Poter 5,5 cm betonovy s plastifikatormi

Ahojte, robim rekonstrukciu RD, a ked sme davali spodny beton, dostal som ponuku na anhydrid.poter 5,5cm. Podla toho som nadimenzoval aj otvory dveri, aj vchodove dvere, ktore uz su namontovane. A teraz mi kamarat dal ponuku na betonovy poter, ktora je vyrazne nizsia ako cena za anhydrid. Rurky podlahoveho kurenia maju 1,6cm a celkova vyska vratane poteru ma byt 5,5. Kamarat hovoril ze tam da plastifikator, ze to bude Ok. Mate niekto betonovy poter v takejto hrubke s podl.kurenim? Ak ano, ako sa to sprava? Dajte vediet ci ist do toho.. pomoze tomu plastifikator? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
My mame cca 6 cm, vraj je to minimum, dali nam tam plastifikator ale to je skor asi o roztiaznosti. Pevnost zvysuju sklenne vlakna ktorymi nam tiez nesetrili.
Odpovedať
@vlado0991 sprava sa to tak isto :-) Ak poznáš rozdiel vo vlastnostiach cem. poteru a anhydridu (ktoré z užívateľského hľadiska možno ani nerozoznáš) nie je viac čo riešiť, ak nie použi googl. Anhydrid môžeš použiť v hrúbke od 3,5cm, bet. od 5cm, anhydrid niveluje a pri aplikácii zaleje tesne rúrky. Plastifikátor sa do poteru v dnešnej dobe dáva takmer vždy, lebo zmenšuje potrebu vody čo v konečnom dôsledku zvyšuje jeho pevnosť, lebo sa pri tuhnutí menej zmrašťuje. Porovnávať cenu rovnakej hrúbky jedného a druhého je nezmysel. Ak chcem anhydrid v podobnej cene, použijem menšiu vrstvu. Ja by som anhydrid volil len preto, lebo je samonivelačný.
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado0991 je to v pohode mne v pristavbe tiez nevydalo a je tam 5 cm a nic sa nedeje @slavoslav tou samonivelizaciou by som si nebol tak isty .. kolko domov si uz videl ?? Mne tak spravili cementovy poter ze 2m vodovaha z toho nechapala a kachlickar si myslel ze je v nebi ze skoda na to davat dlazbu .
Odpovedať
@wolodymyr rovinu podlahy nemeram vodovahou ale laserom. Nestačí že je to rovné na 2m. Ale máš pravdu, dodžubať sa dá všetko :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?