Schody zo železnej konštrukcie a laminátová podlaha

Ahojte, máte niekto skúsenosti so schodami zo železnej konštrukcie? Ide hlavne o to že by sme chceli dať na schody laminátovú podlahu resp.plávajúcu aby sme to mali všetko v jednom odtieni s podlahou. Ide na drevo ktoré bude na železnej konštrukcii nalepiť i plávajúca podlaha?? Moc by mi pomohlo ak by mal niekto aj foto.
Odpovedať
ísť to ide,ak sa to spraví precízne tak v tom problém nebude, ja si skôr myslím že problém bude v životnosti tej nalepenej podlahy, ale to už samozrejme závisí od jej kvality.
Odpovedať
Profilova fotka
Zivotnost laminatovej na schodisti bude hadam vacsia ako na podlahe, kedze po podlahe sa chodia viac krat ako po schodoch ;-) a dobre rozmyslate ze ten insty odtien... ale z konstrukcie by som nechcel schody... Klasicke betonove.. ci?
Odpovedať
@pariska512 ako chcele laminatku lepit na zelz.konsrukciu? to je nejaka celoplosne lepena? Celkovo je dost problem davat plvaju i laminat na bet.schody, drahe a skarede ukoncovacky.....listy
Odpovedať
@mio23 myslel som na hranách, ale ako som písal závisí od precíznosti položenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@fuhrich Na hrany existuju listy. Ja som za laminatove obkladanie.. Za tie BUKY DUBY ci co to si davaju je kusok odveci cena a + vobec to nevyzera pekne, neni to preladene zo spodnou podlahou a vrchnou... Za tie peniaze estetika uzasna ;-) a niektory ako zdoraznuju kolko za to dali a pritom to na prd ladi ;-)
Odpovedať
@mio23 treba si dat aj peknu drevenu podlahu, nie umelinu ako laminat, tie schody z laminatu cele olistovane su otrasne. na malej ploche sama lista, olistovane hrany,boky a ak su to tocite schody + kopa odpadu,namahane spoje kt. po rokoch robia problemy. Navyse kovova konstrikcia pri naslapovani bude pracovat a plavacka proti nej-protitahy.....
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tak ako fuhrich povedal: treba preciznu pracu a urcite nie lepit purpenou schodiky ako to 99% slovakov robi ;-) Ak nechces lamino, mas aj drevene.. Zaplatit za buk dub tie peniaze a pritom ti to neladi zo spodnou a vrchnou podlahou neni naozaj pekne ;-) Tych list a sposobov je nekonecne vela... Treba poriadnejsie pohladat.
Odpovedať
mozete to lepit cim chcete listy tam musite dat, inak to bude ako vyzerat, vacsina laminatu je konstruovana ako plavajuca podlaha nie celoplosne lepena. Tie listy schody len zbytocne predrazia-laminat je zalaminovana tapeta n drevenom podklade-cize neustale sa opakujuci raster snaziaci sa vyzerat ako drevo. A aj tak stale neviem ake su to schody, plne, ci len podtupnice.....
Odpovedať
Profilova fotka
Tych list su miliony, a podlach trimiliony: 3D vizualizacia lamino podlah: http://www.hafa-treppen.de/3d-konfigu... a listovanie typu UROB SI SAM.. http://www.ais-online.de/page-1000530... http://www.1-2-do.com/de/projekt/Trep... Naco mi je prirodne drevo ked spodok mam napriklad laminat, a co je na laminate zle? ;-) Ale spodok asi neobkladas dubom ani bukom :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Katalog schodov: http://www.hafa-treppen.de/tl_files/i...
Odpovedať
Profilova fotka
Dalsie laminatove schody...
