Praskajuca podlaha (nie Kaindl)

Dobry den, viem ze si pravdepodobne budete mysliet ze som si neprecital ostatne diskusie ale nie, mam prejdenu asi kazdu diskusiu na tuto temu. V maji tohto roku sme si dali od firmy polozit plavajucu podlahu, kvalitnu 12mm, nebola zrovna najlacnejsia. Pocas leta bolo vsetko ako tak ok, ale ako prisla jesen zacal podlaha pri chodzi praskat. Praska v spojoch, neprehyba sa, aj ked niekedy pri doslapnuti a prasknuti je citit ako keby tie spoji nejak docvakli. Cital som ze sa ked pride zima a zacne sa kurit bude to lepsie. Ale prisla zima a ono je to este horsie. Mam pocit ze chodim ako po skle. Su chvilke kedy to nepraska ale inokedy zase praska vsade. Firma nam povedala ze si myslia ze je to vlhkostou kedze mame novostavbu, ze mame pockat aspon rok a ak to neprejde, bude to riesit s dodavatelom. Nedalo mi tak som dal dole listy a pozrel sa na dilatacne spary. vid prilohy. Je pravda ze podlaha nie je opreta o stenu ale toto mi pride celkom malo. Je mi jasne ze s tym sam nic neurobim, nivelak pod nou sice nie je, ale tiez nemam pocit ze by poter v novostavbe bol natolko krivy, aby takto praskala kvalitna plavajuca podlaha. Plus majster co to kladol tu meral vlhkost takze predpokladam ze si tiez premeral ci to nie je moc krive.. https://youtu.be/jDAngMxiECc https://youtu.be/Nb586Vs4z-A Otazka teda znie, ci mam fakt cakat rok ci to neprejde, alebo tlacit nech to riesia cim skor..
Odpovedať
Profilova fotka
Malo je na tom rohu ale dlzkova dilatacia moze byt mensia ako sirkova lebo na dlzku mas zopar lamiel ale na sirku velmi vela
Odpovedať
asi uz mas na podlahe kuchynu, skrine, postel, atd. ci ? ak este nic, tak urcite by som to dal rozobrat. Dalsia vec, na fotkach tie dilatacie takmer nie su. Toto by som tiez urcite poriesil. Urcite necakat rok ! Ak je to novostavba, mala ist pod podlahu parozabrana. Aj keby namerali vlhkost poteru pod 2%, istota je istota.
Odpovedať
No a aku mas vlastne vlhkost? Lebo ak niekedy vrzga viac a niekedy menej, tak som si takmer isty, ze to bude mat suvis prave s vlhkostou.
Odpovedať
Parozabrana tam je. Vlhkost ti nepoviem s urcitou presnosou, ale meteostanica hlasi vnutornu vlhkost v rozmedzi od 40% do max 60%. 40% je teraz, ked kurime krbom.
Odpovedať
@mat3lko No a ked je teraz 40% tak praska?
Odpovedať
@mat3lko tak ako už naznačil wolodymyr, pravdepodobne máš malú dilatáciu. Treba dookola mať asi tak 1cm dilatáciu na dĺžku aj na šírku,takú medzeru v pohode lišty prekryjú
Odpovedať
Profilova fotka
Písomne reklamovať.
Odpovedať
@mesarosanton uz som to reklamoval, prisiel majster, odokryl jednu listu, tam boli dilatacie dobre a dalej ani nepozeral. vraj sa to "vypuka" a mame cakat kym skonci prva vykurovacia sezona. Na tie fotky dilatacii mi povedali ze vraj su dostatocne lebo sa nedotykaju steny...
Odpovedať
Profilova fotka
@mat3lko Poter sa môže skrútiť ,to by znamenalo výškové rozdiely pod plávajúcou podlahou. To by ale znamenalo pocit plávnia dutín pod podlahou. Ťažko sa k tomu vyjadriť len na základe fotiek. Skôr si myslím že parkety boli zle skladované alebo nekvalitne vyrobené, zmontované,Ak sú klikové tak mohli pri neodbornej montáži poškodiť perká klikovej podlahy. Majster vás klamal. Plávajúca podlaha nemôže praskať tak ako je na videu. Trvajte na oprave alebo výmene.
Odpovedať
@mesarosanton dakujem, presne to si aj ja myslim, keby je podlaha taka kriva, bol by tam pocit plavania a nestability. ale podlaha je na pocit pevna. taktiez si myslim ze 12mm podlaha plus 2mm podlozka by pripadne nerovnosti mali znasat lepsie ako napr 8mm podlaha. sused ktory ma presne tu istu novostavbu ako my ma obycajnu lacnu podlahu za 8 eur z diega a toto mu nerobi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?