Odpoveď na príspevok od laspiru:
@parkett_mann aka je prosim vas vasa skusenost so… @laspiru Podlahu od spoločnosti Repac vozíme na Slovenský trh už od roku 2022 . Táto podlaha v roku 2023 vyhrala v českej republike v špecializovanom časopise DOMO titul Produkt roku 2023 . Aj my sme s ňou veľmi spokojní a preto sme v tomto roku rozšírili jej ponuku aj o lepený variant tzv. DRY BACK . V ponuke je teda možnosť prevedenia lamiel v bežnom formáte , vo formáte herringbone a dokonca sú k dispozícii aj dlažbové dekory . Všetky drevené dekory sú potom aj v alternatíve dry back . Pokiaľ si teda niekto vyberie dekor je veľmi jednoduché prispôsobiť správny výber typu tejto podlahy k požadovaným podmienkam inštalácie . Všetky dekory majú EIR povrchovú štruktúru , čo z nich robí dizajnovo dokonalú imitáciu skutočného dreva nielen na pohľad ale aj na dotyk . U nás je to TOP 2 produkt po značke ARBITON.Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@laspiru Podlahu od spoločnosti Repac vozíme na S… @parkett_mann Dobrý deň, uvažujem na možnosťou, že by som položil kompozitnú podlahu na staršiu existujúcu keramickú dlažbu. V byte je podlahové kúrenie. Máte s tým nejaké skúsenosti, resp. názor na takúto variantu? Kompozitnú podlahu by som chcel ARBITON 4 alebo 5 mm. Dôvodom je jednoducho obava, že by som poškodil podlahové kúrenie pri odstaňovaní starej podlahy. Prikladám aj obrázok, ďakujemOdpoveď na príspevok od mirol6:
@parkett_mann Dobrý deň, uvažujem na možnosťou, ž… @mirol6 zalejte to tenkou vrstvou nivelacky, alebo natiahnite na to tenuckuu vrstvu flexilepidla, aby tam neboli špáry a vinylovej podlahe, ked to bude rovne to nebude vadit Len si dosledne maliarskou paskou olepte steny, v dverach urobte dilatacne medzery, aby aj ta nivelacia mala moznost sa rozpinat ako samotny poterOdpoveď na príspevok od mirol6:
@parkett_mann Dobrý deň, uvažujem na možnosťou, ž… @mirol6 Pokiaľ sú nerovnosti keramickej podlahy do 2 mm na 1 m , resp. max 1 mm na 20 cm a špáry medzi dlaždicami nie sú širšie ako 5mm a hlbšie ako 3mm , môžete položiť minerálnu kompozitnú podlahu priamo na takýto podklad plávajúcim spôsobom . Vzhľadom na rozmer dlaždíc a raster špár by som sa radšej prikolonil k 5mm hrúbke nosnej dosky . Pokiaľ máte záujem o Arbiton , do konca roku je na kolekciu 5mm podlahy AMARON WOOD akcia , pri ktorej dostanete podložku zdarma . Ušetríte tak 4,5 EUR/m2 oproti bežnej cene .Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@mirol6 Pokiaľ sú nerovnosti keramickej podlahy d… @parkett_mann dobry deň prosím rozhodujem sa medzi dvoma podlahami afirmax dub arvada a metamorphose grand palác . Máte prosím nejakú skúsenosť s nimi? Alebo aký je vás názor na ne?Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@mirol6 Pokiaľ sú nerovnosti keramickej podlahy d… @parkett_mann ja mam inú otázku, prosím o radu. V novostavbe pred 13rokmi sme dali parozabranu, podložku a lamino plávajúcu podlahu. Teraz ideme meniť za vinyl kompozit plávajúcu podlahu. Je potrebné a dáva význam nechať tam parozabranu? Ja som iba za podložku pod podlahu. Máme teplovodné kúrenie. Ďakujem vopred za všetky rady, či názory.Odpoveď na príspevok od lulu1133:
@parkett_mann dobry deň prosím rozhodujem sa medz… @lulu1133 Dobrý deň . Ani jeden z týchto dvoch typov nepredávame , takže iba sumarizujem informácie , ktoré sú dostupné . Afirmax , je to akciová kolekcia spoločnosti Decora , výrobcu poznám , rovnako aj pôvod podlahy , je na trhu už dlhšie obdobie a sú k nej dostupné všetky zásadné informácie . Nemá síce na povrchu ochrannú vrstvu proti mikroškrabancom ale kompenzuje to svojou cenou . Za mňa je to to z týchto dvoch alternatív určite lepšie riešenie . Zančka Metamorphose je na informácie podstatne skúpejšia . Podľa dostupných informácií ju do PL dováža spoločnosť BEL POL a odtiaľ sa dostáva na Slovensko . V technických listoch je ako producent uvedená nejaká PL firma z Varšavy , ktorá 100% tento produkt nevyrába a iba ho do EU priváža. Tam sa pátranie po pôvode končí . Samozrejme nemusí to znamenať , že produkt nie je OK , na druhú stranu ak by nastal nejaký problém bude veľmi komplikované riešiť reklamáciu . Podľa info , ktoré píšete som sa dopátral k tomu , že sa jedná o typ poldahy ukladanej do tvaru stromčeka . Pri tomto type je veľmi dôležitá kvalita spojov a nosnej dosky a preto by som určite radšej vsadil na Afirmax ako na nejaký menej odskúšaný variant .Odpoveď na príspevok od jankazb:
@parkett_mann ja mam inú otázku, prosím o radu. V… @jankazb Nepíšte aký typ , takže predpokladám , že je to podlaha už s integrovanou podložkou , v opačnom prípade je parozábrana už súčasťou inštalovanej správne zvolenej akustickej podložky . Od poveď na Vašu otázku do veľkej miery zodpovie výrobca výrobku , ktorý nakúpite . Pokiaľ v návodoch uvádza potrebu inštalácie parozábrannej fólie , určite to urobte ináč stratíte nároky zo záruky . Pokiaľ nie , tak za mňa by som ju tam určite nechal, alebo vymenil / tá pôvodná už určite má svoje najlepšie roky za sebou / . Táto vrstva podlahu chráni najmä pred mikroprachovými čiastočkami , ktoré sa počas používania podlahy položenej plávajúcim spôsobom môžu uvoľnovať z poteru . Tie potom môžu vnikať do spojov a dokonca cez ne prechádzať aj na povrch podlahy . Spôsobuje to nepríjemný efekt vŕzgania alebo zfarbenie spojov lamiel / viditeľné najmä pri tmavších dekoroch / . ˇalhko sa o tom presvedčite po tom ako odinštalujete pôvodnú podlahu , nadvihnete podložku a parozábranu a rukou prejdete po povrchu poteru - uvidíte čo sa tam za roky užívania uvoľnilo z poteru / nie je to chyba, ktorú ste urobili pri tvorbe poteru pred 13-timi rokmi / - bude to presvedčivé, verte mi . Vzhľadom na ,, zanedbateľnú ,, cenu tejto položky v porovaní s ostaným potrebným materiálom , by som určite nerozmýšlal nad jej použitím . Nemá žiadny vplyv na prestup tepla / je to rozdiel, ktorý je zanedbateľný v porovnaní s únikmi tepla , ktorá zákazníci vôbec neriešia / . Takže ani otázku ekonomiky vykurovania a tepelného komfortu nie je potrebné riešiť .Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@jankazb Nepíšte aký typ , takže predpokladám , ž… @parkett_mann ďakujem veľmi pekne za obsiahlu odpoveď. Neriešim úsporu, viem ze fólia je pár euro, skôr mi išlo o ďalšiu vrstvu na podlahovom kúrení.Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@lulu1133 Dobrý deň . Ani jeden z týchto dvoch ty… @parkett_mann veľmi pekne ďakujem za odpoved :)Odpoveď na príspevok od akinorev16:
