Vymena radiator za podlahovku

Profilova fotka
Dobry den. Mam 2 poschodivy dom plus suteren. V suterene mam podlahove kurenie, 1a2 poschodie radiatory. Ale na prvom poschody(cca 100m2) chcem menit komplet podlahu a napadlo ma ze by bolo dobre vyhodit radiatore a dat podlahove kurenie.. Ma niekto skusenost s takouto prerabkou?
Odpovedať
@lubobalascak problém to nie je, priprav sa ale na to, že budeš popri tom robiť aj nové omietky a otvory na dvere a možno aj vchodové dvere 🙂 záleží či máš zaizolovanú podlahu, ak nie, tak pôjdeš s výškou podlahy nahor odhadom 15 cm 🙂
Odpovedať
15 cm? Veď tam izoláciu nepotrebuje, 5 cm Max.
Odpovedať
@tom329 zadal málo údajov, ale ak má suterén len temperovaný na nejakú nízku teplotu, aby tam nemal príliš chladno tak tú izoláciu potrebovať bude.
Odpovedať
No len pozor, podlahovka ma výkon max okolo 110-125W/m2 aby mu to vyhrialo....
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak spravit sa to da, len presne treba pocitat s tym, ze sa ti zdvihne podlaha a tym padom budes musiet viac veci robit na novo.
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 prečo by sa mali robiť nové omietky? Vchodové dvere mam cez suteren alebo terasu-záhradu takže vchodové dvere prerábať nebudem musieť.
Odpovedať
@lubobalascak lebo ak budeš dvíhať podlahu, budeš dvíhať aj otvory na dvere, aby si sa každým dverám neklaňal 🙂 ibažeby si s tým počítal predtým a mal tie otvory o toľko vyššie 🙂 a je otázka či ti po búračke bude stačiť vysprávka- záleží aké máš omietky, a ako ti záleží na tom, aby opravu nebolo vidno 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Na tomto poschody kde by som chcel položit podlahove kurenie mam dvere na terasu, komoru, WC, kúpeľňu. Kuchyňu, jedáleň, obývačku mam priechodu-žiadne dvere (pridám ručný nákres). V suterene mam hlavný vchod, predsieň, schodište na 1 poschodie, chodba, práčovňa, kotolna,technická miestnosť, sklad, garáž. V suterene je všade podlahove kurenie ale nepoužívam ho, lebo ide tam dostatočne teplo z kotolne(kotol na tuhé palivo) a suteren je pod povrchom zeme lebo mam svahovity pozemok. Strop na v suterene je zatepleny 5polystyren.
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 janse už tému rozumiem. Všetko záleží na tom Alo hlboko treba frezovat drážky na podlahové kúrenie a akú hrúbku bude treba na zaliate poteru. Ale 15 cm mi príde hrozne veľa..
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak - ak robis podlahovku na poschodi, je to totalne jednoduche. Kupis si systemovu dosku a roznasacie plechy. Tam polozis hadov, pripojis do rozdelovaca. Zvysenie podlahy je cca o 3.5cm oproti sucasnemu stavu. Tzn. ze bezne dvere len maflom skratis, nic ine nerobis. S zarubnami nehybes. K existujucemu (alebo novemu kotlu) len pripojis, zvazil by som cerpadlovu skupinu pre novu podlahovku. Ak chces, napis mi PM. aj s vypoctom je to za 200e. cau.
Odpovedať
@lubobalascak samozrejme ak máš "teplý" suterén je to o inom, to skôr platí to, čo napísal @mgx.
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 plánujem v suterene na strop napelit ešte 5 alebo možno 10 cm polystyrénu. Aby to malo vecsiu ucinost. Problém je aj v tom ze mam otvorene schodište z suterénu až hore po druhé poschodie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mgx nevyšlo by ma lacnejšie vyfrezovanie drážky do betónu a zaliať to? Môžeš mi poslať neaky link myterialu co sa by som potreboval na porovnanie ceny.
Odpovedať
@lubobalascak ne šak tam máš železo v Tom betone
Odpovedať
Profilova fotka
neviem kolko ta stoji drazkovanie. ak citam spravne, tak cca 29e/m2 bez dph pri 100m2. https://www.frezovanie-podlahovky.sk/... sucha podlahovka je vzdy drahsia, ako nadrbat tackery a zaliat, lebo potrebujes systemovu dosku+ roznasacie plechy. na webe je kalkulator cien suchej podlahy, takze podla toho co chces . ALe +- tiez plus-minus 20e/m2. dalsia moznost je naliat dalsi poter na existujuci, ak to teda staticky zvladne :), su aj lahcene potery.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx minule som prvy krat natrafil na toto, ze existuje uz aj firma, ktora frezuje podlahovku. Osobne by som sa bal ist do toho, kedze to este nie je moc odskusane.
Odpovedať
Profilova fotka
@popstar do frézovanie asi by som sa bal ist lebo môžeš oslabiť betónovú platnú..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?