Pokládka vinylovej podlahy na dlažbu

Dobrý deň. Chcem sa opýtať,či sa dá dať plávajúca (vinylová) podlaha rovno na dlažbu? Aby sa teda nebúrala. Má s tým niekto skúsenosť? Ďakujem
Odpovedať
@stach0 áno, robil som to nedávno v kúpelke. Keďže dlažba bola extra krivá a porozbíjaná, vyrovnal som ju nivelačkou, na to som dal izolačnú podložku a podlahu.
Odpovedať
@stach0 Rovno na dlažbu nie. Vinyl je mäkký, prispôsobí sa podkladu - videl by si pod ním všetky nerovnosti vrátane škár. Treba to najprv vyrovnať nivelačkou.
Odpovedať
@chrobak7 aj keby sa dala podložka? Nevyrovnala by to?
Odpovedať
@erik8989 ale asi je potom vyšší schodík medzi ďalšími izbami či?
Odpovedať
@stach0 ja som robil pred tým dlažbu v chodbe, takže sa to akurát vyrovnalo +- 2mm Tú nivelačku som dával len málinko, kde bola rovná dlažba, tam ostala na vrchu ona, nivelačka zarovnala len škáry a krivé dlažby, prešiel som to doskou - vodováhou dlhšou.
Odpovedať
@stach0 Akú podložku máš na mysli? Tú, čo sa dáva pod vinyl? Tá nezabráni kopírovaniu povrchu. Ja mám vinyl 5 mmm, pod tým podložku selitblock (https://www.obi.sk/krocajova-izolacia... ) a aj tak vidím nerovnosti podkladu.
Odpovedať
@chrobak7 áno. ja to mám celkom rovné, akurát tie špáry možno, ale skúsim dať hrubšiu podložku. A tá nivelacka by to o koľko dvihla? Aká hrubá je?
Odpovedať
@stach0 Koľko dáš. Nivelačka môže byť 2-10 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@stach0 na dlažbu jedine vinyl s rigidným jadrom a 5mm hrúbka. Inak Vám to okopíruje špáry a žiadna hrubšia podložka pod vinyl nieje. Podložky sú špeciálne pod vinyl.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?