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť s rekonštru… @akinorev16 dobry den , pokial budete pokladat podlahu plavajucim sposobom musite po obvode a teda aj dverach zachovat min. 5mm siroku dilatacnu skaru . Tato musi zostat volna nesmie sa nicim zaplnit inac by stratila svoju funkciu . Po obvode miestnosti sa prekryje soklovou listou a v dvernych otvoroch prechodovym profilom . Ak chcete v dvernom otvore zaplnit pruznym tmelom , musite podlahu polozit a stabilizovat celoplocnym nalepenim o podklad . Taketo podlahy sa nazyvaju dry back , samozrejme mozete celoplocne nalepit vhodnym lepidlom /MS polymerove lepidla \ ak klikovu verziu podlahy . Idealne je ale pre tento typ pokladky zvolit klikovu podlahu bez integrovanej podlozky , v opacnom pripade musite podlozku pred celoplosnym lepenim odstranit a to je dost zlozity proces Vo vasom pripade predpoklam smer pokladania kolmo na chodbu = smerom k balkonovym dveram , pri celoplocnom lepeni a zatmeleni skary medzi podlahou a mikrocementom bude potrebne velmi precizne opracovanie vsetkych koncov lamiel tak , aby boli hladke a rovnobezne s mikrocentom . Na druhej strane aj ukoncenie mikrocementu - hlavne jeho hrana musi byt vzhladovo a pevnostne pripravene na to , ze skara bude trvalo viditelna a nechranena pri zatazovani . Vzhladovo to bude velmi dolezity detail a bude sa musiet remeselne dokonale zvladnut . V opacnom pripade to skonci tak , ze sa aj tak prekryje prechodovym profilom a tak sa cela snaha a narocnost celoplosneho lepenia minu ucinkom .Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@laspiru Podlahu od spoločnosti Repac vozíme na S… @parkett_mann dobrý deň, chcela by som sa poradiť, či nie je problem pri kompozite s integrovanou podložkou že kondenzuje resp. praskaju spoje lebo tá integrovaná podložka má medzery, ďakujem Máte niekto skúsenosť s podlahou od Koczwara Vertriebs-GmbH? Konkrétne Comfort Kork vdakaOdpoveď na príspevok od tinika:
@parkett_mann dobrý deň, chcela by som sa poradiť… @tinika pod lozka po tento typ podlahoviny nesmie mat hrubku vacsiu ako 1,5mm a odolnost proti stlaceniu mni.40t . Odolnost proti stlaceniu predstavuje silu , ktoru je potrebne vyvinut na stlacenie podlozky o 10% . Cim je podlozka hrubsia , tym ma vacsinou lepsie akusticke vlastnosti ale mensiu odolnost proti stlaceniu . Preto vyrobcovia integruju na podlahy vacsinou podlozky vyrobene z Ixpe peny . Je specialny material , ktory ma pri hrubke 1mm vyborne akusticke vlastnosti a zaroven vysoku odolnost proti stlaceniu . Okrem IXPE podloziek sa pouzivaju aj ine alternativy ako XPS alebo korok . Maju sice dobru odolnost proti stlaceniu ale nizsiu schopnost redukovat krokovy hluk a preto sa vacsinou pouzivaju s vacsou hrubkou . V kazdom pripade je podlozka priamo integrovana na podlozku vyrobcom testovana na to , aby neoslabila pevnost klikoveho spoja pri jeho zatazovani pouzivanim podlahy .Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@tinika pod lozka po tento typ podlahoviny nesmie… @parkett_mann ĎakujemOdpoveď na príspevok od bojko11:
U predajcu mi ponúkli namiesto vinylovej podlahy … @bojko11 Skúste pozrieť náš špecializovaný e-shop kde nájdete podlahy ktoré sú aktuálne v dopredaji za naozaj MEGA ceny... Nemecké a Francúzske značky... Nájdete v e-shope laminát, vinyl, drevo, kompozit, hybrid... rôzny typy a druhy podláh, ktoré previdelne dopĺňame. Doručujeme po celom Slovensku. https://www.megalacnepodlahy.skOdpoveď na príspevok od kristina_dugasovacf:
