Vyrovnavaci poter pod podlahovku na poschodi

Dobry den, chcem Vas poprosit o radu ohladom vyrovnavacieho poteru na poschodi domu. Urobili sme vyrovnavaci polosuchy poter pod polystyren od stredu izby po okraje izby 0-3cm, pretoze je to prehnute v strede. Budem na to davat polystyren 12cm na zrovnanie podlahy s vrdlajsou izbou. Otazka je: Moze sa polozit polystyren na vlhky poter cca po 3 dnoch, vypari sa ta vlhkost pocas kurenia (bude tam podlahovka), alebo to vysaje podkladova platna? Je v tomto pripade lepsie vlozit foliu medzi polystyren a vyrovnavaci poter? Jasne, ze idealne je cakat na vyschnutie vyrovnavacieho poteru, je aj ina akceptovatelna moznost v tomto pripade? Na polystyren sa bude montovat podlahove kurenie. Dakujem za rady.
Odpovedať
@slavikgaraz ja by som na ten vyrovnávací poter nedával igelit, nakoľko igelit budeš dávať hore na EPS, Je to relatívne tenká vrstva, chvíľku to bude pod tým EPS vysychať, ale to nie je na škodu, dlhšia vlhkosť mu neublíži, skôr prospeje.. Čo sa EPS týka, trošku nasaje z toho poteru, ale nemyslím si, že mu to ublíži. Tej vody tam zasa tak veľa nie je a nasiakavosť EPS je minimálna v porovnaní s čímkoľvek.
Odpovedať
vdaka za radu, vyzeralo to suche, ked som zavtal vrtak, vysiel len suchy prach, tak som to nezakryval foliou, myslim, za si to najde cestu, ked tam nieco zostalo pri takej malej hrubke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?