Položenie verzus lepenie kobercov

Poprosila by som Vas o radu ohladom kobercov - je vhodnejsie len polozenie alebo lepenie?ide o koberec do 2 miestnosti..podklad je gumolin
Odpovedať
Profilova fotka
Koberec je nehygienický, radšej položiť, je tam možnosť aspoň občasného čistenia, prilepený koberec zanecháva nehynúce stopy na podklade.
Odpovedať
Často chcú majstri lepiť koberce, ale mne sa to tiež nepáči. Radšej by som to len položil a nábytok to už nejako zaťaží...ak tam nejaký bude.
Odpovedať
Lepenykoberec dlhsie vydrzi,je krajsie polozeny, koberce su urcene na lepenie, nie len suche polozenie,ale na svk ostava socikovsky zvyk nelepit a vyplod alergologov ze je priam skodlivy.
Odpovedať
Ked sa ti koberec poskodi casom, ako ho budes menit?Uplne easy,len potom oskrabavat aj to lepidlo.....Volne polozeny vymenis hned,takto,ho budes doslova strhavat.
Odpovedať
@gear koberce sa bezne lepia aj v bytoch aj v kancelariach na Slovensku uz vyse 20rokov, lepidlo je na baze vody ide normalne dolu a preco ho oskrabavat, ved to nieje lepidlo ako na dlazbu. Koberec sa jednoducho strhne a tomu betonu je uplne jedno ci tam ostane trocha lepidla alebo nie,ved na neho pojde ina krytina. Ved nech si da kto ako chce,ale je uplne odlisny vyzor len polozeneho a lepeneho koberca. Polozeny sa bude vlnit. Koberce su uz vyrabane apriori na lepenie, takze aj tie ich podlozky su nato prisposobene.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme koberce vzdy lepili a problemy s odlepovanim neboli ziadne. =-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?