Dobrý deň, chcem sa opýtať na túto podlahu. Je to… @kristina_dugasovacf to som zvedava aj ja, ale ak si dobre pamatam znama maju kompozit a prechodove listy nemaju, uz mali aj potopu a všetko v uplnom poriadku, ale neviem aký presne druh kompozitu majú. Mám tiež vybratú z tej čo vy, len inú farbu.Odpoveď na príspevok od kristina_dugasovacf:
Dobrý deň, chcem sa opýtať na túto podlahu. Je to… @kristina_dugasovacf 4,5mm hruba nosna mineralna kompozitna doska s naslapnou vrstvou 0,55mm je do bytovych priestorov z pohladu oteruvzdornosti a pevnosti dosky nadstandard . Samotna podlaha je 100% vode odolna . Takze z pohladu jej technickych parametrov je to urcite ok . Dalsia cast oodpovede vychadza z mojich osobnych preferencii , je teda subjektivna berte je iba ako dovod na zamyslenie . Uvedena Podlaha ma integrovanu podlozku a teda jej polozenie je mozne iba plavajucim sposobom . To samozrejme nie je problem pokial si ale neuvedomime nasledujuce fakty . Pri pokladke podlahy herringbone = pokladanie malych lamiel do tvaru stromceka sa na 1m2 hotovej podlahy vytvori vyrazne viac spojov - hlavne rohovych spojov lamiel , ako je to pri beznom rozmere lamely a pokladani do pasov . Prave spoj a hlavne spoj v rohu lamiel je miesto , ktore pri sebemensom zavahani pri pokladke vytvara potencialny zdroj vzniku trenia lamiel v spoji =vrzgania alebo pukania - takze urcite trvajte na tom , ze vas podklad pod podlahou musi byt 100% a urcite dodrzujte spravny rozostup dilatacii a rovnomerneho zatazenia podlahy nabytkom . Co je z mojho pohladu trosku vacsi problem je , ze kazdy spoj je potencialnym miestom kadial pripadna rozliata voda moze vniknut pod podlahu . Voda samozrejme podlahe neublizi ale ked sa dostane pod nu , je problem ju od tial dostat a moze narobit dalsi rad problemov . Ja osobne teda vzdy pri podlahe , ktora sa ma pokladat do tvaru stromceka doporucim zakaznikom zvazit alternativu pokladky celoplosnym lepenim . Vtedy je problem s moznym vrzganim a pukanim vyrieseny , vytvara sa vyrazne vacsi priestor pre eliminovanie poctu dilatacnych skar pokladanej pidlahy , problem s pretecenim vody cez spoje je takisto vybaveny a buduce nerovnomerne zat\zenie nabytkom mi tiez nemusi robit az tak velke starosti pri vypocte a navrhu dilatacnych skar instalovanej podlahy . Zial podlaha s integrovanou podlozkou sa bez odstranenia podlozky neda celoplosne prilepit . Preto ja osobne preferujem aj pri podlahach herringbone s klikovym spojom lamiel variant bez integrovanej podlozky . To mi dava vzdy moznost pouzit obidva varianty pokladania : plavajuci = akusticka podlozka sa polozi na podklad a na nu sa potom plavajuco instaluje podlaha a rovnako aj variantt kedy sa podlozka nahradi lepidlom a podlaha sa celoplosne prilepi. A otazka na prchave latky z lepidla ? Uz su k dispozicii tvrdopruzne ms polymerove lepidla s emisnou triedou EC1 plus a dokonca aj s vlastnostami ponukajucimi zvyseny akusticky komfort a pruznost podlahy . Takze aj tento mytus uz postupne medzi zakaznikmi doznieva . Pri podlahovom vykurovani , tvarovo zlozitej pokladanej ploche a este s poziadavkou pokladky podlahy bez dilatacnych skar / aj ked vasich cca 35m2 nie je az tak velka plocha / je stabilizacia podlahy o podklad dokonca nevyhnutna.Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
