Špinavá dlažba v kuchyni - ako ju vyčistiť?

Ahojte, chcem vás poprosiť o radu ohľadom vyčistenia zájdenej dlažby v kuchyni. Ide asi o špárovku ktorá nebola odstránená ešte za čerstva ale asi aj iná zájdená špina. Poprosím nejaké overené tipi. Ďakujem...
Odpovedať
Tekuty prasok, poriadna kefa a ides. Toto vyzerá len ako zajdena spina. Malo by to ist ľahko.
Odpovedať
@akvi to už mám za sebou ale veľmi to nepomohlo. A to som šúroval fakt intenzívne...
Odpovedať
Profilova fotka
Na presne toto som pouzil cistic betonovych povrchov len si daj rukavice je to dost agresivne.... hlavne treba urobit skusku ci to neposkodi dlazbu
Odpovedať
@wolodymyr no obávam sa že si zničí glazúru
Odpovedať
@wolodymyr Díky za tip. Určite vyskúšam. Na presný názov alebo značku sa už asi nepamätáš ?
Odpovedať
@fidorka7 no dlažba je matná takže asi bez glazúry...aspoň myslím. Ale pre istotu skúsim niekde v rohu a uvidím...
Odpovedať
@fidorka7 s odstranovacov cementovych povlakov od HG (ale ma to aj den Braven) urcite nie, je to vymyslene presne na cistenie dlazby od sparovky @koki63 na zazratu ostatnu spinu je najlepsi parny cistic. Este aj spary sa s nim dobre cistia, ale nanos sparovky na glazure nie, to musis s tym odstranovacom cementovych povlakov. Chod sa spytat tam kde predvaju stavebnu chemiu alebo v obchode s farbami to bezne mavaju.
Odpovedať
@koki63 jedna vec je štruktúra dlažby samotnej - mám niečo podobne krabaté (napodobenina travertínu) a ono to proste vyzerá zájdené, aj keď je to čisté. Druhá sú zbytočne široké špáry, čo máme aj my a sme z toho na nervy. Ak je niečo ozaj zájdené, potom tie špáry, pretože umývaním podlahy veškerú špinu zatieraš rovno do nich! :-p Buď si teda dáš tu námahu a prejdeš pekne hubkou a cifom špáru po špáre, alebo sa na to vyďobneš a len podlahu umyješ ako obvykle. Tomu ušpinenému efektu proste pri takejto dlažde neujdeš.
Odpovedať
@zita19 s parným sme to skúšali..pomohlo ale nie úplne. Ale z toho čo sme skúšali zatiaľ to bol asi top. A ten odstraňovač cementových povlakov nejak nepoškodí špárovku? Alebo najlepšie sa jej vyhnúť?
Odpovedať
@jabadaba no s tou širkou špár máš absolútnu pravdu! Na oko zájdená by bolo ešte v poriadku, ale toto už je moc na mňa ;-)
Odpovedať
@koki63 pouziva ca to na cistenie obkladov po sparovani, takze by to nemalo byt take, ze ju rozpusti.
Odpovedať
@zita19 ok, díky...veď uvidíme ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
U nás na takúto dlažbu v byte išiel domestos /resp. Niečo podobné) :D neriedeny... A kefa a špongia...celú radu HG majú aj v obi, na webe si nájdi a presne podľa povrchu a druhu špiny si vyhladas produkt od nich. Ja používam kadečo od nich a so všetkým som bola spokojná.
Odpovedať
Koki63 ahoj toto si kup v obi a 100%ucinok.
Odpovedať
@mishkabb @martin25 u nás síce Obi nie je ale hádam to zoženiem aj inde...dík za tip
Odpovedať
Vyzera to dobre @martin25, tiez by sa mi zisiel do kuchyne, takze budem letiet zrejme kupit a cez vikend budeme drhnut, je potrebne to moc nejako drhnut?
Odpovedať
@koki63 ja tie moje špáry radšej nekomentujem....preto do domu žiadna dlažba, jedine do kúpeľne a aj to veľkoplošná, čím menej špár tým lepšie a dám si sakriš bacha aj na povrch dlažby. Už nič s drsným štruktúrovaným povrchom.
Odpovedať
@jabadaba moja reč :-) holt človek sa najlepšie učí na vlastných chybách...
Odpovedať
@jabadaba @koki63 na špáry je dobrý aj HG čistič špár na priame použitie ... u nás bol problém vyčistiť v byte špáry jedine vo vstupnej chodbe v byte stačilo vonku trochu mokra v zime snehu a ťažko bolo vyčistiť no hrúza .... s HG som to mala raz dva ...
Odpovedať
@koki63 tak je ako vravíš.
Odpovedať
@zuzanale dikes za tip, vyskúšam určite až sa odhodlám do nich pustiť. Mám v byte veľa dlažby, veľa špár a pri myšlienke čistenia každej jednej manuálne ma obchádzajú mdloby. :-p
Odpovedať
@jabadaba ono prvý raz to treba nastriekať nechať pôsobiť a kefkou vydrhnúť ale potom to necháva na tom povrchu aj taký povlak akokeby ochranný a priebežne ak sa občas nastrieka a zotrie tak už to nieje makačka...
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 Toto aj moj otec pouziva, fakt to celkom dobre funguje ale treba aj drhnut
Odpovedať
Profilova fotka
@stenla ale nie tak ako pri inych, ja tiez mam a pouzivam a poviem ti, ze je to jeden z tych lepsich prostriedkov na taketo zalezitosti ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robbs Tak asi zalezi aj od toho co s tym cistis, nieco ide lepsie a netreba ani drhnut a nieco ide horsie :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?