Odpovedať
Ahoj, linky a vizualizacie na zahranicne stranky su krasne a uzasne ale cenou takehoto lamino obkladu sa dostanes na cenu schodov z masivneho obkladu... Mozno sa mylim, kde kupim presne takyto obklad a kolko stoji na slovensku... Ja som nasiel jedine topstep a quickstep ale ani jeden system som nenasiel blizsie ako v cechach a cenou je to tiez dost vysoke na to, ze je to laminat... Este som nasiel domand, ale to by som rad videl nazivo skor ako to kupim... Takze co sa tyka laminatoveho obkladu, ake su vlastne dostupne moznosti za prijatelnu cenu ak to chcem ako na obrazkoch a nie hnusne olistovanie vsetkeho dookola...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Samozrejme ze mam dubovu ]-( podlahu, buk nieje pekny. laminat je studensi ako drevo a ovela skaredsi stale je to opakovany raster - tapeta , s fotkou dreva,kt.je zalaminovana . Laminatove schody-original schodove su drahe a stale je to laminat, tvoja foto su betonove schody, nie zelezna konstrukcia. Ta tvoja foto musia byt hotove cele stupne zalaminovane - nechce sa mi verit ze sa vyrabaju presne take s rozmermi , kt. sadnu na hotove schody, alebo boli schody vyrobene na mieru tym laminatom. a su celoplosne lepene, nie plavajuce. Osobne som nevidel laminat,ktory by bol dookola cely zalaminovany ako je na fotke.
Odpovedať
Presne takto vyzera hrana na TOPStep systeme... Akurat cena listy hovori proti... Este som sa docital, ze v polsku je niekolko laminatovych systemov, na ktorych tie listy na hranach nie su vidiet... Aj cena ze je zaujimava, ale zial k nicomu som sa nedopatral.....
Odpovedať
@chumo spomínal so firmu domand. My sme boli pozriet priamo u nich v predajni ako to schodisko vypada ked je obložené plavajucou podlahou. Vypadá to veľmi pekne. My ideme takto robit teraz schodisko. Vyjde nás to lacnejsie ako dávat masívne drevo na schodisko. Keď to budeme mať spravené pridám aj foto. Manžel to ide robiť sám, poradil sa s nimi a má aj ten návod ako sa to robí priamo od nich. Ked niečo nebude vedieť alebo si dať rady, má im volať a oni mu s tým poradia. Inak tie listy sme nenasli nikde nenasli, a nikto o nich ani neviem.
Odpovedať
Toto som potreboval pocut, ten domand mi spravil cenovu ponuku asi najlepsiu, ale z fotiek nevidno poriadne ako vyzeraju tie listy... Potom sem prosim daj foto aj detailu na vsetky listy... A pojdem asi do toho...
Odpovedať
@majda27 ahoj, prosím ťa a to je odkiaľ tá firma domand? Taktiež sme rozhodnutí že dáme všade laminát.podlahu aj na schody. Masívne drevo určite nie, to je už iná cenová relácia a taktiež to treba udržovať /rodičia majú schody z masívu a po pár rokoch to nevyzerá najkrajšie/, laminát má určite dlhšiu životnosť.
Odpovedať
@mio23 ahoj mio, díky za fotečky. Určite nás to len utvrdilo v tom že chceme ako na podlahu laminát tak aj na schody. Nech to máme všetko zladené. Videla som naživo pár interiérov kde mali laminát.plávajúcu v imitácii dreva a bolo to na nerozoznanie od masívu. Tak neviem kde bola atlaska pozerať podlahy. Keď sme si spravili rozpočet na laminát kde sa cena pohybovala okolo 11eur/m a potrebujeme cca 250m tak nás to vyšlo na 2.750eur. Pri masíve by sme zaplatili minim.7.000eur. Si myslím že to je pekný rozdiel. Ide mi o to aby to pekne vyzeralo a nie aby som sa chválila že mám masív /ako poniektorí malomeštiaci/ a výsledok nič-moc.
Odpovedať
Profilova fotka
@pariska512 A cely zivot by si sa radovala z masivu ze aky je krasny pritom bude ako ocikany a to len preto, ze si za to vysolila 7000eur a nepriznas si ze fakt to treba vysmarit lebo to uz neni pekne... Laminat si raz za zivot prehovis zase za nieco nove... To jak niektory ludia co si kupili hrnce za 2000eur 4ks a sa raduju z nich uz 15rokov ake su kvalitne epkne.. a pritom ja ked to vidim na prvy sup tak vidim ake su zazltnute hnusne :-D Cena zaslepuje oci celozivotne..
