Sú lepšie koberce alebo plávajúce podlahy?

Profilova fotka
caute kocky, kedze sme od augusta majitelmi nasho prveho bytiku riesili sme aj temu podlahovych krytin ... chcem sa Vas teda opytat, co preferujete na zem? my sme si po ani nie dlhom uvazovani dali do vsetkych izieb koberce tzv. "wall to wall" pretoze sa nam to zda hlavne teplejsie a prijemnejsie na chodenie na boso co ja milujem :-) Aky je vas nazor? co preferujete a preco? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
já jsem zastáncem plovoucích podlah, nedrží se v nich roztoče, jen mohou někomu připadat studené a tvrdé, ale to nám nevadí :-p :-N jinak v kuchyni preferuji dlažbu, kdyby se mi dostala voda na plovoučku, tak ji musim vyměnit u dlažby mi to nehrozí :-p :-N
Odpovedať
Profilova fotka
bayka: svata pravda, aj ked my sme kupili bytik s plavajucimi podlahami ale iba v chodbe, kuchyni a obyvacke v izbach budu koberce. V obyvacke je chodenie naboso po podlahe horor, tak to budeme riesit kusovymi kobercami :-) a aj v kuchyni pod jedalenskym stolom bude nejaky vkusny kusovy koberec :-)
Odpovedať
Profilova fotka
přesně, kusové koberce pod stoly, to je i můj sen ;-) , jinak my doma chodíme v papučích, tak nám zima nenííííí :-p :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my mame v kuchyni gumu s imitaciuo parkiet a pod stolom taky vacsi kobercek aby nebolo od noh zima ... som teraz kdesi citala, ze ak sa clovek o koberce stara, vysava ich kvalitnym vysavacom tak raz, dvarazy tyzdenne tak sa mu tam roztoce nedaju ... len sa treba starat :-) ale v podstate aj o plavajucu sa treba starat ale tam najprv povisavat a potom este aj vytierat ... na to som ja veru leniva :-N
Odpovedať
Taky mám radši koberce. Jsou teplejší a příjemnější na chození. Stejně jako bayka ráda chodím bosa a na to je plovoučka trošku moc studená. Ale každopádně v kuchyni si neumím představit nic jiného, než dlažbu, či lino. aby se to dalo rychle setřít, když něco upadne nebo se převrhne. V koupelně samozřejmě také dlažba.
Odpovedať
Profilova fotka
ja bych nesla ani do jednoho, priplatila bych si za drevenou plovoucku
Odpovedať
bayka, koberce su urcite prijemnejsie, ale po skusenosti rodicov isto nie do chodby-haly a kuchyne....kvoli praktickejsej udrzbe....ale do obyvacky, spalne a detskej by som si ich rada dala....nevzdala by som sa kobercov, predstavuju pre mna prijemny domacky pocit a tiez nie som papucovy typ, radsej chodim bosa... ;-) takze kombinacia je moja volba....teoreticka, zatial len :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak my máme v kuchyni, lino - imitace dlažby, abych prý dlažbu nerozbila až mi budou padat hrnce :-D jinak jsme chtěli původně dát všude lino co vypadá jako plovoučka, ale už nám chyběly síly dělat všude novou podlahu (máme škváru a na tom dřevo), další nápad byl renovoval původní prkna ale zatím to dopadá tak, že máme koberce, alespoň nás nestudí nohy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
já líná nejsem :-p :-D
Odpovedať
Profilova fotka
drevo, dlazba a nebo treba marmoleum.... ale koberec NE ... uz se tesim, az se jich vsude zbavim....
Odpovedať
kristi aj ja som bola zastancom drevennych podlah ale dych mi vyrazila ceny. Ani plavacky nemame lacne ale za drevo pytali od 1800 do 2500,- Sk za meter stvorcovy.Podlahy sme chceli mat v celom byte rovnake takze by nas to definitivne zruinovalo. Za tu cenu sme prerobili cely byt. Aj tak sa mi pacia ale budem ich mat v buducom zivote ked nebudem vediet co s prachmi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bajana, my sme to v hale vyriesili tak, ze pred dverami mame lino a potom nam zazina ten vysokozatazovy koberec, ktory je vynikajuci na udrzbu ... takze ani v hale nemusim nasadzvovat papuce :-) este nemame koberec v detskej ale aj tam sa to v lete vyriesi, ked ju vymalujeme a budeme ju pripravovat pre mimco :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a este ma napadlo, na kobercoch sa mi paci aj to, ze tlmia zvuky ... ci uz chvodze ale aj pri rozpravani ... sak nemusia susedia vediet o com sa bavime vecer pred telkou a rovnako aj ine zvuky si nechame radsej pre seba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
áá my sousedy nemáme, tak takový problém neřešíme ;-)
Odpovedať
my mame protihlukovu podlozku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hmmm, tak potom uz hej :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Caute kocky, my sme tento problem riesili pred rokom, ked sme si zrekonstruovali nas 3izbak. Pred rekonstrukciou (v byte byvala len s mamou), boli vo vsetkych izbach koberce od steny k stene a mate pravdu, bolo tam teplejsie a utulnejsie , o koberce sme sa starali, vysavali sme ich pravidelne a o nejakych roztoococh som nemala ani potuchy. Teraz po prerabke, ked sme s mojim drahym dali do celeho bytu plavajuce podlahy, sme zacali riesit problem s pocitom chladu, utulnostou priestoru bytu a s mnozstvom chumacov a prachu, ktore sa na plavajucej podlahe kazdym dnom mnozili a mnozia dalej  Moj drahy je zastancom tzv. „holej“ zeme - nakolko je horkokrvny, no ja som presny opak  a dalsiu vec, ktoru on vobec neriesi, su prave tie chumace a prach, ktore samozrejme kazdy 2-3 den musim ja zotierat zo zeme a to bud nasucho alebo namokro mopom. Vybojovala som si teda, ze v kazdej izbe, budu kusove koberce, ktore zutulnia, otelpia priestor, tlmia zvuky a samozrejme aj zadrzia prach, ktory sa uz dalej neviri a nerozsiruje do dalsich izieb. Bytik teraz vyzera prijemne, vynikaju aj pekne koberce v izbach aj bukove vzory plavajucich podlah.
