Vhodna podlaha na podlahove kurenie

Aku podlahu by ste odporucili na podlahove kurenie do drevodomu? Znacka, hrubka... Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 vinyl - hrúbka 2,5mm - rôzne značky napr. Gerflor
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 tych moznosti je viac, neviem do akej miestnosti.... dlazba, lamino parkety, vinyl, niektore druhy drevennych pakiet , koberec.... treba si len vybrat podla toho co sa ti paci, podla ucelu, ceny...
Odpovedať
plaujem dlazbu a niektore miestnosti laminatova podlaha. Pri laminate by mala byt aka hrubka?
Odpovedať
@ann295 kuldne aj 10mm treba vsak pozerat dobru podlozku, teda s nizkym tepelnym odporom
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 dnes prakticky kazda laminatka je vhodna na podlahovku... zalezi od ceny, kolko si ochotna investovat
Odpovedať
ja som daval co najlacnejsiu co vyhovovla norme ac3/31 mame male dieta ked to znici kym vyrastie tak sa potom vymeni za nove podla trendov kedysi dali rodica pomyl 30eur za m2 aaj tak to vyslo po 10rokoch z mody a vidno spoje osbne by som dal 4x V-hrany, vyzera to elegantne apodlozku texizol stojito cca 80c/m2 asamozrejme igelit ako parozabranu voci zbytkovej vlhkosti z poterov
Odpovedať
Profilova fotka
Do drevodomu by som určite dala drevenú podlahu, ktorá je vhodná aj na podlahové kúrenie. Ak sa smiem spýtať, prečo plánujete dať do domu laminátovú podlahu? Je to kvôli cene?
Odpovedať
rozmýšlam nad dlažbou do celého domu,ale neviem,či to je dobrý nápad alebo do izieb klasicky podlaha.
Odpovedať
@saxoparket napríklad kvôli cene, ano. A prečo nie laminát?
Odpovedať
suhlasím s puxom, inšpirovala som sa jeho albumom. dnes nám doviezli vinyl.
Odpovedať
@ann295 ja som dal laminatovu 0,8mm od Egger 1m2 12€, vhodnu na podlahove kurenie, dlazbu som nechcel pretoze mimo vykurovacieho obdobia je laminat pocitovo teplejsi ako dlazba. Dlazbu mam len v zadverí, wc a kúpelke.
Odpovedať
Profilova fotka
@siriki Dobrý deň, pýtate sa prečo nie laminát? V prvom rade životnosť laminátovej podlahy oproti drevenej podlahe je podstatne nižšia a tým je samozrejme aj drahšia. Drevená podlaha Vás prežije. Laminátovú podlahu pri poškodení nie je možné opraviť ale musíte ju vymeniť. Pri drevenej podlahe s povrchovou úpravou v oleji alebo olejo-vosku poškodenie lokálne prebrúsite, preolejujete a máte ju stále peknú. Laminátová podlaha je na dotyk chladná, drevená podlaha je teplá, prináša do domu útulnosť a hodí sa do akéhokoľvek interiéru. Pri drevenej podlahe sa nemusíte obávať horľavosti, pri požiari zuhoľnatie iba povrch na rozdiel od umelých podláh pri ktorých sa uvoľňujú škodlivé výpary. Drevo sa v porovnaní s umelými podlahami minimálne nabíja statickou elektrinou a tým nepriťahuje prach (je antistatické) preto je vhodné aj pre alergikov. Ďalšou výhodou drevenej podlahy je, že drevo má schopnosť vydávať a prijímať vlhkosť, čo pri lamináte nie je. Drevená podlaha veľmi dobre tepelne izoluje, a pritom má dostatočnú tepelnú priechodnosť, preto je určite vhodná aj v miestnostiach s podlahovým vykurovaním. A úplne nakoniec - prejdite sa bosými nohami po drevenej podlahe a následne po umelej podlahe s napodobeninou dreva a rozdiel je jasný.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?