Odpovedať
@chumo jasnačka že dám. Nás to schodisko vyjde o polovičku lacnejšie ako masívne drevo. A aj nám to za poplatok dodali, čiže sme nemuseli zhánať na to auto. Oni majú priamo všetko na to. A ešte keď muž potreboval poradiť, aj mu poradili a v pohode. Bude tak za týžden- dva hotové tak to potom sem dám. Inak tá podlaha je odolná voči ohorkom, škrabancom a ešte niečo, presne som si to nezapamätala, a je to nemecká podlaha a zaruka čo bolo na nej písané je 20 rokov. Ktoré lišty máš na mysli? Môžem ich odfotiť a pridať foto sem. @PARISKA512 sú z Topoľčian. A majú aj stránku na nete. Trošku si tú cenu za podlahu premrštila.
Odpovedať
@mio23 tak s tou cenou musím súhlasiť. Ono niekedy aj lacné nemusí byť zlé. A môže to vydržať aj dlhšie ako to drahé. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@majda27... Vsetky listy... Hranova lista.. oblucikova lista aj sokel... Dakujem...
Odpovedať
@mio23 drevo je pekne stale aj po 20 rokoch,staci preolejovat. laminatovy raster je fakt "nadhera" na velkej ploche. @pariska512 pozeram an en v praci denne uz 20 rokov a predavam. Ak nerozoznas laminat od masivu......hmmmto snad nie. Staci mrknut 4 "prkna" su uplne rovnake, to na dreve nemas. takze tak ich lahko rozoznas volnym okom. nevravim ze je laminat zly, mne sa osobne nepaci a davat ho na zeleznu konstrukciu nieje idealne riesenie. Uplne ine je to na betonove schody. 20 rocna zaruka na laminat? drzim palce aby ste to zreklamovali ak bude treba. Odolny voci poskriabaniu nieje ani diamant a ani laminatova podlaha, skuste klucom uvidite ci risknete po nom posuvat nabytok. Nikdy ziadnemu zakaznikovi netvrdime, ze sa laminat neda doskriabat.
Odpovedať
@atlaska my ho nechceme dávať na železnú konštrukciu. Na želez.konštrukcii budú najskôr drevené dosky a na ne chceme dať laminát.
Odpovedať
http://www.quick-step.com/europe/cz/c...
Odpovedať
@benzene vsak o quickstepe tu uz rec bola...
Odpovedať
@pariska512 laminat chcs cloplosne lepit,alebo bude ako plavacka? Ta konstrukcia je aka pod celym drevom je zelezo,alebo su to volne stupne?
Odpovedať
@atlaska tá konštrukcia bude niečo ako je prilož.obrázok /neviem či je to dobre vidieť/. Na to pôjde drevo a na drevo chceme dať lamin.plávajúcu podlahu.
Odpovedať
@pariska512 budete tu plavacku celoplosne lepit, inak tam drzat nebude, tie schody budu pracovat neustale sa hybat. Z vonk.strany ju musis nejak olistovat,alebo zohnat taku co je z tej strany zalaminovana,ako sem dal niekto obrazok. Plavajo ju na toto nedavaj, nebudu ti spoje drzat aj ked ich zlepis,navyse drevo ako podlozka bude inak pracovat ako drevo na ktorom je laminat nalisovany. Zspodu bude brat vlhko, resp. sa bude zosusovat podla situacie.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den,ja vyrabam drevene schody z masivu a moj nazor je ze schody z plavacky sa mi nepacia. je to pravda s tymi listami, moc tym schodom na krase nepridaju. ked budete chciet zabradlie uz mozte mat problem s uchytenim. z boku a zo spodu tu konstrukciu nezakryjete.naco davat drevo a na to plavacku?moc zbytocne komplikovane Masivne drevo ma tieto vyhody, z boku sa da konstrukcia krasne zakryt, zabradlie sa chyta do pevnych stupnov, da sa primorit k farbe podlahy, hrany sa gulatia, ziadne nepekne a zbytocne listy,nezabudnite ze na schody sa potom budete pozerat cely zivot pozrite si link http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?