Poradíte teplú podlahu?

Profilova fotka
Pozdravujem vsetkych. Rada by som sa poradila ohladom teplej podlahy (vyhodnej, nie varianta podlahoveho kurenia). Rozmyslame nad drevenou podlahou (dlazkovica popripade drevena plavajuca) (ale nechceli by sme mat pod vrchnym materialom beton kvoli chladu) prosim aj s kratuckym popisom technickej realizacie. Prosim poradte mozne varianty (nebranime sa ani inym materialom napr. korok ...). Dakujem vsetkym.
Odpovedať
mame klasika dlazkovicu, nemenila by som za nic, dokonca ma trocha stve, ze sme ju nedali aj do kuchyne.. A pod vrchnym materialom pri dlazkovici ani nemozes mat beton, takze fakt nehrozi ziaden chlad, je prijemne tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
to mi už nikto iný neporadí?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám tiež dlážkovicu a nič iné by som druhý krát nerobil.Pomerne teplá podlaha je aj z podlahového sadrkartonu.Veľmi dobre izoluje sypaný keramzit + sadrokarton.
Odpovedať
@slavusa5 ja má v jednej miestnosti na prizemí termobeton t. j. zmes betonu s granulami polystyrénu v rôznom pomere má inú pevnosť a tepl. izoláciu na tom je drevená podlaha
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi @antonmesaros Máte na podlahe koberce? Máme malé deti a počula som, že je veľmi mäkká a, že na nej vidno každé škrabnutie, položený nábytok ...Ja koberce totiž všade nechcem...Preto chcem vedieť, či máte koberce...
Odpovedať
@slavusa5 my budeme mat dubovu podlahu, muz kupi laty, vybrusi a osetri olejom. a mame maleho bagristu a smetiara, snad vydrzi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavusa5 Mám smrekovú dlážkovicu natretú tvrdým lakom.Nieje to úplne odolné voči poškriabaniu, ale drevo je prírodný materiál prírodne "flakatý" takže tie škrabance nieje tak vidieť.teda aspoň mne to nevadí.Záleží od každého jednotlivca od jeho náročnosti.Nábytok sa do toho neotlačí ,ale ak odsuniem skriňu tak je vidieť bledšie zafarbenie dosiek.Koberce na dlážkovici nemáme. Škrabance vidieť aj na plávajúcich podlahách.
Odpovedať
Profilova fotka
no žiadny sadrokartón ale sadrovláknitá doska Rigidur od Rigipsu + dlážkovica - drevotuning.sk + prirodnydom.com stačí pozrieť pre inšpiráciu :)
Odpovedať
@slavusa5 koberce mam len take male behune a potom v strede detskej izby. Skriabance sa samozrejme vyskytnu, ale na dreve to podla mna vobec nevadi, ja mam rada, ked ta dlazka "zije". Ak sa pritrafi vacsi skrabanec, tak nie je problem vybrusit a pretriet. Skor vidno ale take odtlacky od stoliciek napriklad a pod. Ale ako vravim, mne to nevadi. Btw. - my mame dlazku osetrenu voskovym olejom a tak tie skrabance nie su nejak viditelne. Lebo ak ju natries lakom, tak skrabanec vidno viac. Ono zbytocne to budem tu opisovat, ale kazdy, kto k nam pride, tak sa cuduje, aka je ta dlazka pekna. Nas vela ludi odhovaralo, ale ja som teraz rada, ze sme sa nedali, nemenila by som ju ani za nic..
Odpovedať
A ma niekto pod tou dlazkovicou aj podlahove kurenie?
Odpovedať
@aik to podla mna nie je velmi dobry napad, davat pod dlazkovicu podlahovku. Dokonca ani si neviem predstavit tu realizaciu toho.. My sme davali dlazkovicu prave preto, ze sme nechceli podlahovku a toto je fajn riesenie, lebo ta podlaha je na pocit fakt tepla..
Odpovedať
@akvi Myslel som si to, lebo ucinnost podlahovky by sa dost zmensila tou hrubkou dlazkovice. Este tu pisete ze dlazkovica sa neuklada priamo na beton (samozrejme s hydroizol.). Preco? A tiez ma zaujima nazor tych co maju domy s podlahovkou a navstevuju domy s dlazkovicou. Stojim totiz pred rozhodnutim aky typ vykurovania zvolit. Podlahovku a "studene" podlahy (nevyhoda hlavne v prechodnom obdobi, mozno aj v lete? Radiatory a drevenu podlahu (dlazkovica, mozaika,korok) ? Rad si precitam kazdy nazor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aik tak skus dat drevene parkety urcene na podlahovku namiesto dlazkovice. Material ten isty akurat tensi,teda ak pod pojmom dlazkovica rozumiem spravne dlhe drevene "fošne"
Odpovedať
@atlaska No neviem, skusit to nemozem. Toto treba zodpovende uvazit, prepocitat vlastnoti danej hrubky podlahy , porovnat napr. s laminatom a na zaklade toho sa rozhodnut. Skor by mi pomohlo keby sa nasiel niekto kto sa tym uz takto zaoberal.
Odpovedať
@aik co nemozes skusit?, je jasne ze ak chces teplu podlahu a podlahove kurenie a setrit kolko sa da na kureni musis tam dat drevo, ktore je vyrabane specialne na podlahove vykurovanie z tvrdeho dreva do hr. max.15mm. Laminat na podlahovku co sa uspory tepla tyka nieje vobec vhodny-prekuris aj gate,potrebujes tam nieco lepit,koly prestupnosti tepla. Aj podklad musis mat dobre urobeny-vrstva betonu na trubkach min.3cm, po dozreti a vysuseni betonu musi kurenie prejst specialnym cyklom najskor vypeckovat a potom nechat postupne chladnut,trva to tak 2 tyzdne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?