Poradíte ohľadom plesní na drevených parketách?

:-( prosíííím potrebovala si som pomoct ohladom plesni na drevenych parketach moja dcera nechala mokru handru a neviem z akeho dovodu na to dala este aj koberec . Nakolko drevene parkety ..nedychali.. vytvorila plesen mate s niecom podobnym niekto skusenosti ? Ďakujem vopred za vsetky odpovede
Odpovedať
Skus vydrhnut zriedenym octom,alebo savom. Mozno nepomoze nic ine,iba vysmyrglovat...
Odpovedať
Savo moze zasadne poskodit patkety, takze by som to riesil ako jednu z poslednych moznosti. Mozno lepsie by bolo uvadzat rozsah napadnutia plesnami, aku povrchovu upravu maju parkety a pod. Potom sa da urcite lepsie poradit.co sa tyka vybrusenia, tak rovnako opatrne:)
Odpovedať
Ak sú to klasické parkety bez lakovanej povrchovej úpravy,tak kľudne skús na malom kúsku to Savo.Ak sú parkety lakované,tak sa obávam,že ti nezostane nič iné len dať celú plochu prebrúsiť a znova nalakovať.Samozrejme za predpokladu,že plieseň neprešla celou hrúbkou parkiet /ale to si nemyslím/.Ak máš celú podlahu zakrytú kobercom a nevadilo by ti,že podlaha bude ,,fľakatá,,tak sa môže prebrúsiť len postihnuté miesto a poprípade prelakovať. Z mojich skúseností sa plieseň v takomto prípade ako si opísala nedostane hlbokko do štruktúry dreva.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?