Spodok vchodovych a terasovych dveri v roznej vyske

Ahojte, pred osadenim dveri a okien, som nepreniesol a nemeral vysku podla a teraz mi vychadza 2-3 cm rozdiel medzi spodom vchodovych dveri a terasovych dveri. Ako sa to riesi v takomto pripade, aby poter konci na spodku dveri ? Dik
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok akú vzdialenosť máš medzi tými dverami? Ak je to na šírku domu tak sa dá podlaha spraviť do "stratená" Alebo prerobiť osadenie dverí.
Odpovedať
Profilova fotka
@logo22 Neraď mu také - koleduje si potom o kopu ďalších problémov ... @tomcok Poraď sa s dodávateľom dverí aké sú možnosti - tolerancie osadenia. Je potrebné vidieť detail jednotlivých dverí v konečnej konštrukcii (majú katalógové listy) - lebo poter nekončí na spodku rámu dverí. Dôležitá je výška spodnej hrany dverí nad konečnou podlahou.
Odpovedať
@laco17 @logo22 No terasove dvere su HST portal, vysku som meral -1cm od prahu. HST portal by mal byt bezbarierovy, vsade ide dlazba, ten 1cm je na dlazbu, takze s dlazbou by to malo byt zarovno prahu. Ked som preniesl tuto vysku na vchodove dvere tak je asi 3cm pod prahom.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok tak keby si sa drzal terasovych - urobil dlazbu a potom v chodbicke pri vchode vylial nivelacku? a dopasoval dlazbu k tej urobenej?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok no ale neviem, ci mas ten 1 cm na nechanie dlazby dost, vacsinou su dlazby 1 cm hrube a este plus lepidlo, to by malo byt asi este trochu nizsie, ci?
Odpovedať
@tomcok Ten kto ti to osadzal si nedal vysky? To je divne. A cim si to meral teraz? Ked nevies ci 2cm alebo 3cm, v prvom rade to poriadne zmeraj nivelakom a podla vysledku ries.
Odpovedať
Takto to vyzera podla vysky vchodovych dveri. Mozno by bolo mozne sa drzat vchodovych dveri a k portalu by sa spravil mierny spad poterom.
Odpovedať
@tomcok premontuj vchodove dvere nižšie, je to na max. 2 hodiny robota, lenbudeš potrebovať nové úchyty a šruby ktorými to montovali (neviem aký systém tam máš, ale predpokladám nejaké plasťáky na príložky).
Odpovedať
@slavoslav vchodovky su hliniky. dvihaniu alebo spustaniu som sa chcel vyhnut
Odpovedať
@tomcok No tak daj poter podla vchodovych dveri, ale na tu dlazbu treba pocitat 1cm + lepidlo. Do dlazby pod 1 cm by som nesla.
Odpovedať
Ludia nepouzivajte laser z lidlu, lebo potom si budete mysliet, ze treba dvihnut dvre, stara dobra slajfa. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?