Vinylová podlaha a podlahové kúrenie

Profilova fotka
Chceli by sme dat vinylovu podlahu do celeho domu a budeme mat podlahovku, aku mate skusenost? Mate niekto vinyl aj v kuchyni, ak ano ako je to s udrzbou? dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Taktiez ideme dat vinylovu podlahu a aj podlahove kurenie.Na udrzbu je vinyl najjednoduchsi,staci na to voda s nejakym pripravkom a zotriet.
Odpovedať
Profilova fotka
@dandy5 a akeho vyrobcu ste si vybrali ak mozes prezradit?
Odpovedať
Profilova fotka
@dandy5 a budete mat vinyl aj v kuchyni, stale neviem ci je to vhodne aj do kuchyne
Odpovedať
Profilova fotka
Prave do kuchyne chceme dat vinyl je cenovo drahsia,ale kvalitna.Vyrobca Gerflor-francuzska
Odpovedať
Profilova fotka
@dandy5 inak o tom Gerflor aj my rozmyslame:) kazdy radi ak vinyl tak kvalitny a ze je to podlaha buducnosti a ma pekne dekory a nie je studeny na dotyk ako dlazba ked sa nekuri, takze my sme uz asi rozhodnuti pre vinyl, len clovek zbiera skusenosti, aby potom nelutoval
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiez dlho vahali,dlazbu, plavajucu alebo vinyl,tak do obyvacky sme rozhodli plavajucu,ale do kuchyne urcite vinyl,budeme mat aj elektricke konvektory,ale podlahove kurenie sme sa rozhodli,len taku foliu vyhrevnost ma ako konvektory
Odpovedať
Profilova fotka
@dandy5 my rozmyslame, ze dame do celeho domu vinyl, chceli sme dat aj drevene parkety niekam, ale je to dost drahe, zrovna ten dekor, ktory sa nam paci stoji vela penazi a tak asi budeme vsade vinylovy:)
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka810 vinylova podlaha je vhodná na podlahove vykurovanie, ale teplota podlahy nesmie prekrocit 28 stupnov C, ktore odpovedajú cca 31 stupňov C teploty v miestnosti. Stalo sa mi na jednom projektu, ze elektrikár nepripojil termostat ku kotlu a kotol pracoval celu noc na plny výkon. Rano tam bolo ako v saune. S vinylom sa nic nestalo, len bol velmi mäkkí, nechal som to vychladnut a zablokoval som vstup. Jediny problem bol ze na nekolko miestach v dome praskol beton. Vinyl v kuchyni je podla môjho názoru najideálnejšia podlahovina. Vodostala, nestudi, jednoduchá udrzba, siroky vyber vzorov. Na udrzbu môžte pouzit prípravky pre každodenne použitie. Ja ale doporučujem pouzit prípravky, ktore su priamo urcne pre vinylové podlahy. Cenovo nie su drahsie a oplati sa to.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_cech_evim tak hadam sa nam take nestane:) a mozete mi odporucit nejakeho vyrobcu?
Odpovedať
Profilova fotka
Vpodstate jsou vsichni kvalitni. Fatra Napajedla Thermofix vylepsila svoji kolekci. Posledni dve zakazky jsem ji instaloval a musim uznat, ze to vypadalo hezky a i zakaznici byli spokojeni. Project Floors (DE) ozivil tento rok kolekce maji hezke vzory. Gerfloor (FR) pro domacnost jsem zatim neinstaloval, ale jsem s nimi v jednani... :-) Nejdulezitejsi je zvolit zkusene majstry, kteri dodrzi pokyny vyrobce. Nedoporucuji instalaci svepomoci!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@stanka810 @dandy5 a ostatní...ako ste spokojní s vinylom po nejakej dobe?? stále ste spokojní?
Odpovedať
@pancake ja mam 4 roky v obyvke a inu podlahu by som uz nikdy nechcela, teraz do noveho domu idem dat vsade vinyl, Fatraclick ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzka_bluzka a máte podlahové kúrenie, alebo budete mať na novom?
Odpovedať
@pancake teraz nemam, ale v novom bude podlahove..... je rozdiel ci uvazujete o lepenom vinyle alebo klik, co sa uklada ako parkety. Pri lepenom vinyle (lepene dielce) je priepustnost tepla najlepsia, asi ako pri dlazbe, ale pytala som sa na variantu klik a podlahove roznych podlaharov, aj priamo vo Fatre a povedali mi, ze priepustnost tepla je rovnaka ako ked sa da laminat a pod to podlozka, kedze klik vinyl ma spodnu vrstvu korok a uz sa nedava pod to ziadna podlozka :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@martin_cech_evim mozem sa opýtať prečo nie svojpomocne? To aj laminátové podlahy vedeli pred pár rokmi len "odborníci" najlepšie a šikovný kutil to spraví lepšie ako firma-vlastná skúsenosť
Odpovedať
Profilova fotka
Rád by som podotkol, že nie je vinylová podlaha ako vinylová podlaha. Obzvlášť na podlahové vykuroavnie. Pri vinylovej podlahe je veľmi dôležité či takáto podlaha obsahuje sklotextílnu stabilizačnú mriežku. Táto mriežka má za úlohu obmedzovať rozpínanie podlahy vplyvom zmeny teplôt. Pre príklad: vinylová podlaha bez tejto mriežky musí mať dilatáciu min. 15mm, vinylová podlaha ktorá obsahuje mriežku iba 6mm. Ďalšia dôležitá vec na ktorú sa treba pýtať v danom obchode je akú skladbu má daná vinylová podlaha. Nášlapná vrstva, protiťahová vrstva... Zdalo by sa že táto otázka je divná nakoľko vinylová podlaha je predsa z vinylu nie? :) Viď priložené fotografie a video https://www.youtube.com/watch?v=7OOwF...
