Výber podlahy do domu a na schody

Ahojte potreboval by som poradiť typ podlahy do domu a výrobcu. Ide o starý dom z 1969. Kúrenie je pomocou radiatorou teda nie je nutná konpatibilita s podlahovým kúrením. Prvá a zásadná otázka ktorú mám a ktorej nerozumiem je záťažová trieda ktorá sa udáva pri niektorých podlahách 23/33 a pri niektorých 33 to mám ako chápať ? Druhá podstatna je výber lamina alebo konpozitu. Ide mi hlavne o to ak zachovám podobnú triedu zaťaźenia a ochrany proti oderkom pri lamine tak či konpozit je o toľko lepší od lamina.
Odpovedať
Pozeral som H2O Floor organic Dub Baltic ale tam som sa dočítal že jadro je na hovno tak neviem či mám pozrieť klasickú laminátovú podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lukas852:

Ahojte potreboval by som poradiť typ podlahy do d…
@lukas852 trieda pouzitia 23/33 neexistuje , do vsetkych bytovych priestorov je potrebna trieda oderuvzdornosti 23/31 = trieda pouzitia 31 , do malo a stredne namahanych nebytovych priestorov , trieda 32 , do vysokonamahanych nebytovych priestorov trieda 33 , potom nasleduju triedy zacinajuce 4 a.e tie su uz do priemysekälnych priestorov . Co vlastne tie triedy znamenaju ? Spravne pouzitie vyrobku podla predpokladanej intenzity zatazovania a umiestnenia v priestoroch podla vyuzivania predpoklada dosiahnutie zivotnosti podlahy po dobu cca 25 v bytovych a 10 v nebytovych priestoroch . Koeficient oteruvzdornosti AC31 , AC3ľ , .... teprezentuje hodnotu tejto zivotnosti vzhladom na odolnost povrchu proti predratiu povrchovej transparentnej vrstvy az po dekoracnu vrstvu .
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lukas852:

Ahojte potreboval by som poradiť typ podlahy do d…
@lukas852 samozrejme pokial pouzijete podlahu klasifikovanu vyssou triedou pouzitia do prirstorov klasifikovanych nizsou triedou nic sa.nestane , opak by bol problem .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?