Tlakovanie rúrky v podlahe....

Cafte, potrebujem urobiť skúšku podlahového kúrenia, radšej vodou ako vzduchom, lebo hneď uvidím ak by bol prúser a za ďalšie, voda lepšie udrží tvar pri betonáži. Poterari prídu len po skúške, takže musím ju urobiť. Problém však je, že od nahlásenia, že rúrky sú OK podlahari prídu do 2 týždňov. No keď tam nechám vodu a padnú teploty....trochu sa bojím. Môžem dať do tej trubky nejakú nemrznuci zmes? Akú? Nemám možnosť tam denne chodiť prikurovat v tomto období. Dík za rady
Odpovedať
@terry25 skúška vzduchom stačí. Keď budu robiť poter, stačí tam mať natlačený vzduch (3bar tuším). To nie je záhradná hadica a poter nebudú robiť buldozérom. A to akí podlahari?
Odpovedať
@terry25 ja som tlakoval ručnou pumpou. Niečím takýmto: https://vercajch.sk/kategoria-produkt... Dá sa to požičať... Teoreticky sa dá aj vzduchom, len treba nechať dlhšiu dobu postáť tlak.
Odpovedať
@igor256 poterari...som myslel...
Odpovedať
@megdesign mám taký malý kompresor skúsim tým. Tak teda vyskúšam vzduchom, len musím aspoň 24 hodín udržať teplotu vnútri rozumnú. Lebo keď vodár natlakoval vodu (niekedy začiatkom decembra), práve vtedy padli prvé mrazy (zatiaľ jediné 🤭) a tlak klesol dole. Teda robili sme ďalšiu skúšku, ale........ so spinacimi hodinami a teplovzdušnym, stavebným ohrievacom. Že som tú noc veľmi nespal, nemusím vysvetľovať 🤷‍♀️ teraz je v podlahe EPS, určite už nenechám ohrievač bez dozoru
Odpovedať
Profilova fotka
Ved to natlakuj skontroluj tesnost ked je ok a bojis sa mrazov tak vypusti a pred poterom znovu natlakuj a mozes spavat kludne.
Odpovedať
@terry25 ja by som z toho zas takú vedu nerobil. Pri podlahovke je potrebné zistiť, či nemá hadica nejakú výrobnú vadu alebo sa nezalomila pri pokladke. Inak v podlahovke nie sú žiadne spoje, resp. tie čo sú, sú nad zemou. Takže tá skúška nie je taká hakliva ako keď sa kontroluje vodovod, kde je veľa spojov.
Odpovedať
tlakova skuska pri podlahovke je skor o tom, ci netecie niekde spoj rura/rozvadzac a cesta od rozvadzaca ku zdroju vykurovania. Samozrejme ak skuska ukaze, ze tlak klesa a nie je to nikde v spojoch, treba hladat poruchu na rure. A tu vznika pri vzduchu problem, ze aby bol unik pocut tak musi fucat pomerne silno (tlakovat na skoro maximum co hadica dovoli. U mna rura stavana na 6 barov, tlakovane na 4,5 po dobu 4 hodin, potom na 3 po dobu 24 hod.) Pri skuske s vodou je lahko zistitelny aj maly unik, kde to "iba slzi".
Odpovedať
@terry25 len taky detail, ked to budes tlakovat kompresorom, tak si pozicaj bezolejovy, len pre istotu.
Odpovedať
Dík za rady, už tlačím
Odpovedať
Tak ešte kontrola. Od 12.01. do dnes, t.j. 15.01. klesol tlak v potrubí z 4 bar na 3,8 bar. Je to OK? Či treba ešte skúšku vodou? Teplota v miestnosti klesla minimálne
Odpovedať
@terry25 ustálilo sa ti to, veľký vplyv má anj rozťažnosť rúrok. Ak by si mal únik klesne to na nulu. Po ustálení by to malo ostať stáť.
Odpovedať
snad to bude OK
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?