Tenky betonovy poter

Potrebujem spravit poter na ploche 20m2, nebude zatazeny defacto nicim nakolko sa jedna o loggiu. Potrebujem vsak aby bol co najtensi, pretoze do skladby pod neho potrebujem dat co najhrubsi polystyren, pretoze pod loggiou je obyvacka. Polystyren je EPS150, vyztuzim to kari sietou avsak poter by mal mat max. 1.5cm. Na neho pojde dlazba hr. 20mm. Ma niekto doporucenie na poterovu zmes pripadne skusal niekto zmes cementoveho poteru a expoxidu?
Odpovedať
@stavkluc pouvažuj nad XPS, ak ten poter bude taký tenký, .. EPS sadne a v takej výške poter nepochybne aj praskne. Ja by som nešiel s poterom pod 3 cm.
Odpovedať
@zicher ano uvazujem i nad XPS a tiez kari sietou s okom 100x100 pr.6mm
Odpovedať
Profilova fotka
@stavkluc 15mm poter na baze cementu je malo, 99.9% praskne. Pouzi len XPS a 2x cetrisove dosky (napr. 12mm+12mm) prelepene a preskrutkovane. Navrch kvalitna hydroizolacia (Mapei).
Odpovedať
to chcem vidieť, ako schováš do 15mm kari sieť 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix nijak, ale ono to aj tak nebude fungovat, popraska to aj tak. Ak si mysli, ze staci prekrytie vystuze 2-3mm, coskoro zisti ze nie...
Odpovedať
@mgx veď samozrejme že to je hovadina
Odpovedať
Pripadne mozes pouzit lepsiu izolaciu - napr. PIR panel - a dat jej tam menej. Cize 15cm EPS150 (λ = 0,034 W/m.K) vies nahradit za cca 10cm PIR panel (λ = 0,022 W/m.K)
Odpovedať
@stavkluc Poter hr. 5 cm, vystužte PP vláknami, tepelnú izoláciu dajte PIR dosky.
Odpovedať
@stavkluc Ja to mám na balkone takto: 5 cm xps,na tom flexkleber nanesený 8mm hrebeňom +sieťka,to isté ešte raz,potom tekuta hydroizol a nalepená gres dlažba.Po 10 rokoch to drží zatiaľ.Neradím,iba opisujem,ako to mám ja.
Odpovedať
@dusan72 vdaka vsetkym za rady. Co sa tyka kari siete a ani hrubky, nic si nemysli a ani nepresadzujem, to bol moj laicky nacrt situacie a prave preto som to sem hodil, aby som ziskal nazory a skusenosti od ludi co s tym maju skusenosti. A s tou gresovou dlazbou mam rovnaku skusenost, ked si len tak skusobne polozim jednu dlazdicu formatu 120x60 na EPS 150 pripadne XPS, podlepene kvalitnym lepidlom, povodne som rozmyslal tam vnorit kari siet 6-ku drat, ale OK mozem dat omietkarku, alebo poterarsku sklolaminatovu sietku, tak neviem kto by na tej loggii musel stat aby pod nim ta dlazdica praskla. Preto sa snazim o co najtensi poter a defacto suchu podlahu. Ten napad s cementovlaknitou doskou sa mi tiez paci, tam by sa dal spravit velmi precizny sklon, dobry podklad pre hydroizolaciu a naslednu dlazbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavkluc - ziadne EPS-S! Pouzi LEN XPS, aj to co najtvrdsie. EPS-S pruzi, ked hydroizolacia pusti (ziadna nie je 100%) tak po prvych mrazoch mas po dlazbe, - ziadne sklolaminatove sietky, treba pouzit na to urcenu PE roznasaciu rohoz (vyrobcu nebudem pisat, zacina na S), ktora sa ulozi do flexilepidla na to urceneho. Na to cementova 2 zlozkova izolacia a finalne lepidlo a dlazba. sucha podlaha je urcena do suchych priestorov, ale to na loggii zarucit nevies (ani nezarucis). Riskol by som to LEN v pripade, ze logia je zastresena.
Odpovedať
@stavkluc na XPS potrebujete umiestniť roznášaciu vrstvu - poter v hrúbke aspoň 5 cm s karisieťou. Je to z dôovdu, že XPS je pomerne ľahko deformovateľný a zle znáša bodové zaťaženie. Pokiaľ by ste ho pokryli len tenkými stierkami, potermi, ... možete do nich dať čo len chcete nezaručíte, že rozložia bodové zaťaženie rovnomerne na xps a následne dôjde ku deformáciám a prasklinám pochôdznej vrstvy. Odporúčná skladba od spodu hore: parobrzda (napr asfaltové pásy, možností je dnes veľa) roznášacia vrstva - napr poter minimálne 50mm s karisieťou pozdĺž okraja okapové plechovanie hydroizolačná stierka nášľapná vrstva (vlastný výber, určite mrazuvzdorný) výšku xps určíte odpočítaním všetkých ostatných vrstiev od požadovanej koncovej výšky. Určite nie EPS z dôvodu nasiakavosti a následnej zmene vlastností (degradácia a strata tepelnoizolačných vlastností) Zlepšiť tepelnoizolačné vlastnosti takejto podlahy je možné kvalitnejšou izoláciou - nie je xps ako xps
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mgx Ide o pancierovú sieťku Sakret PG? Netreba písať v hádankách, tu sa akceptuje aj uvedenie konkrétneho výrobku, ak je to špecialita.
Odpovedať
Profilova fotka
@henry_sk https://www.schlueter.cz/balkony-a-te...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?