu a ani to nie je vidno. Fotky sú v tejto téme: http://www.modrastrecha.sk/forum/podl... Ako rozoberať podlahu, vylievať tam nejaký nivelák a znovu dávať podlahu.... podľa mňa úplne zbytočná robota. Ak si to nevyrovnal pri liatí poteru na kúrenie, tak teraz to už nechaj tak.
Odpovedať
Zbytočnú vedu z toho robíš. Prechodová lišta úplne v pohode, 1 cm je nič. Rozoberať kvôli tomu podlahu je úplný overkill.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakubach - ak sa lista urobi dobre, vyskovy rozdiel si ani nevsimnes. ale ak chces rozoberat podlahu, mas nasledujuce moznosti: 1) nivelizacia - 1cm je v pohode, ci sadrova alebo cementova. mal by to vyliat niekto kto s tym uz pracoval. Cena podla rozlohy + skusenosti, za material cca 10e/m2 pri 1cm+praca. 2) tenka 8mm cetris/fermacell doska do velmi jemneho riedkeho stavebneho lepidla c2tes1. tzn. rozobrat podlahu, polozit dosky do lepidla/tmelu, polozit podlahu. pre bezny byt/dom 100m2 je to jednodenna robota. aktualne cena cetrisu je 17euro/m2 bez prace a tmelu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?