Vinyl podlaha tepelny odpor 0,1009 K/W m2 podlahove kurenie

Dobry den, Chcel by som Vas poprosit o nazor na podlahove kurenie a vinyl podlahu Tasman DUB / COREtec® XL+ ktora ma tepelny odpor 0,1009 K/W m2, ci to uz nie je vela, ci cez to prejde teplo rovnako, ako pri mensom odpore len za dlhsi cas alebo ako to je, niektore plavajucev podlahy maju odpor 0,067, co je ovela mensi a su teplne na dotyk, obavam sa ci s tou vinyl podlahou nebude problem s teplom v dome, pri podlahe pise vhodna na podlahove kurenie. Podlaha ma zo spodnej casti korok a vyrobca neodporuca ziadnu podlozku pod to. Mame sadrovy poter, ktory by som chcel spenetrovat proti prasnosti, nie som si isty, ci je to nutne. Dakujem za nazory
Odpovedať
@gustraze riešiš hlúposti! aj keby mala dvakrát väčší odpor nerozoznáš rozdiel. Pod plavačku dajú podložku a už sú tie čísla v p...li.
Odpovedať
@slavoslav to ako keby si povedal, ze nerozoznas rozdiel v prestupnosti tepla dlazba vs laminat. Podlozky su aj s odporom 0,01 @gustraze korok sa dava zvacsa ked chces viac odizolovat. V prechodnych obdobiach by to bola skor vyhoda. Pri kureni ak mas plyn ci TC tak to je zanedbatelne. Pri cisto elektrike v podlahe tam uz nejaky ten kw si myslim bude rozdiel.
Odpovedať
Mame plyn, teplovodne kurenie, nevyznam sa do toho a zaujima ma, ci rovnake teplo prejde cez tu vinyovu podlahu, ako aj cez plavacku s nizsim odporom, len je rozdiel v case alebo sa nejaka cast tepla strati tym vyssim odporom, co by znamenalo aj menej tepla v dome.Znamy ma plavacku s odporom 0,067 a bola riadne citit to teplo na niektorych miestach, ked som stupil.
Odpovedať
@turbot dlažba je vodič, drevo, korok plast a papier sú v porovnaní s ňou izolanty. miešaš jablká s hruškami. Za druhé bavíme sa o 3-4mm hrúbke materiálu. Jediné čo by bolo relevantné na debatu je pocitová teplota pri kontakte s povrchom. Predošlé neplatí ak je kúrenie poddimenzované.
Odpovedať
Profilova fotka
@gustraze bez obáv
Odpovedať
@slavoslav vychadzal som aj z tohoto https://www.energie-portal.sk/Dokumen...
Odpovedať
@turbot ok, pekné porovnanie, ale v kontexte celkových výkonov kúrenia a odporov týchto "blán, alebo fólií" (ak by som to proporčne vyjadril), to čo tam je dvojnásobok, v globále je zlomok. Aj korková podlaha na kúrení nezabránila aby v dome bolo teplo navyše je príjemne teplá v čase kedy podlaha nekúri, čo je väčšina času.
Odpovedať
všeobecne pri podlahovom kúrení by odpor podlahovej krytiny s podložkou nemal presiahnuť hodnotu 0,15, kedže pod Core tec podložku nedávaš pretože má integrovanú korkovú podložku a celkový odpor je 0,10 tak je to úplne v pohode a práve v tom prechodnom období ked nevykuruješ ti ten korok izoluje takže podlaha nie je studená ako napr. pri keramickej dlažbe a čo sa týka podkladu tak ten poter treba prebrusit a spustit kurenie
Odpovedať
Profilova fotka
@gustraze ak mas vodnu podlahovku tak ta to nemusi trapit ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?