Odpovedať
Ahojky my máme v kuchyni + půlka chodby (kde se může botama) dlažbu pro lepřší údržbu ;-) Zbytek haly + obývák je plovoučka a ložnice + dětský pokoj koberce :-) Plovoučka mi nepřijde studená, spíš ta dlažba, ale koupila jsem si bačkory :-D
Odpovedať
Profilova fotka
zuzik, mas pravdu ... nepochopim jednu vec, najprv clovek vyhodi prachy za plavajucu a potom kupuje este aj koberce ... zuzi, to ti ale nevycitam, ty si moj clovek, len si musela spravit kompromys ... chapem a keby tak chcel aj moj manzel, tak to spravim aj ja 8-) sak je to nas byt a nie len moj .. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
andilek: my nejsme líní, ale zkus přestavovat barák po tom co se v šest večer vrátíš z práce a ve 4 ráno zase vstáváš do práce ;-(
Odpovedať
Jija byli jsme na tom podobně, rok jsme si neodpočinuli, žádný volný víkendy, z práce prakticky do práce a to jsme předělávali "jen" byt 3+1. Je to strašně vyčerpávající, kolikrát bych radši umřela :-D Ale výsledek stojí za to x-)
Odpovedať
My máme po celém bytě lino (vzor plovoucí podlahy) a nemůžu si to vynachválit, super údržba. v dnešní době dělají opravdu kvalitní lina, pravda cena odpovídá plovoucce.V ložnici máme akorát koberečky před postelí. Studené to rozhodně není...
Odpovedať
Profilova fotka
yofresh ... lino je super .. ja som si to vsimla u svagrinej .. som si najprv myslela, ze to maju plavajucu ale akosi mi nesedelo to, ze je to "teple" a makke :-)
Odpovedať
bayka - přesně...okem to nepoznáš, jestli je to lino nebo plouvoucka nebo parkety ;-) ;-)
Odpovedať
my máme všude dřevěné plovoučky a nebo dlažbu. koberec jen pod stolkem v obýváku, ale až budou děti, tak jim taky hodíme do pokojíku nějaký koberec, ale spíš kvůli tomu, aby plovoučku nezničili.
Odpovedať
Profilova fotka
Nás rekonštrukcia ešte len čaká, ale už teraz viem, že v detskej izbe bude koberec od steny po stenu už sme ho kúpili x-) , v obývačke určite aspoň kusový a do spálne nedáme asi žiadny tam chodíme iba spinkať a to máme radi zimu :-p a do kuchyne pod stôl tiež pôjde kusový ;-) . Všade inde bude bud dlažba alebo plávajúce podlahy...
Odpovedať
my jsme ve starem (vypujcenem) dome meli vsude koberce a v kuchyni a v chodbe to bylo fakt desny... ale jinak v pokojich prima. Ted koberce nemame nikde, mame parkety a v chodbe bude lino, v kuchyni taky. Dlazbu nechci, je tvrda a studena. Kdyz se na tom vymazne dite, tak je to o strach. Kusove koberce taky hodlam poridit, holkam do pokoje nejaky hraci koberec. Zatim mame v chodbe takovy ten cerveny tvrdy studeny povrch - nevim, jak se to jmenuje, proste neco jako beton. Vasek se na tom vymazne kazdou chvili, kdyz se s holkama honi, a fakt mam obcas strach. Takze planuju mekke silne lino do chodby a do kuchyne.
Odpovedať
My mame v izbach plavajuce a v kuchyni,na chodbe a v kupelni podlahy.V obyvacke mam velky kusovy koberec,co som pozerala jeden program o cistote v domacnosti tak dokazali ze kazdym vysavanim davate do koberca viac prachu ako vysajete,cize aj viac roztocov.Z pohladu mamicky,som zasa za keberec,aspon v jednej izbe,kde sa mozu deturence hrat
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my máme v celém bytě dřevěné plovoučky, laminátové jsme nechtěli. Dřevěné vypadají moc hezky, ale chápu, že některým mohou připadat studené. Koberce máme jen pod stolem. Jinak koberce nemáme hlavně z toho důvodu, že se v nich drží prach a roztoči, z tohoto důvodu nemáme ani závěsy a záclony.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dřevěnou podlahu máme i v koupelně...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?