Vyrovnanie podlahy OSB doskami

Dobrý deň, chcem prerobiť staré podlahy v panelovom byte na 1. poschodí. V izbách je cca 3cm vrstva starého piesku, uvažujem, že by som ho zarovnal, položil nejakú izoláciu a osb dosky, perodrážka, 12mm, dve vrstvy zlepené a zošróbované. Na to by som chcel nalepiť vinylovú podlahu. Prosím poraďte či je to vhodný sposob? Žial nemožem si dovoliť majstra a toto by som hádam zvládol aj sám. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas93 Ak si nemôžeš dovoliť majstra, nekomplikuj si veci. Vinylová podlaha potrebuje dokonale rovný podklad (samonivelizačný poter apod.). Daj navrch 8-10 mm plávajúcu laminátovú podlahu...
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas93 v panelovom byte je takyto podklad? naco? to sa mozno davalo do starych bytov.. ale v panelaku? pod pieskom je panel? A co je teraz na tom piesku? Ja by som sa asi zbavil toho piesku... panel zrovnal pripadne nivelitom a potom vynil..
Odpovedať
A mozem dat nivelit rovno na panel? A potom vinyl? Na piesku je teraz nejaka cirna izolacia, hobra a parkety. Je to stary byt.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas93 ja by som piesok vymenil za liapor, na to sadrokartónová podlaha a ľubovolná podlahová krytina. Výškou liaporu sa dá nastaviť výška pre krytinu z vinilu alebo laminátu. Akurát neviem či by ste to zvládli svojpomocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas93 ano nivelit, moze ist na panel priamo... panel ocistit od prachu.. premerat nerovnosti koli spotrebe nivelitu... pre pokladku vinylu musi byt podklad fest rovny aby to dobre vyzeralo..ak sa teda bavime o vinyle 2mm nie o parketach ..
Odpovedať
Dakujem Richard asi to spravim s nivelitom. Este by som rad vedel orientacne cenu za m2 nivelitu v hrubke 1cm.
Odpovedať
ten piesok by som tam nechal, zrejme prispieva aj k zvukovej izolacii, ked das nivel na panel asi to bude ovela viac pocut. Tvoj povodny napad sa mi paci viac.
Odpovedať
Ano aj toto mi vrta v hlave. Sam neviem co mam robit. Ani jeden sposob nieje idealny. Jedna sa o 4 izbovy byt kde byva mama a stari rodicia, je celkovo v zlom stave a zial nemame na to nechat ho poriadne prerobit.
Odpovedať
Profilova fotka
@tom329 @kukas93 piesok urcite nie je zvukova izolacia.. v porovnani s panelovym stropom ktory tam je... ak nechces do toho investovat preco to robis potom tak komplikovane a draho? preco tam neulozis lacnejsi laminat? nemusis ani tak vyrovnavat... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Moja reč...
Odpovedať
Chcel som vinyl kvoli odolnosti a este sa mi paci ze v pripade poskodenia sa da vytrhnut poskodeny kus a nahradit ho. Ale vidim ze asi skoncim pri plavajucej podlahe. Este ma napadlo ci sa nedaju nejak sposobom zarovnat stare parkety aby som na ne mohol polozit plavajucu. Ci je to velka blbost?
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas93 ides menit drevo za nejake plasty? neverim ze tie parkety su nezrenovovatelne :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lukas93 my sme prerabali stary byt kde boli pod podlahou drevene dosky a pod nimi sut. na tie dosky sa davali 2,5cm OSB dosky a bolo to uplne rovne. podla mna by si na to mohol dat ten vinyl. Niekto tu nieco pisal o nerovnostiach ale ked si to vypodlozis tou OSB doskou tak to bude uplne rovne. Mne to robila firma ale je to uplne jednoduche. druhy krat by som si to robil sam. Vinyl by som osobne tiez zvazil ci nenahradit potom laminatom..
Odpovedať
@richard71 si pobehaj po piesku a po betone a daj vediet
Odpovedať
Napokon ostavam pri povodnom napade, len miesto vinylu pojde plavajuca laminatova. Este by som potreboval poradit nejaku lacnu izolaciu pod a nad osb dosky. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tom329 a ?
Odpovedať
V starych bytoch v kosiciach bola hojne pouzivana skvara. Na to bola polozena hobra, vrstva lepenky a parkety. Aj ja som to mal v byte. Vsetko som vyhodil prec a potom som spravil konstrukciu z drevenych hranolcekov, medzery medzi nimi som vyplnil polystyrenovymi gulickami a na to isla vrstva OSVB. Na vrch plavajuca. Funguje to 100%.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?