Odpovedať
@moninka74 Pri celoplošnom lepení je to nevyhnutnosť, pretože treba prihliadať na veľa okolností ako napríklad: - prirpavenosť podkladu - podmienky inštalácie (vlhkosti, teploty, aklimatizačný čas...) - výber a správne použitie lepidla hlavne pri materiáloch, ktoré nemajú dobrú rozemrovú stabilitu sú niektoré momenty kritické. @mega_parket vinylovým podlahám bez nášľapu by som sa odporúčal určite vyhnúť. Chcel som len doplniť, že je ešte rozdiel medzi nepretkávaným skleneným vláknom a sklenenou mriežkou. Potom aj podľa normy o rozmerovej stabilite vychádzajú iné hodnoty. Najlepšie je teda vždy nepretkávané sklenené vlákno - pri tých najlacnejších vinylových dielcoch zväčša zabudnite na sklenené vlákno alebo mriežku. Pri podlahovom vykurovaní by som určite odporúčol semikomerčné/komerčné dielce, ktoré majú lepšiu rozmerovú stabilitu. Rozmerová stabilita by ideálne mala byť uvádzaná do 0.10% pri norme EN 434 - predajca by mal vedieť poskytnúť technický list.
Odpovedať
Profilova fotka
@tarkett Môžem len súhlasiť.. Nechcel som schválne menovať značky pri priložených fotkách. Na prvej fotke je typ s nášlapom 0,55m, proiťahová vrstva a sklotex. mriežka, vinylová podlaha od Francúzskej značky ALSAFLOOR, toto je typ podlahy asi s najvyššou ,,výbavou,, ktorá momentálne je na trhu.. (keď sa mýlim opravte ma prosím). Rozdiel medzi oboma vzorkami vidieť na prvý pohľad. Ďalšie dôležité parametre sú napr. farebná stabilita podľa normy EN 20105-B02, odolnosť voči chemikáliám podľa normy EN423, odolnosť v tlaku podľa normy EN433, požiarna odolnosť podľa normy EN ISO 9239-1
Odpovedať
@mega_parket Ano su dolezite aj ostatne parametre a existuju dielce aj s lepsim naslapom napr 0.7 mm (napr v nasej kolekcii iD Inspiration 70) dolezite je aj samotne zlozenie a miera prchavych latok a ci napr. obsahuje vinyl ftalaty.
Odpovedať
@tarkett prosim a toto sa vztahuje aj na tie klikacie vinyly?
Odpovedať
@moninka74 Dobrý deň Monika. Áno - vzťahuje sa to aj na "klikacie".
Odpovedať
@tarkett mate siroky vyber aj zaujimave ceny, pridem si pozriet "nazivo"
Odpovedať
Vinyl mám 6 rokov v celom dome a som veľmi spokojná. Je to podlaha určite na 20 a viac rokov. Údržba je jednoduchá len treba dodržať, že umývanie v smere vzoru a nie Jar, tá robí fľaky a vysušuje. Určite niečo na Lino, treba skúšať. Mám Thermofix.
Odpovedať
@moninka74 môžete si vyhľadať najbližšieho predajcu, ktorý Vám vie prípadne objednať požadovanú vzorku.
Odpovedať
Profilova fotka
@tarkett @mega_parket mozete mi napisat podla coho sa rozhodnut - vinylova podlaha lepena alebo click? dakujem
Odpovedať
Klik je jednoduchsi na instalaciu a je to suchy proces na rozdiel od lepeneho, aj ked my odporucame mat znivelizovany podklad aj pod klik (co je teda mokry proces). Lepeny treba urcite nechat na odbornikov,pretoze je to tensi material 2-2,5mm a tym je citlivejsi na kvalitu pokladky. Oba druhy su vhodne na podl.vykurovanie avsak lepeny ma rychlejsi nabeh tepla..neexistuje vsak jednoznacny nazor co je lepsie. Do akych priestorov mate zamer vinyl instalovat? Jedna sa o rekonstrukciu alebo novostavbu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte, rad by som sa pripojil. Do novostavby tiez uvazujeme ze dame vinyl, budeme mat podlahove teplovodne vykurovanie v celom dome. V obchode nam odporucili novinku vinyl s textilnou podlozkou, ze to netreba ani lepit ani nic, je to ako koberec. Ale naozaj je to vhodne na podlahove kurenie? Poprosim vas nazor nato. Dakujem
Odpovedať
@mdavid Na podlahové kúrenie je dobré mať čo najmenej izolačných vrstiev. A textilná podložka je ďalšia izolačná vrstva. Ale funkčnosť podlahového vykurovania to veľmi neovplyvní. Ja idem dávať 5 mm vinyl a pod neho 1,5 mm podložku. Ani 5 mm vinyl netreba lepiť, lepí sa len vinyl o hrúbke do 2,5 mm. Je to len na tebe, ako sa rozhodneš. Neviem, či pod ten s textilnou podložkou ide ešte nejaký iný podklad, ak nie, tak je to v pohode.
Odpovedať
nemalo by isť pod nou už nič, je to tato podaha : http://www.gerflor-pvc.cz/produkty/vi... Len je to trošku divne pre mna, ze len ulozim ako koberec priamo na poter. Podla mna vznikne tam tym padom nejaka vzduchova medzera a to nie je dobre pre podlahove kurenie. Alebo uz prehanam? :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
a ten vinyl je zdravy pri podlahovom kurení, neprenika nič do ovzdušia z toho plastu?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?