V EU sa najcastejcie pouziva hodnotenie emisie pr… @parkett_mann Dobry den, ako hodnotite kompozitnu podlahu Parador modular one? Akurat ju pokladame do bytu. Dekor, povrchovy material prijemny, ale citam negat. recenzie o tom, ako sa rychlo poskodi, tak som teraz v pomykove, ci sme nekupili zle. DakujemOdpoveď na príspevok od evcala:
@parkett_mann Dobry den, ako hodnotite kompozitnu… @evcala dobry den , tento tovar ste uz kupili a rozhodovali ste sa predpokladam hlavne podla vizualneho vzhladu , investovali ste pomerne vysoku ciastku do podlahy , ktora po dobrej instalacii bude vyzerat dobre . Ako rychlo sa zacne poskodzovat povrch do velkej miery ovplyvni sposob a iintenzita uzivania . Tu plati , ze musite akceptovat kompromis v tom , ze povrch tejto podlahy , ktory je prijemy na dotych a makky sa rychlejsie poskodi mikroskrabancami ako tvrdsie povrchy , ktore ale zasa na dotyk nie su tak prijemne . Neviem ake boli vase preferencie ohladom vlastnosti podlahy pred nakupom a aky kompromis pri jej uzivani je pre vas prijatelny ale nakupom ste potvrdili svoje rozhodnutie a podlahu uz pokladate , takze sanca na jej vymenu za inu bez nemalej financnej straty je nulova . Dbajte teda na prevenciu pred vznikom mikroskrabancov a podlaha vam posluzi .Odpoveď na príspevok od parkett_mann:
@evcala dobry den , tento tovar ste uz kupili a r… @parkett_mann Dobry den, dakujem za odpoved. Podlaha je skutocne velmi prijemna, hlavne tepla, co sme velmi potrebovali, krasny dizajn. Cenu sme mali po vsetkych moznych zlavach vynikajucu, vyrovnala sa ovela lacnejsim podlaham. Dokonca som zistila, ze rovnaku ma brat uz niekolko rokov v dome pri dvoch malych detoch a sem tam nejaka odreninka, ktoru vie pekne opravit. Zatial som spokojna a aspon sa moje deti pri tejto podlahe naucia nerozhadzivat veci 🙂. Doma mam podlahu s tvrdsim povrchom a pri troche vody napucala okamzite, diera sa velmi rychlo urobila kade tade. Dufam, ze z novej budeme mat dlho radost 🙂Odpoveď na príspevok od evcala:
@parkett_mann Dobry den, dakujem za odpoved. Podl… @evcala spokojny klient je najlepsia odmena pre predajcu , sice ste ten produkt nekupovala u nas ale tesi ma vasa spokojnost , nech vam teda sluzi k spokojnosti co najdlhsieOdpoveď na príspevok od fenix123:
Dobry den. Viete sa mi vyjadrit k tejto podlahe? … @fenix123 K tejto podlahe len tolko. Za cenu 22,49€ máte tak kvalitatívne stredný až vyšší laminát... Okrem iného sme o tejto značke nikdy nepočuli.Odpoveď na príspevok od fenix123:
Dobry den. Viete sa mi vyjadrit k tejto podlahe? … @fenix123 dnes sa uz upratovacka nazyva podlahova kozmeticka , tak preco by sa vajickova pomazanka nemohla volat kompozitna natierka . Rovnako je to aj tomto pripade . Marketing a reklam ako ucel svatia prostriedky . Produkt sa skutocne sklada z dvoch alebo viacerych zloziek : melaminova povrchova vrstva , dekoracny papier a drevovlaknita doska . Popis ako pri beznej laminatovej pidlahe , rozdiel ? Drevovlaknite jadro ma vdaka pridanym chemickym zlozkam a vyssom lisovacom tlaku pri vyrobe zvysenu odolnost proti nasiakaniu vody a ziskava teda status ciastocne vodeodolnej podlahy . Rovnako ako vsetky bezne produkty tejto kategorie . Kedze sa jedna o privatnu znacku importera je vhodnejsie ju reklamne navonaj a pridat jej tajomne oznacenie , ktore v kombinacii s cenou a hrubkou evokuuju mimoriadny vyrobok . Realita = bezna laminatova pidlaha so zvysenou odolnostou proti rozliatej vode . Cena ? Odpoveda cena bezneho standardu podlah tohto zlozenia a vlastnosti .